• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Διαγραφη μελους

Started by vini, June 08, 2007, 10:54:27 AM

Previous topic - Next topic

Nefeli

Kera, όσο αφορά στο παράδειγμά σου και χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα προσωπικά σου συμπεράσματα έχω να επισημάνω μόνο τα εξής αυτονόητα :

1. Οι όποιοι κανόνες θέλω εγώ να εφαρμόσω στο φόρουμ μου, σκόπιμα όπως θα προσέξεις δεν γενικεύω, δεν μπορεί παρά να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τη σειρά τους με τη Νομοθεσία και τις Θεσμοθετημένες Αξίες και κανόνες συμπεριφοράς. Μπορεί πχ να υπερεκτιμώ τον όρο "ιδιοκτήτης" και τίποτα να μη συμβεί μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα απαιτήσει τα πνευματικά του δικαιώματα. Αν αυτό γίνει, το Μερικό (οι κανόνες του φόρουμ μου) δεν με σώζει από το Γενικό (η υπάρχουσα Νομοθεσία). Όσο διατηρώ λοιπόν απολυταρχικές λογικές, τόσο πιο ευάλωτη γίνομαι ως λειτουργία φόρουμ.

2. Η διατύπωση ενός δικηγόρου δεν σημαίνει και Απόφαση δικαστηρίου (ω μη γένοιτο). Πέρα του ότι και αυτοί άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη ή παρανοήσεις, δεν υποκαθιστούν, δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν, τη νομοθετική εξουσία στην οποία όλοι πρέπει να συμμορφωνόμαστε.

3.  Πολύ καλά έκανες και έβαλες δικηγόρο να συντάξει τους κανόνες του φόρουμ σου. Στα αυτιά μου ίσως να ακούγεται λίγο υπερβολικό, σε διασφαλίζει όμως από ακραίες και εντελώς αστήριχτες διατυπώσεις της παρούσας συζήτησης. Θα σε παρακαλούσα εξ' άλλου, αν δεν έχεις πρόβλημα, να δημοσιεύσεις εδώ το αρχείο με τους όρους ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και όσοι από εμάς θέλουμε ή τουλάχιστον να το συμβουλευτούμε.

4. Στη λεπτομέρεια τώρα που δίνεις σαν παράδειγμα,  έχω να πω πως δεν έρχεται σε άμεση αντίφαση με αυτά που έχω υποστηρίξει εδώ μέσα. Η τυπική (γραφειοκρατίστικη) διαδικασία δεν προδικάζει την ουσιαστική. Όσο αφορά όμως στο "μόνο εσύ ως ιδιοκτήτης" επέτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου, μια που γνωρίζω περιπτώσεις που μέλη προκάλεσαν μέχρι και την επέμβαση εισαγγελέα και δικαιώθηκαν. Δεδικασμένες δηλαδή υποθέσεις και όχι "αρχικές εκτιμήσεις".

Όπως και να έχει, χαίρομαι για τη συγκροτημένη και ως ένα βαθμό στοιχειοθετημένη άποψη που καταθέτεις στο στείρο κατά τα άλλα προβληματισμό που εκτέθηκε εδώ μέσα.

Greek

Quote from: Nefeli on June 23, 2007, 02:37:15 PM
Όπως και να έχει, χαίρομαι για τη συγκροτημένη και ως ένα βαθμό στοιχειοθετημένη άποψη που καταθέτεις στο στείρο κατά τα άλλα προβληματισμό που εκτέθηκε εδώ μέσα.
Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς το στείρον του πράγματος;

Εγώ δεν θα πω στείρα καμία άποψη. Ίσως υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής.

Τέλος πάντων, ίσως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα.

Nefeli

Quote from: Greek on June 23, 2007, 05:12:38 PM

Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς το στείρον του πράγματος;


Εκτίθεται από μόνο του.
Όπως και να έχει, είναι εντυπωσιακή η εστίαση σε μια ... ευγενική λέξη, όταν έχουν προηγηθεί άλλες πολλές και βαρύτερες.
Απορίας άξια η επιλεκτικότητα στα αντανακλαστικά μας.


Greek

Προσωπικά δεν με ενοχλούν οι λέξεις. Περισσότερο με ενδιαφέρει αν έχουν να πουν κάτι ή όχι.

KERA

June 25, 2007, 07:31:25 AM #24 Last Edit: June 25, 2007, 07:36:09 AM by KERA

Καλησπέρα ξανά και απο εμένα.

Το θέμα που προέκυψε στη δική μου σελίδα ήταν αρκετά σοβαρό.

Να πώ απλά τα εξής. Η δική μου σελίδα είναι το φόρουμ της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα. Πολλές φορές οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ ψάχνουν να κάνουν θέμα την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Έτσι πηραν απο εδω
http://www.ivfforums.gr/istories.html
μια ιστορία και τη δημοσίευσαν σε "πρώτο πρόσωπο" σαν η κυρία αυτή να έδινε συνέντευξη στη δημοσιογράφο.!!!!
Ωστόσο, μιλησα και με τον συντάκτη της εφημερίδας, έστειλα μαιλ και μιλησα με τη δικηγόρο που εχω βαλει στην ιστοσελίδα. Και πολύ σοβαρά έψαξε το ζήτημα και μουπε οτι η κοπέλα αυτη δεν μπορεί να κινηθεί νομικά παρόλο που φαίνονται τα δικά της προσωπικά στοιχεια (πως εκανε εξωσωματική, τί προβληματα υγείας είχε, πώς τα ξεπέρασε κτλ). Ο λόγος είναι γιατί η ιστορία της φιλοξενείται στο δικό μου ιστοχώρο και μόνο εγώ μπορώ να κινηθώ νομικά γιατί δεν ζήτησαν άδεια απο εμένα.
Αυτό γνωρίζω αυτό σας λέω. Και μένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση αλλά εμπιστεύομαι τη δικηγόρο μου και τελείωσε εκεί το θέμα.
Κάτι αντίστοιχο πιστεύω ισχύει με τα μηνύματα των μελών.
Νεφέλη με τη γενικότερη τοποθέτησή σου συμφωνώ και εγώ.
Εδώ μπορείς να διαβάσεις τους ορους χρήσης

http://www.ivfforums.gr/oroi.html

Nefeli

Η συζήτηση πήρε μονοπάτια ουσίας, ξέφυγε όμως νομίζω από το αρχικό θέμα της διαγραφής μέλους.
Σου απαντώ λοιπόν Kera εδώ, αλλά επαφίεμαι στη κρίση των συντονιστών για το διαχωρισμό του θέματος σε ένα δεύτερο, με τίτλο ίσως "Όροι χρήσης".

Με την εμπειρία μου σε fora, με όλες τις δυνατές "ιδιότητες" και την ενασχόλησή μου για ένα διάστημα με την wikipaideia, όπου τα πράγματα όπως ίσως θα ξέρεις είναι πολύ πολύ πιο "συγκεκριμένα", διαπίστωσα πως γύρω από τα λεγόμενα "πνευματικά δικαιώματα" στο διαδίκτυο, υπάρχει αυτή την εποχή μια έντονη συζήτηση η οποία, σε γενικές γραμμές, μοιράζεται σε δύο "στρατόπεδα". Αυτό που θεωρεί και αντιμετωπίζει τη πληροφορία και το δικαίωμα σε αυτήν ως εμπορικό αγαθό και αυτό που θεωρεί τη πληροφορία ως δικαίωμα δημοκρατίας.

Μετά τη συζήτηση μας και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα δύο πολύ πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, επωνύμων ανθρώπων, ακαδημαικών, με προφανή εμπειρία στις ψηφιακές λειτουργίες και όχι μόνο.
Εύα Γαρμπή - Ψηφιακά δικαιώματα: Οι δυνάστες και οι σωτήρες τους
Michael Geist - Η αρχή της ανοιχτής πρόσβασης

Βρήκα ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα τη σελίδα με τους όρους χρήσης του ίδιου site, αν το ανοίξεις δες ειδικά το κεφάλαιο "εφαρμοστέο δίκαιο" και τη σελίδα των Creative Commons στην οποία παραπέμπει και η οποία στη κορυφή της αναφέρει:
"Creative Commons provides free tools that let authors, scientists, artists, and educators easily mark their creative work with the freedoms they want it to carry. You can use CC to change your copyright terms from "All Rights Reserved" to "Some Rights Reserved."
We're a nonprofit organization. Everything we do — including the software we create — is free."

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κινηθεί ανάλογα και με τη προσωπική ευθύνη που αυτό συνεπάγεται.


Alexman

November 15, 2007, 03:18:25 AM #26 Last Edit: November 15, 2007, 03:20:12 AM by Alexander_M_8
Η πρακτική γενικότερα πια είναι όσον αφορά την διαγραφή μέλους; Τα περισσότερα φόρουμ που ξέρω, και όλα τα μεγαλύτερα δεν το επιτρέπουν. Δεν ρωτάω τα συν και τα πλην, αλλά τι συνηθίζεται.

Επίσης επειδή δεν βρήκα κάτι πιο σχετικό ας ρωτήσω εδώ: Τέθηκε πρόσφατα το ζήτημα από κάποιο μέλος ότι δεν επιθυμούσε διαγραφή αλλά απλώς να σβήσει όλα του τα μηνύματα. Δεν ρωτάω το κατά πόσο θα ήταν δόκιμο κάτι τέτοιο, αλλά τι θα μπορούσε να γίνει για να το αποτρέψει;

το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να αφαιρέσω το δικαίωμα διαγραφής μηνυμάτων γενικότερα. Υπάρχει τρόπος να μην επιτρέπεται η διαγραφή μηνυμάτων μετά από κάποιο διάστημα; Όπως περίπου γίνεται να μην επιτρέπεται η τροποποίηση μετά από κάποιο διάστημα.

agridoc

Quote from: Alexander_M_8 on November 15, 2007, 03:18:25 AMτο πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να αφαιρέσω το δικαίωμα διαγραφής μηνυμάτων γενικότερα. Υπάρχει τρόπος να μην επιτρέπεται η διαγραφή μηνυμάτων μετά από κάποιο διάστημα; Όπως περίπου γίνεται να μην επιτρέπεται η τροποποίηση μετά από κάποιο διάστημα.

Η ενεργοποίηση χρονικού ορίου για τροποποίηση δεν επιτρέπει και την διαγραφή μετά το πέρας του χρονικού ορίου που καθορίζεται.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Advertisement: