dönüşüm yapan arkadaşların unuttuğu bir nokta var, dönüşüm yaptığınız editörün o anki desteklediği encode ayarı.... dikkatinizi çektiyse ben sorunun çözümü için MSSQL QUERY EDITOR ü kullandım, bu nedir ? bu microsoft sql server 2005 in query editörü (Studio Managament Express). siz başka editörlerde kullanabilirsiniz ama açtığınız zaman mümkünse win1254 destekli açın. bilindiği gibi Türkçe iso 8859-9 utf 8 turkish ve win1254 gibi bir kaç tane destekli encodesi var, Windows işletim sistemi varsayılan olarak 1254 encodesini kullanır, diğer encode Iso 8859-9 başka bir standartlar çerçevesinde ayrı bir global destekli encode sistemidir. utf ise daha sonra çıkmış, içerisinde diğer dillerinde desteği bulunan ancak gösterimi aktif ülkenin diline göre değişken olan bir encode sistemidir. Eğer utf 8 yada iso 8859-9 formatıyla açıpta karakter dönüşümü yaptıktan sonra kopyala yapıştır diyerek işlem yaparsanız başarısız olursunuz. Eğer windows kullanıyorsanız bunun için microsoftun editörlerini seçin, yada açtığınızda karakter setine dikkat edin.
bu dediğimi test etmek için bir sayfa açın, utf8 türkçe, win1254 türkçe ve iso8859-9 türkçe encodeleri ile sayfa gösterimi yapsın ve karakterlerin bozulduğunu görsün (ie de sağ click ve kodlama).
bu cevap benim sorunum için verildiyse birşey anlamadıgımı belirtmek isterim hocam

şimdi ben smf sitesinden converterı aldım ve phpnukeden smfye geçtim.
Phpnukeli veritabanın utf8 unicode.
Smfyi de aynı veritabanına yükledim, converter oyle gerektirdiği için.
Sorun şu ki nukeden cevirdiğim konu başlıkları ve konu içeriklerinde bazı türkçe karakterlerinde sorun var. bazıları da düzgün çıkıyor. ve yeni konu eklediğimde de herhangi bir sorun yok. sadece eski konularda var..
Bunu çözmek için yönteminizi denedim herhangi bir sonuç alamadım :S
Bu konuda yardım istiyorum. şimdi elle manuel düzeltmeye başladım.
Not: Bu sorunlar birlikte 2.bir sorun daha var. Uyelerin çogunu admin veya mod yapmış

belki benim sorunum türkçe karakter değil de başka bişeydir.