• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
January 17, 2022, 11:27:15 AM

News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!


Zelim da predjem sa PHPBB verzije za Jommla na SMF - Kako ?

Started by Alen24, January 06, 2007, 10:26:57 AM

Previous topic - Next topic

Alen24

Postovanje svima,

Obracam vam se u nadi da ce te mi pomoc. Trenutno koristim jommla 1.0.12 i phpbb forum componentu za joomla. Zelim da sa phpbb predjem na SMF forum. Ja sam do sada uradio sljedece: Instaliro sam SMF Forum, zatim izvrsio prenos postova sa phpbb na smf i prenos usera. Gdje je problem, problem je u tome sto on crpi usere iz phpbb_users gdje mi se nalazi samo 1/10 usera iz vremena kad sam phpbb koristio solo bez joomla. Nakon toga instaliram bridge i kad prebacim usere iz jooma u smf oni zaista jesu tu svi ali na primjer vecina se ne nalazi na pravom mjestu. Da budem jasniji naprimjer user 12345 bude user 23456, a user 23456 bude user 34567 i td znaci negdje nesto nisam uradio kako treba tako da clanovi su uzeli mjesta jedni drugim. Mislim da je problem kod tabele phpbb_users ili nesto oko id clanova ali ne znam sta, ako je ko imao vakav problem molim za pomoc.

Unaprjed zahvalan

zmajcek

Ja sam prije par dana presao sa phpBB2 na SMF i iskreno odusevljen sam!

Sto se tice tvog problema... Ja sam uradio konverziju ali ti ne bih znao nista vise posto mi je phpBB2 bio instaliran nezavisno od Joomla!e... Vjerovatno redosled tabela te zeza...

Skiner_X

Kako se upste baza sa phpbb-a moze prebacisti u smf?

Jedna opstina ima phpbb i hteli bi da naprave nezavistan domen i da uzmu drugi hostin pa bi im trabalo daprebace sve postove na smf, kako se to radi?

JovanT

@Skiner_X
На овој страници имаш конверторе за велики број форума укључујући и phpBB2. Скини ту датотеку и прати упутства.

@Alen24
Сврха тих мостова је да синхронизују табеле са корисницима како у SMF-у тако и у Joomla-и. Саветујем ти да пробаш је да избришеш све кориснике у SMF табели а SMF мост ће касније убацивати потребне податке из Joomla-e. Наравно, пре овога обавезно направи бекап базе у случају да нешто пође наопако.

Мада, можда и ниси све урадио како треба. Зашто је и даље у оптицају табела phpbb_users?

Advertisement: