Advertisement:

Author Topic: Problem sa "Welcome mailom"!  (Read 6151 times)

Offline boylah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Problem sa "Welcome mailom"!
« on: October 13, 2006, 07:28:46 AM »
Pozdrav,
imam problem sa "Welcome mailom". Naime, lose je formatiran. Dobijam neke kuke i motike... evo kako to izgleda:
Code: [Select]
X-Mailer: SMF

Content-Type: text/plain; charset=UTF-8

Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Registrovali ste nalog na dadasd.com forum, test=21



Korisni=C4=8Dko ime va=C5=A1eg naloga je test a lozinka blabla.



Nakon =C5=A1to se prijavite, mo=C4=87i =C4=87ete da promenite lozinku u svom profilu:



http://dasd.com/forum/index.php=3Faction=3Dprofile



Hvala vam,

forum tim.

Kako da sredim da mi se ne pojavljuju ove kuke i motike?
Koristim SMF 1.1 RC3...
Pomagajte!
Hvala

Offline OFH_Rodney

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #1 on: October 13, 2006, 12:59:20 PM »
imam i ja pitanje vezano za welcome mail!
gdje ga mogu editirati?? nikak nemogu naci, pomoc pls

Offline boylah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #2 on: October 13, 2006, 03:19:47 PM »
trebas da idetujes fajl  /Themes/default/languages/Login.english.php ili Login.hrvatski.php ili neki drugi jezik

to uopste nije sporno. Meni jednostavno ne salje dobro taj email. U emailu se vide stvari koje ne treba da se vide.

Code: [Select]
X-Mailer: SMF

Content-Type: text/plain; charset=UTF-8

Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

kako ovo da resim?

Offline boylah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #3 on: October 14, 2006, 10:29:24 AM »
da li je moguce da niko ne zna?

Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #4 on: October 16, 2006, 03:59:42 PM »
Nije da nitko nezna.. ;)

Jesi li konvertirao bazu u UTF8 i koristiš UTF8 prijevod?

Koji način slanja maila si odabrao u postavkama?
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Offline medy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #5 on: October 25, 2006, 04:16:10 PM »
Hej

ako je ok, i ja bi se priklučio ovoj debati. Sam iz Slovenije, a mi nemamo support foruma u nasum jeziku :(

I sam imam probleme sa ovim mejlima

koristim utf-8 prevod (to imam nastavljeno u fajlima index.slo.php i install.slo.php) a ne znam za bazu. (Kako se ovo provjeri u phpmyadminu?) Slanje mejlova nastavljeno je na php mailer (promenjena na SMPT nima učinka). Koliko sam zaznao, mejl je dobro formatiran kad ulazi preko mail clienta (evolution na Ubuntu linux) a kad ulazi preko gmaila, nije ok.

Osim ovog imam još veči problem. Na forumu mi ne radi veliki "Š". Vsi ostali šumniči rade, osim "Š". Ovo mi je problem kod registracije i logina. Kad se ljudi registrirajo sa imenom koji ima "Š", ponovni login više ne prepoznaje crke.

forum je na RC3 na server debian, mysql 4.0.27. Admin ne moze da mi uredi mysql 4.10 - jos nije stable za debian. Tako nemam mugucnosti da konvertiram bazu u admin panelu.

Ima kakvih drugacjih mugucnosti da sredim ove probleme?

Hvala



Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #6 on: October 26, 2006, 12:28:51 PM »
ako je ok, i ja bi se priklučio ovoj debati. Sam iz Slovenije, a mi nemamo support foruma u nasum jeziku :(

Dapače, zašto se nebi pridružio - dobro nam došao!


I sam imam probleme sa ovim mejlima

koristim utf-8 prevod (to imam nastavljeno u fajlima index.slo.php i install.slo.php) a ne znam za bazu. (Kako se ovo provjeri u phpmyadminu?) Slanje mejlova nastavljeno je na php mailer (promenjena na SMPT nima učinka). Koliko sam zaznao, mejl je dobro formatiran kad ulazi preko mail clienta (evolution na Ubuntu linux) a kad ulazi preko gmaila, nije ok.

PHP mailer postavka je preporučena i najbolja solucija (ako sve na serveru radi kako treba).

Osim ovog imam još veči problem. Na forumu mi ne radi veliki "Š". Vsi ostali šumniči rade, osim "Š". Ovo mi je problem kod registracije i logina. Kad se ljudi registrirajo sa imenom koji ima "Š", ponovni login više ne prepoznaje crke.

forum je na RC3 na server debian, mysql 4.0.27. Admin ne moze da mi uredi mysql 4.10 - jos nije stable za debian. Tako nemam mugucnosti da konvertiram bazu u admin panelu.

Izvor svih tvoji problema je u krivoj kombinaciji - UTF prijevod i ne-UTF baza. Siguran sam da ti baza nije pretvorena u UTF jer 4.0.27 verzija MySQL-a još nije podržavala UTF, već tek od verzije 4.1.12. Nadalje, poznato mi je i da Debian 3.1(sarge) nema službeni upgrade paket, ali tvoj admin bi mogao uzeti i backports.org upgrade pakete, no to je već na njemu...

Rješenje je da uzmeš ne-UTF verziju prijevoda.
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Offline medy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #7 on: October 26, 2006, 04:28:47 PM »
Quote
Dapače, zašto se nebi pridružio - dobro nam došao!

Super! Hvala!

Quote
PHP mailer postavka je preporučena i najbolja solucija (ako sve na serveru radi kako treba).
Rešenje na ovo pitanje našao sam u ovum treadu http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=92470.msg713398#msg713398
Ovo je sad perfektno rješeno :)

Quote
Rješenje je da uzmeš ne-UTF verziju prijevoda.

Problem mi je u tomu, da imam celotni content u utf-8. Ako promejenim na ISO-8859-2, onda moram da popravim vse specialne znakove, a toga je puno :( Možda najbolje da u phpmyadminu exportam vse fajlove, pretvorim u ISO-8859-2, onda importam nazad u bazu i konačno promjenim jezik na drugi ISO?

Quote
tvoj admin bi mogao uzeti i backports.org upgrade pakete, no to je već na njemu...
On želi na serverju samo stable paketke, tako da ovo nije moguče.

Hvala na pomoči!


Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: Problem sa "Welcome mailom"!
« Reply #8 on: October 27, 2006, 03:25:24 AM »

Rešenje na ovo pitanje našao sam u ovum treadu http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=92470.msg713398#msg713398
Ovo je sad perfektno rješeno :)

odlično, hvala na linku. Sudeći po izmjenama problem je bio u znakovima za novi red (\r\n se mijenja samo u \n), a to je razlika između DOS(return + newline) i UNIX(newline) načina označavanja novog reda. Eto, to mi nije palo na pamet...

Quote
Rješenje je da uzmeš ne-UTF verziju prijevoda.

Problem mi je u tomu, da imam celotni content u utf-8. Ako promejenim na ISO-8859-2, onda moram da popravim vse specialne znakove, a toga je puno :( Možda najbolje da u phpmyadminu exportam vse fajlove, pretvorim u ISO-8859-2, onda importam nazad u bazu i konačno promjenim jezik na drugi ISO?

Da, budući da se upisivanje u bazu izvršavalo sa stranice koja je definirala codepage kao UTF8 sada su i svi zapisi UTF8. Napravi export u sql-dump file, konverzija znakova, pa prvo testiraj lokalno jeli sad problem riješen.
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector