Advertisement:

Author Topic: Reklam Ekleme  (Read 17919 times)

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Reklam Ekleme
« on: August 25, 2008, 11:10:19 AM »
Evet, çok basit bir sistem ama paylaşayım dedim :P

Themes.turkish.php'de

Code: (Bul) [Select]
?>
Code: (Üzerine Ekle) [Select]
$txt['reklam_url'] = 'Reklam Resmi:';
$txt['reklam_url_2'] = 'Reklam Resmi:';
$txt['reklam_url_3'] = 'Reklam Resmi:';
$txt['reklam_url_link'] = 'Reklam Linki:';
$txt['reklam_url_link_2'] = 'Reklam Linki:';
$txt['reklam_url_link_3'] = 'Reklam Linki:';

Burda ben 3 tane reklam kullanacağımı düşünerek 3 tane yazdım, siz arttırabilirsiniz.

Settings.template.php'de
Code: (Bul) [Select]
array(
'id' => 'show_blurb',
'label' => $txt[385],
),

Code: (Altına Ekle) [Select]
array(
'id' => 'reklam_url',
'label' => $txt['reklam_url'],
                        'type' => 'textbox',
),
array(
'id' => 'reklam_url_link',
'label' => $txt['reklam_url_link'],
                        'type' => 'textbox',
),
array(
'id' => 'reklam_url_2',
'label' => $txt['reklam_url_2'],
                        'type' => 'textbox',
),
array(
'id' => 'reklam_url_link_2',
'label' => $txt['reklam_url_link_2'],
                        'type' => 'textbox',
),
array(
'id' => 'reklam_url_3',
'label' => $txt['reklam_url_3'],
                        'type' => 'textbox',
),
array(
'id' => 'reklam_url_link_3',
'label' => $txt['reklam_url_link_3'],
                        'type' => 'textbox',
),

Ardından reklamları istediğiniz sayfaya aşağıdaki gibi yerleştirin:
Code: (Reklam 1) [Select]
// Reklam
if(!empty($settings['reklam_url']))
echo '<div width="60" heigth="468" id="Reklam1"><a href="'.$settings['reklam_url_link'].'"><img alt="Reklam1" src="'.$settings['reklam_url'].'" /></a></div>';

Code: (Reklam 2) [Select]
// Reklam
if(!empty($settings['reklam_url_2']))
echo '<div width="60" heigth="468" id="Reklam2"><a href="'.$settings['reklam_url_link_2'].'"><img alt="Reklam2" src="'.$settings['reklam_url_2'].'" /></a></div>';

Code: (Reklam 3) [Select]
// Reklam
if(!empty($settings['reklam_url_3']))
echo '<div width="60" heigth="468" id="Reklam3"><a href="'.$settings['reklam_url_link_3'].'"><img alt="Reklam3" src="'.$settings['reklam_url_3'].'" /></a></div>';

Eğer diyecekseniz 'Madem manuel ekliyoruz ne hayrını gördüm?' yanıt şu:
Bu kodları bir kere ekliyorsunuz ardından reklamlar Admin panelinin kullanılan tema bölümünden değiştirebiliyorsunuz.  ;)

Bir hatam varsa affola :D

Edit: $settings['reklam_url'] hataları düzeltildi.

Edit: !=null komutu yerine !empty komutu kullanıldı.
« Last Edit: August 26, 2008, 10:57:27 AM by jOkErGuEsT »

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #1 on: August 25, 2008, 11:52:53 AM »
Flash Sistemi İçin:

Themes.turkish.php'de
Code: (Bul) [Select]
?>
Code: (Üzerine Ekle) [Select]
$txt['reklam_url_flash'] = 'Reklam Flash\'ı:';
$txt['reklam_url_flash_link'] = 'Reklam Linki:';

Settings.template.php'de
Code: (Bul) [Select]
array(
'id' => 'show_blurb',
'label' => $txt[385],
),

Code: (Üzerine Ekle) [Select]
array(
'id' => 'reklam_url_flash',
'label' => $txt['reklam_url_flash'],
                        'type' => 'textbox',
),
array(
'id' => 'reklam_url_flash_link',
'label' => $txt['reklam_url_flash_link'],
                        'type' => 'textbox',
),

Ve son olarak sayfa kodumuz:
Code: [Select]
if(!empty($settings['reklam_url_flash']))
echo '<div width="60" heigth="468" id="ReklamFlash"><a href="'.$settings['reklam_url_flash_link'].'"><embed src="'.$settings['reklam_url_flash'].'" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" wmode="opaque" width="468" height="60" /></a></div>';

Edit: Düzenleme.
« Last Edit: August 26, 2008, 10:57:43 AM by jOkErGuEsT »

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #2 on: August 25, 2008, 12:50:58 PM »
$settings['reklam_url']!=null

Yerine

!empty($settings['reklam_url'])

kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Ek olarak 3 reklam alanı için de sadece $settings['reklam_url'] değişkeninin boş olup olmadığını kontrol etmişsiniz.

Kodlardaki gereksiz boşlukları temizleyip XHTML hatalarını giderdiğinizde İpuçları ve Hileler bölümüne taşınacak.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #3 on: August 25, 2008, 01:11:15 PM »
$settings['reklam_url']!=null

Yerine

!empty($settings['reklam_url'])

kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Ek olarak 3 reklam alanı için de sadece $settings['reklam_url'] değişkeninin boş olup olmadığını kontrol etmişsiniz.

Kodlardaki gereksiz boşlukları temizleyip XHTML hatalarını giderdiğinizde İpuçları ve Hileler bölümüne taşınacak.

Boşlukları yarın temizleyeceğim ayrıca $settings['reklam_url'] bu hatayı siteye eklerken yapmışım, iginiz için sağolun :D

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #4 on: August 26, 2008, 05:23:13 AM »
Düzenlemeler yapıldı.

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #5 on: August 26, 2008, 05:41:32 AM »
XHTML hataları hala var.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #6 on: August 26, 2008, 05:42:52 AM »
XHTML hataları hala var.

Ne gibi hatalar söyleyebilir misin?

Offline ℓσяєиz

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,037
  • Gender: Male
  • .Not Anymore !..
    • http://www.facebook.com/baris89 on Facebook
    • Barış
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #7 on: August 26, 2008, 06:04:39 AM »
Bu sistemi bi yerden hatırlıyorum profilde reklam die bir basit mod yazmıstım onun aynısı olmus.

Code: [Select]
<embed src="'.$settings['reklam_url_flash'].'" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" wmode="opaque" width="468" height="60">
Code: (yap) [Select]
<embed src="'.$settings['reklam_url_flash'].'" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" wmode="opaque" width="468" height="60" />
yani  son   /> olsun
Barış Dokumacı

Plus Tasarım

MY THEMES

The greates enemy will hide in the last place you would ever lock..

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #8 on: August 26, 2008, 06:09:58 AM »
Düzenlemeleri yaptım.  :)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #9 on: August 26, 2008, 06:12:16 AM »
   !empty($settings['reklam_url'])

değil

   if(!empty($settings['reklam_url']))

olmalı.

img tagları kapatılmalı <img />

weight diye bir attribute yok. width var.

Attribute'lar tırnak işaretleri ile kapatılmalı. widht="500px" gibi.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #10 on: August 26, 2008, 06:22:21 AM »
Bu arada;
Reklam yokkken boş yere kullanmamak için;

Eklediğiniz yerin üstüne
Code: [Select]
if(!empty($settings['reklam_url_2']) || !empty($settings['reklam_url_3']) ||!empty($settings['reklam_url_flash']))
{

Ve sonuna
Code: [Select]
}
gibi kodlar ekleyin.  :)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #11 on: August 26, 2008, 06:25:15 AM »
Zaten her alan için kontrol ediliyor. Başta tekrar kontrol etmenin bir manası olmaz.

Bu arada; hala hatalar var...
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #12 on: August 26, 2008, 06:29:17 AM »
En ve boyları da tırnak içine aldım.

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,809
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #13 on: August 26, 2008, 06:30:12 AM »
img taglarınada alt="" kodunu eklemelisiniz.
<img src="link" alt="" /> gibi.

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Kendi Yaptığım AdManagement
« Reply #14 on: August 26, 2008, 06:32:39 AM »
img taglarınada alt="" kodunu eklemelisiniz.
<img src="link" alt="" /> gibi.

Ekledim  :)

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,121
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Reklam Ekleme
« Reply #15 on: August 26, 2008, 10:56:13 AM »
Aynı id tagları sayfada bi kere kullanılmalı iki kere kullanılmaz .

Zaten kullanılmasıda gereksiz olmuş bi amacı yok ya id leri

id="Reklam1" id="Reklam2" id="Reklam3" değiştir .

yada

id="Reklam" bunu sil .

Offline jOkErGuEsT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 183
  • Gender: Male
    • Hardware-Life
Re: Reklam Ekleme
« Reply #16 on: August 26, 2008, 11:02:21 AM »
Düzenledim.

Offline turkaslan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 128
  • Gender: Male
  • www.teknografiker.net
    • www.teknografiker.net
Re: Reklam Ekleme
« Reply #17 on: March 27, 2010, 08:07:08 AM »
bu modifikasyon tam olarak onaylandı mı şimdi en üstteki değişiklikler ile foruma uygulayabilir miyiz bilgilendirirseniz sevinirim.
www.teknografiker.net grafikerlerin yeni buluşma noktası...

Offline grafitus

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,034
    • beratdogan on GitHub
    • beratdogan on LinkedIn
    • @beratdgan on Twitter
Re: Reklam Ekleme
« Reply #18 on: March 27, 2010, 08:57:01 AM »
Gönürüde bir hata yok. Kullanabilirsiniz.