SMF ingilizce bölümünde gezerken pek çok kişinin işine yaracağını düşündüğüm bir konu gördüm (forumda aratarak Türkçe bölümde böyle bir konuya rastlamadım, daha önce anlatılmışsa eğer kaldırılabilir.) bunu sizlerle paylaşmak istedim. (Anlatım eksikliği hissedilirse mod'lar tamamlasın lütfen, hatta bunun yazarı ile görüşülüp, Türkçe çevirisininde bir an önce yapılması faydalı olur diye düşünüyorum.)
MODLARIN MANUEL KURULUMU ARTIK DAHA DA KOLAY...SMF Package Parser : Adından da anlaşılacağı gibi bu uygulama SMF modları,paketleri için otomatik bir çözümleyici, yada ayrıştırıcı da diyebiliriz.
Yazarı : Daniel15 - (SMF Customizer)
Orjinal Link : http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=140034.0Ekran Görüntüsü:
Türkçe Kullanım adresi:http://modparser.dev.dansoftaustralia.net/index.php?lang=turkishİşlevi:1. Kullanmak istediğiniz modu,paketi bilgisayarınızdan yüklüyorsunuz (
Upload your package)
2. Kullandığınız SMF sürümünü seçiyorsunuz (
Choose your SMF version)
3. Operasyon bölümünde ne yapmak istediğinizi seçeceksiniz (
Operation)
a) Modun manuel kurulumu için (
Install)
b) Modun manuel kaldırımı için (
Uninstall)
c) Modun önceki versiyondan yükselttilmesi (
Upgrade /
henüz tamamlanmamış)
4. Görünüm bölümünde;
a)Tüm dosyalar üzerindeki manuel kurulum safhaları (
All Edits (default))
b) Sadece tema dosyaları üzerindeki manuel kurulum safhaları (Only Theme edits)
5. Son olarak
Send File (dosya gönder) butonuna tıkladığınız da
belirlediğiniz
manuel kurulum seçeneklerine göre (modun işlev,yazar,link vb. bilgileri verdikten sonra)
size yapmanız gerekenleri adım adım ekraya yazdırıyor.
İşte böyle arkadaşlar. anlayabildiğim kadarıyla sizlere aktarmaya çalıştım. Özelikle pek çok üyenin modların manuel kurulum konusundaki sıkıntılarının (modların kullanılan SMF sürümüne göre değişkenlik göstermesi,modun kendi versiyon güncellemesi vb.) otomatik ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağını umuyorum.
Son olarak bir uyarı yapmak istiyorum ;
Yukarıdaki tüm anlatımlar
DEFAULT TEMA için geçerlidir.
Saygılar...