Mods για SMF 1.1 Final, μεταφρασμένα στα ελληνικά

Started by Greek, December 08, 2006, 09:09:14 AM

Previous topic - Next topic

Greek

Προσπάθησα να τροποποιήσω μερικά mods που είναι συμβατά με 1.1 έτσι ώστε να εμφανίζονται και στα ελληνικά (για την ακρίβεια, μερικά τα έκανα μόνο στα ελληνικά γιατί ήταν περίπλοκο για μένα να κάνω να συνυπάρχουν και τα αγγλικά, ειδικά αυτά που περιέχουν φόρμες). Γι' αυτόν τον λόγο θα πρότεινα να τα εγκαταστήσετε μόνο αν το φόρουμ σας χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ελληνική γλώσσα.
Επειδή ψιλοβαρέθηκα από ένα σημείο και μετά  :P , μετέφρασα μόνο ότι εμφανίζεται στους χρήστες και όχι και τις επιλογές στην περιοχή διαχείρισης και τα αρχεία βοήθειας.
Μιλάμε πάντα βέβαια για το default theme.
Μερικά απ' αυτά δεν χρειαζόταν μετάφραση, αλλά τα έβαλα λόγω συμβατότητας.
Τα mods που έχω μεταφράσει μέχρι τώρα είναι τα παρακάτω (υπάρχουν μερικά ακόμα, αλλά θέλουν πιο πολύ δουλειά κι επιφυλάσσομαι να το κάνω στις επόμενες μέρες):


Δεν θέλω σχόλια για την απόδοση μερικών όρων στην μετάφραση, γιατί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα  8)
Η ορθογραφία πάντως είναι σωστή  :)

Greek

Μερικά ακόμη:
LinksWho voted what


Ignore user


URL pop up
Εκ παραδρομής το είχα βάλει χωρίς μετάφραση στο προηγούμενο πακέτο


Y.Γ. Κατα λάθος αποθήκευσα τις εικόνες σε BMP, γι' αυτό και το μεγάλο μέγεθος εικόνων.

Σύντομα κι άλλα mods.

ArXwN

ola kala ala to  Ignore user  mou vgazi to eksis Themes/default/Display.template.php Αποτυχία
poli kali doulia se efxaristo  :)

Greek

Τώρα, δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Έχεις την 1.1;  Ενδεχόμενο conflict; Ίσως..
Πάντως αφού σου έβγαλε μήνυμα, μην το βάζεις, αν και δεν πρέπει να έχει σχέση με την μετάφραση, γιατί το συγκεκριμένο αρχείο που λες δεν πρέπει να το έχω πειράξει.

Παρεπιπτόντως, 2 ακόμα mods:

SMF Gallery
Sticky First Post
Αυτό δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη μετάφραση.
Εμφανίζει το πρώτο μήνυμα ενός μονίμου θέματος, στην κορυφή της κάθε σελίδας αυτού του θέματος (αν έχει πάνω από 1 σελίδα)

Nefeli

Και από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο !!!

Greek

Παρακαλώ  :)

Ενδεχομένως να έχω κάνει κάποια μικρολαθάκια κατά την πληκτρολόγηση. Αν εντοπίσετε κάποια, ή θέλετε να αλλάξετε κάποιους όρους, απλώς ψάξτε μέσα στα αρχεία κι όπου δείτε ελληνικά τροποποιήστε τα σύμφωνα με τα δικά σας γούστα.

Ένα ακόμα:

Global Announcements
Οι 2 πρώτες εικόνες αποτελούν τα μέρη μιας εικόνας.

agridoc

Greek συγχαρητήρια για την προσπάθεια, θα πρέπει ν' ακολουθήσεις όμως κάποιους κανόνες.

