• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 22, 2021, 01:00:38 PM

News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord


RSS Feed Poster

Started by SMFHacks.com Team, January 11, 2007, 07:46:04 PM

Previous topic - Next topic

question

just another quick question
does this mod support characters from other languages

or special characters present in german or spanish or french ....

and if not is there a way to make it support it ?

i have read in the early pages of this thread an attempts to make it support it ,
but i don't know if it actually worked or not ?

thanks
website :)

spartanic

Is this mod supposed to have a text link under the Configuration menu in the Admin area? Reason I ask is because under the Confirmation menu there is a blank space that was created after I installed this mod. It looks like it was probably created for this mod but it instead went blank.


vbgamer45

Fix it under Admin  -> Server Settings

Choose just english as the language and not enlish utf8
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

spartanic

Thanks, that worked perfectly. I've added an RSS feed but nothing shows up. Any ideas? I recalled reading in the thread that you need fsockopen so I checked with my host provider and they stated that it is active in my server. Any ideas? Sorry I read as much as I can but it got difficult to continue reading after the 10th page. lol.

mdrcracing

alright, I have 2 questions for you.. I have 2 news feeds up and running, and working just fine.  I don't think its my feeds that I am reciving, but its only posting x number of carachters then gives the link to the full post.  Also any images that is within the feed, it doesn't post.  Is there anyway to change either one of these settings?


For those that are still trying to get this to work, I'll do what I can to help ya out, since I finally got mine working..

Thanks for any help on my topics.

Imago

It worked out of the box. Great mod!

ccraciun

February 06, 2009, 03:36:54 PM #1266 Last Edit: February 06, 2009, 04:20:49 PM by ccraciun
Unfortunately it didn't worked for me.
The installation was ok, no warnings/errors but when i try to create a new feed, i keep receiving "XML error: Invalid character at line 102" error.
What should i do? I installed the latest version of the mod and i'm using SMF 1.1.8.
Thanks



It appears that the above issue is happening only when adding RSS links which ends with *.html.
I successfully added 2 *.xml RSS links and i'll wait for them to post the news. :)

Any chance to make *.html links to work?

fext

Hi VB Gamer,

Do you have any idea why this fails when I try to edit a feed - I did put a post up prior but you never responded? Used to work on 1.1.5. but since I upgraded to 1.1.7 and now 1.1.8 I have to edit all the feeds via phpmyadmin.

I don't mind doing this but it just seems a long way around it?

ccraciun

February 07, 2009, 05:20:45 PM #1268 Last Edit: February 08, 2009, 01:17:31 AM by ccraciun
If anyone has this mod working with 1.1.8 (or 1.1.7 - i guess there isn't much difference) please post the settings and modifications used.

Quote from: Imago on February 02, 2009, 05:23:42 AM
It worked out of the box. Great mod!
Can you please tell how you configure it?

It seems that the mod is working only after i set wget -t 4 --delete-after http://www.mysite.com/cronrss.php in the cron manager,  but after he updated the topics first time (with the number of items set in each feed options) it didn't added anymore feeds.
I set: update every 360 minutes and import 10 items each update.

What "Use fake Cron jobs. Checks if feeds need to be updated on each page load." means and when should i use this option?

Thanks.

Vampy

February 09, 2009, 05:56:11 AM #1269 Last Edit: February 09, 2009, 06:06:04 AM by Vampy
I set it up with these 4 rss feeds just to test it out with a view to cutting it down - all are set to 1 story every 60 minutes, using the fake cron job setting and all sockets

http://rss.news.yahoo.com/rss/topstories    

http://newsrss.bbc.co.uk/rss/newsonline_world_edition/latest_published_stories/rss.xmll    

http://news.com.com/2547-1_3-0-20.xml

http://feeds.digg.com/digg/news/popular.rss

It's been over 24 hours and not a single story has been posted. When I check http://www.mysite.com/forum/cronrss.php all I get is this:

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@mysite.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Is this yet another issue with my hosts? Do I have to ask them to open fsock again? They're supposed to have done it but......

The other option is to set up a cron job but I have no idea what to put in there - if this is what's needed could someone please post the exact syntax needed to do this please?

ccraciun

February 09, 2009, 06:41:16 PM #1270 Last Edit: February 09, 2009, 06:43:00 PM by ccraciun
I gave up! I uninstalled it and i recommend you to not waste the time with this mod anymore; at least for 1.1.8 version of SMF. I wonder why it shows in the mod's page that is compatible with this release?!  ::)
At least, this way, i have the opportunity to add only the good news. :)

@ Vampy: In my case, when i opened http://URL/forum/cronrss.php, the result was "Feed poster configuration" in browser.
It updated once the topics, but after that no more posts were added. I tried with many different settings but without any success.
Most probaby there is a problem with your host configuration.

vbgamer45

This mod is no longer supported as by the note on the mod page. I will update if for future versions of SMF but will not provide any support for it.
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Vampy

I'm going to follow ccracium's example, give up and uninstall this mod - way to glitchy and buggy with 1.1.8

mdrcracing

February 18, 2009, 10:08:49 AM #1273 Last Edit: February 18, 2009, 10:22:19 AM by mdrcracing
alright, I can give a few pointers to those that still want to set this up.

the cronrss.php needs to be set to 755, when installed, I belive its set at 666 which would give you the interal server error.


I do know that the feeder is picky on the type of rss feed.  As long as you don't get an error when setting up the url for the rss feed, you wont have any issues.

I use the fake Cron jobs.  I don't know if this personally works or not, but I have it checked with working results.

I have the feed download method set to ALL.

Now the confussing part.  knowing I have the mod set to use the fake corn jobs, it doesn't check every page load.  So I either have to manually load the cronrss.php, or withing your Cpanel for your hosting, setup a Cron job.   For those that don't know what it is, the simple way is saying it will run an automated script when you tell it to.

So I have a Cron Job within my hostings Cpanel set to run : http://www.YOURDOMAIN.COM/smf/cronrss.php(use [nofollow] the location of your cronrss.php file) every hour. 

The only issues that I am having, which I'm still trying to work on:

Either you or your newsbot poster needs to have admin rights if your feeds are posted in html.

The post will only post xxx number of lines of the feed and not the whole feed, but gives a link to the full feed.(directs users away from your site and most wont click on it)


Vampy, I have setup one of those yahoo news feeds on my site with no issues, here is the link to the threads, everything by the cron job.

http://www.mdrcracing.com/smf/index.php?board=24.0 [nofollow]

Vampy

February 18, 2009, 11:59:06 AM #1274 Last Edit: February 19, 2009, 03:49:45 AM by Vampy
Thank you for working so hard on this mdrcracing :D

I'm now going to be really really cheeky and ask you if you could post the exact thing I should put into the REAL Cron Job file (yes I am a moron) I have a vague idea about @hour etc. but no clue as to the exact syntax I should use - I'd hate to screw it up. 

would it be - run : http://www.YOURDOMAIN.COM/smf/cronrss.php  @hour -  for example?


Please help as I would love to get this mod working on my site



EDIT - I've just checked and there is a new Cron manager on my site which is idiot proof:

QuoteStandard Cron Manager

This is a web interface to the crontab program. It allows you to run commands at any time you specify. Enter the command you would like to run as well as running times.

I simply enter the URL of cronrss and highlight the times etc when I want it to run :D

fext

Quote from: mdrcracing on February 18, 2009, 10:08:49 AM

The post will only post xxx number of lines of the feed and not the whole feed, but gives a link to the full feed.(directs users away from your site and most wont click on it)

Dude id there a way to cut out all the copy in a posted feed so I would just have the subject and in the body a link to the article?

I am manually managing the feeds at the moment and have to edit the HTML posted in the feeds so I think it would be better to just have the link so my members can just check the link for themselves.

It is probably a simple fix but I would not know where to look.

Smoky "Rider" Blue

Quote from: Youngiiie on February 19, 2009, 09:13:12 AM
Quote from: mdrcracing on February 18, 2009, 10:08:49 AM

The post will only post xxx number of lines of the feed and not the whole feed, but gives a link to the full feed.(directs users away from your site and most wont click on it)

Dude id there a way to cut out all the copy in a posted feed so I would just have the subject and in the body a link to the article?

I am manually managing the feeds at the moment and have to edit the HTML posted in the feeds so I think it would be better to just have the link so my members can just check the link for themselves.

It is probably a simple fix but I would not know where to look.

all you have to do is search this thread. the answers are here, if you take the time and read..

i have gotten a few pm's, no vbgamer doesnt want to give this mod to me, he picked slameddime, after the fact i had asked him for it. he will not support this mod, but i hope the help and time i put into this, over 4 months, will waiting on vbgamer's response of no, with stated personal reasons, will help everyone out that uses this mod.

please, enjoy what you can of this one, or upgrade to the rc and use slameddime's..

if i do release mine, im sure everyone will see it, but im not at a stage where i can still..
**Take the time to remember friendships and family.. Sometimes it's all we have, and missed very much**

mdrcracing

Quote from: Youngiiie on February 19, 2009, 09:13:12 AM
Quote from: mdrcracing on February 18, 2009, 10:08:49 AM

The post will only post xxx number of lines of the feed and not the whole feed, but gives a link to the full feed.(directs users away from your site and most wont click on it)

Only place I would think to look is in the RRS-Subs.php file in the Sources Dir. that might be the same place I can also find my answer to the length of the post.  I just haven't had the chance to go through it yet..  I'm just got there are a few of us that have it up and running and can give others help.


Vampy, did you get it working yet?   I found out I was missing a command in my Cron Job command line.

I atleast know with my cpanel, and should be the same with everyone elses.

for the corn job to work(and also removing the checkbox for the fake cron job)

its:

php ../../full/path/to/cronrss.php

Dude id there a way to cut out all the copy in a posted feed so I would just have the subject and in the body a link to the article?

I am manually managing the feeds at the moment and have to edit the HTML posted in the feeds so I think it would be better to just have the link so my members can just check the link for themselves.

It is probably a simple fix but I would not know where to look.

Broc Lee

After upgrading to SMF 1.1.8, even with a new install, I start getting this error when I run the corn job....

"Feed Poster ConfigurationError in my_thread_global_end(): 2 threads didn't exit "

This was not an issue with version 1.1.7.   I double checked the feeds and they are working when I use the URL in the browser and all threads where the feeds are posted are also there and in tact.

Any suggestions on where to fix this.

Vampy

March 11, 2009, 04:36:58 PM #1279 Last Edit: March 12, 2009, 10:43:09 AM by Vampy
I've had some serious problems with my site and have only just been able to reinstall this package, so will be testing it now - changed the cronrss.php permissions to 755 as suggested - also set up real cron job. This is where I hit a problem, once completed I got this message

Check your script with your hosting administrator before adding a cron job.

/usr/bin/crontab permissions are wrong (0755). Please set to 4755.


I've kept the fake cron job box ticked just in case so heaven alone knows if it will work


EDIT My hosts fixed the problem with the crontab permissions and now it works, but I have another problem.

Even with the "News Hound" member given admin status as suggested earlier, it is still only posting the first line of the feed and not the whole story - how can I get a whole story with pictures and not just a headline and if I'm lucky, one picture and a link?

I edited the Subs-RSS.php file to tale out the /* and */ as suggested in earler posts to remove all the html tags, now it's not posting all the HTML but it IS posting  text instead, which would work in html tags, but just create links that go nowhere. Does unchecking the HTML box in admin fix this?

Sorry if this has been asked and solved before, but there were just too many pages to read and filter out what I need.

Advertisement: