Advertisement:

Author Topic: slova sa kvačicama  (Read 23380 times)

Offline nela

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
slova sa kvačicama
« on: August 22, 2007, 08:52:23 AM »
bok
dana sam instalirala forum, stavila sam na HRV i sve je u biti ok, osim što mi umjesto ČĆĐ dolaze upitnici
Ž i Š se vide ???
kako da to riješim?
Think globally, act locally

Offline JerryCRO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 327
  • Gender: Male
Re: slova sa kvačicama
« Reply #1 on: August 22, 2007, 09:11:04 AM »
odi u settings.php ,tamo ti na kraju prije ?> piše
Quote
$db_character_set = 'utf8';
i promjeni u windows-1250 znaći ta linija treba izgledat ovako
Quote
$db_character_set = 'windows-1250';

Offline nela

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: slova sa kvačicama
« Reply #2 on: August 22, 2007, 05:41:54 PM »
hvala,
napravila sam.
odmah nakon izmjene, nestalo mi je cca 1/3 od svih postova.
isla sam pogledati evidenciju grešaka , pa kaže

2: preg_replace() [<a href='function.preg-replace'>function.preg-replace</a>]: Compilation failed: invalid UTF-8 string at offset 13
Datoteka: /home/sretnaze/public_html/forum/Sources/Load.php
Linija: 1665


btw, sva sreća, prije toga sam napravila backup.
mislis da bi se postovi pojavili nazad da vratim backup????

e, sad me još zanima i kako se to radi, budući da se s time prije nisam bavila  ;)
« Last Edit: August 22, 2007, 05:47:39 PM by nela »
Think globally, act locally

Offline JerryCRO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 327
  • Gender: Male
Re: slova sa kvačicama
« Reply #3 on: August 23, 2007, 03:54:25 AM »
pa probaj prvo vratit settings.php s postavkom utf8

Offline nela

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: slova sa kvačicama
« Reply #4 on: August 23, 2007, 04:02:36 AM »
ne radi

to je prvo što sam probala
Think globally, act locally

Offline JerryCRO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 327
  • Gender: Male
Re: slova sa kvačicama
« Reply #5 on: August 23, 2007, 04:03:54 AM »
hm..neznam onda,meni je ta funkcija kao i ostalima radila...

Offline nela

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: slova sa kvačicama
« Reply #6 on: August 23, 2007, 04:05:42 AM »
ma dobro, nije bitno, i ovako i onako imamo samo stotinjak postova u jednom danu, a počeli smo jučer, pa nam to ne igra neku ulogu. bitno je da sad imamo kvačice  ;D
Think globally, act locally

Offline Pozega-Team

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: slova sa kvačicama
« Reply #7 on: June 18, 2008, 05:26:24 PM »
odi u settings.php ,tamo ti na kraju prije ?> piše
Quote
$db_character_set = 'utf8';
i promjeni u windows-1250 znaći ta linija treba izgledat ovako
Quote
$db_character_set = 'windows-1250';

kad ovo prepravim sva slova s kvačicom se pretvore u ? pa tako i ž i š
koristim verziju 1.1.5

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: slova sa kvačicama
« Reply #8 on: June 18, 2008, 07:16:08 PM »
odi u settings.php ,tamo ti na kraju prije ?> piše
Quote
$db_character_set = 'utf8';
i promjeni u windows-1250 znaći ta linija treba izgledat ovako
Quote
$db_character_set = 'windows-1250';

kad ovo prepravim sva slova s kvačicom se pretvore u ? pa tako i ž i š
koristim verziju 1.1.5
A sto prepravljas nesto sto ti savrseno radi?

Offline jasminm_

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: slova sa kvačicama
« Reply #9 on: August 13, 2008, 12:31:30 PM »
da ev prepravio sam setings.php i postavio na:
$db_character_set = 'windows-1250';
i radi za nove upise ali mi nije prepravilo prijašnje teme, podforume....... i dalje ostali na upitniku ?....
Imal kako rješenje da prepravi i ova slova od prije

Offline nauticaportal

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: slova sa kvačicama
« Reply #10 on: October 17, 2008, 09:27:39 AM »
odi u settings.php ,tamo ti na kraju prije ?> piše
Quote
$db_character_set = 'utf8';
i promjeni u windows-1250 znaći ta linija treba izgledat ovako
Quote
$db_character_set = 'windows-1250';

kako se dode do tog settingsa?

Offline DonGiovanni

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 707
  • Gender: Male
    • I need to play
Re: slova sa kvačicama
« Reply #11 on: October 17, 2008, 01:18:39 PM »
U smf root folderu. Kad otvoriš u ftp svoj forum odmah na početku tamo di ti je i index.php tamo ti se nalazi i settings.php