1. Τα mods δεν μπορεί να διανέμονται χωρίς την άδεια του δημιουργού τους.
2. Πακέτο με πολλά mods δεν επιτρέπεται, ειδικά αν δεν έχει κάποια προσθήκη για τα ελληνικά.
3. Τα αρχεία που θα κάνεις upload θα περιέχουν μόνο τα αλλαγμένα αρχεία και όχι όλο το mod.

Οι moderators δεν μπορούν να ελέγχουν όλα τα uploads για εγκυρότητα και ασφάλεια, αν διαπιστώσετε κάτι μπορείτε να το αναφέρετε.

Μην το παίρνεις αρνητικά, κάνεις μια καλή προσπάθεια αλλά πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Το πρώτο batch mod αρχείο δεν μπορεί να παραμείνει, διόρθωσε και τα άλλα.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Greek

Δεν το παίρνω αρνητικά, αν και δεν πολυκατάλαβα την ουσία της παρατήρησης  ::)

Δεν έχω αλλοιώσει το περιεχόμενο των mods, ούτε κι έχω αφαιρέσει το copyright. To μόνο που έχω κάνει, είναι να προσθέσω και τα ελληνικά.
Τα mods που δεν είχαν μετάφραση, τα παρέθεσα χάριν συμβατότητας με το ελληνικό default theme.
Τέλος, την όλη «διακίνηση» την έχω κάνει μέσα στο ελληνικό τμήμα υποστήριξης.

Εν πάσει περιπτώσει, αφου αυτό θεωρείται κατά κάποιον τρόπο παράνομο κι επειδή δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνω ένα ένα τα mods για να δω που έχω κάνει τις προσθήκες, θα διαγράψω τα επίμαχα μηνύματα.

Υ.Γ. Επειδή όπως βλέπω δεν έχω δικαίωμα διαγραφής των μήνυμάτων μου, θα σε παρακαλούσα να το κάνεις εσύ, αν κι έχω αφαιρέσει τ΄αρχεία.

Nefeli

Καταλαβαίνω απόλυτα και υποστηρίζω πάντα τη πνευματική ιδιοκτησία. Κανόνες απαράβατοι για μένα.

Ωστόσο δεν πολυκατάλαβα το δια ταύτα.
Το που και πως δηλαδή θα αναζητήσουμε εμείς αυτές τις μεταφράσεις η έστω τα προς μετατροπή στα ελληνικά αρχεία των mods??? (η ερώτησή μου είναι εντελώς καλοπροαίρετη  :) )

agridoc

Greek ξεκίνησες μια καλή προσπάθεια αλλά την χαλάς για τί δεν καταλαβαίνεις κάποια απλά πράγματα.

Είναι καλό το οτι ξεκίνησες αυτό το θέμα και φιλότιμη η προσπάθεια σου.

Και εσύ όμως και οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να προσφέρει πρέπει ν' ακολουθήσει κάποιους κανόνες. Δεν είναι μόνο θέμα copyright, είναι και ασφάλειας.

Ξεκινάω από την αρχή.

Λες οτι έβαλες κάποια mods γιατί τα πάνε καλά με τα ελληνικά. Ο σωστός τρόπος που προσφέρει (δίνεις το αποτέλεσμα της εμπειρίας σου στους άλλους) είναι να βάλεις ένα κατάλογο με (ή χωρίς) τα σχετικά links. Οχι συγκέντρωση σε ένα zip και upload σε ένα μήνυμα.

Τα διάφορα mods, αφού δοκιμαστούν από τους δημιουργούς τους ή και συνεργάτες τους, προτείνονται στην ομάδα του SMF και διαίθενται για download μόνο μετά από έλεγχο. Ακόμα και εκεί, μετά τον έλεγχο, θα δεις οτι υπάρχει link "Report this mod as unsafe". Είναι η μόνη πηγή που διατίθενται. Επίσης πρέπει να διατίθενται "οπως είναι", χωρίς μετατροπές.

Το ίδιο το SMF αλλά και ορισμένα mods έχουν αρχεία γλώσσας. Το mod έχει αγγλικά και ίσως την γλώσσα του δημιουργού του. Τα αρχεία γλώσσας μεταφράζονται και τα προσθέτουμε. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τα κουμπιά (γραφικά).

Τα αρχεία γλώσσας και τα κουμπιά δεν έχουν "εκτελέσιμο" κώδικα.

Μερικές φορές το mod μπορεί να έχει κείμενο μέσα σε αρχείο εκτελέσιμου κώδικα (direct string). Αν είναι λίγο και αφορά μόνο τον administrator μάλλον δεν χρειάζεται τίποτα. Αν είναι περισσότερο και εμφανίζεται και σε όσους χρησιμοποιούν μπορεί να γίνει

- Αμεση μετάφραση (δεν θα είναι πάλι κατανοητό σε άλλη γλώσσα).
- Πρόσθεση παραμέτρων στα αρχεία γλώσσας του SMF και χρησιμοποίηση αυτών αντί για άμεσο κείμενο.
- Δημιουργία αρχείου γλώσσας για το mod (συνήθως αυτό γίνεται από τον δημιουργό του mod) και χρησιμοποίηση του.

Ακόμα συμβατότητα στα ελληνικά μπορεί να χρειάζεται (ανάλογα με την χρησιμοποιούμενη κωδικοποίηση χαρακτήρων) τροποποίηση κώδικα που επεξεργάζεται χαρακτήρες. Γι αυτό συνήθως αρκεί ένα μήνυμα με οδηγίες.

Τα μηνύματα σου δεν θα σβηστούν. Αν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις μπορείς να το κάνεις όπως πρέπει και, αν το κάνεις και σωστά, πολλοί θα σ' ευχαριστούν.

Οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Greek

Φίλε agridoc, πραγματικά δεν «στράβωσα», ούτε διέγραψα τους συνδέσμους από αντίδραση. Άλλωστε ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.
Από κει και πέρα, συγχώρεσε την άγνοιά μου σε σχέση με την διαδικασία που απαιτήται για την προσθήκη των ελληνικών και τον τρόπο παρουσίασης.
Και πάλι χωρίς καμία παρεξήγηση, τα παραπάνω μου φαίνονται ολίγον από κινέζικα, γιατί δεν ντρέπομαι να το πω, οι γνώσεις μου προς το παρόν φτάνουν μέχρι το σημείο να προσθέτω ελληνικά σε κάποια mods. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο  :)
Θεωρώ ότι καλοπροαίρετα μου «βάζεις χέρι», γι' αυτό και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ακολουθήσω την αποδεκτή διαδικασία για την ελληνική εκδοχή των mods. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να γίνει ένας αναλυτικός και σαφής(για αρχάριους όπως εγώ) οδηγός, σε κάποιο ξεχωριστό θέμα ενδεχομένως, για το πως ακριβώς θα έχει η όλη διαδικασία.
Τέλος, ίσως και πάλι λόγω της αγνοίας μου, δεν νιώθω και τόσο «παράνομος» γιατί δεν προσπάθησα να οικειοποιηθώ κάτι που δεν δημιουργησα εγώ.  :)

Εντελώς φιλικά..

mforum

Ola auta pou eipe o agridoc einai apolutws swsta..!!
Proteinw na dhmiourgh8ei ena sticky topic apo tous mod opou 8a ekshghte analutika me paradeigmata pws topo8etoume Ellhnika sta modifications, ekei opoios 8elei mporei na dinei metafrasmena mono ta aparaithta kommatia me ta txt strings kai oxi oloklhra modifications.
Etsi, 8a yparxoun oles oi metafraseis sugkentrwmenes, den 8a uparxei 8ema copyright, den 8a uparxei 8ema mh-asfalous modification kakovoula h logo la8ous.

Greek, 8erma sugxarthria gia thn prospa8eia sou ...!!!!!!!

Advertisement: