Hareketli Site Menusu [Çubuk Versiyon]

Started by Hoochie Coochie Man, October 29, 2007, 06:14:14 PM

Previous topic - Next topic

Hoochie Coochie Man

Hareketli Site Menusu (Çubuk Versiyon) by Hoochie Coochie Man..
Evet yepyeni bir hareketli menu!
Çubuk şeklinde ister sayfanın en üstünde hareket etsin, ister en altında...

index.template.php'de
Bul:
</head>

Öncesine ekle:
<style type="text/css">

#topbar{
position:absolute;
border: 1px solid black;
padding: 2px;
background-color: #FFFFFF;
width: 530px;
visibility: hidden;
z-index: 100;
}

</style>

<script type="text/javascript">

/***********************************************
Hareketli Site Menusu (Çubuk Versiyon)
***********************************************/

var persistclose=0 //set to 0 or 1. 1 means once the bar is manually closed, it will remain closed for browser session
var startX = 30 //set x offset of bar in pixels
var startY = 5 //set y offset of bar in pixels
var verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"

function iecompattest(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function get_cookie(Name) {
var search = Name + "="
var returnvalue = "";
if (document.cookie.length > 0) {
offset = document.cookie.indexOf(search)
if (offset != -1) {
offset += search.length
end = document.cookie.indexOf(";", offset);
if (end == -1) end = document.cookie.length;
returnvalue=unescape(document.cookie.substring(offset, end))
}
}
return returnvalue;
}

function closebar(){
if (persistclose)
document.cookie="remainclosed=1"
document.getElementById("topbar").style.visibility="hidden"
}

function staticbar(){
barheight=document.getElementById("topbar").offsetHeight
var ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1) || window.opera;
var d = document;
function ml(id){
var el=d.getElementById(id);
if (!persistclose || persistclose && get_cookie("remainclosed")=="")
el.style.visibility="visible"
if(d.layers)el.style=el;
el.sP=function(x,y){this.style.left=x+"px";this.style.top=y+"px";};
el.x = startX;
if (verticalpos=="fromtop")
el.y = startY;
else{
el.y = ns ? pageYOffset + innerHeight : iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight;
el.y -= startY;
}
return el;
}
window.stayTopLeft=function(){
if (verticalpos=="fromtop"){
var pY = ns ? pageYOffset : iecompattest().scrollTop;
ftlObj.y += (pY + startY - ftlObj.y)/8;
}
else{
var pY = ns ? pageYOffset + innerHeight - barheight: iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight - barheight;
ftlObj.y += (pY - startY - ftlObj.y)/8;
}
ftlObj.sP(ftlObj.x, ftlObj.y);
setTimeout("stayTopLeft()", 10);
}
ftlObj = ml("topbar");
stayTopLeft();
}

if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", staticbar, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", staticbar)
else if (document.getElementById)
window.onload=staticbar
</script>


Kodun en tepesindeki "background-color: #FFFFFF;" burada, çubuğun arka plan rengini değiştirebilirsiniz..
ve de..
kodun içerisinde burada:
var verticalpos="fromtop" kırmızı olan yere "fromtop" yazar iseniz yukarıda "frombottom" yazar iseniz aşağıda yer alır..

Daha sonra bul:
<body>

Sonrasına ekle: (Site adlarını kendinize göre değiştirin..)
<div id="topbar"><a href="" onClick="closebar(); return false"><img src="http://www.site.com/images/kapat.gif" border="0" /></a>
<a href="http://www.SİTE ADI.com/forum/index.php">Ana Sayfa</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=search">Ara</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=profile">Profil</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=pm">Mesajlarım</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=mlist">Üyeler</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=calendar">Takvim</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=stats">İstatistikler</a> |
<a href="http://www.SİTE ADI.org/forum/index.php?action=who">Kimler Online</a>
</div>
İnadına SMF 1.1.X


latafasciata


mersindost

Quote from: Plus on October 31, 2007, 03:41:35 PM
demo koyar insan yaf

Biraz Kibar şekilde İstenirse herşey olur.

Şekil A :  Merhaba.Paylaşım İçin Teşekkür Ederim.Acaba Bu Uygulamanın Demo`sunu Gösterebilirmisiniz?
Gibi...  ;)
I Am Simple Machines Hero, Because I LOVE Simple Machines

Hoochie Coochie Man

1 dakikanı almaz, kendi demonuzu yapın..
Hareketli site menusunun, çubuk versiyonu..
İnadına SMF 1.1.X

Plus


JeeFo

Emeğine sağlık, Teşekkürler ama caps ?

sanko

eline sağlık yalnız bunu nasıl ortalarız ve mouse ustune gidince kare şeklinde buton gibi gozukmesi olurmu

ayrıca frombottom yaptıgım halde alta ınmıyor uste cıkıyor

Hoochie Coochie Man

ortalamak için bak orada

padding: 2px;

var

onunla oyna..


ayrıca "frombottom" yaparsan aşağıda olması lazım iyi kontrol et

İnadına SMF 1.1.X

Maxis

sağolun ama demo süper olurdu ben nerden biliyim güzel olup olmadğını !!

ۧRu

aynen kimse yapmazki demosuz ondan demo koyanda olmaz bu iş sana düşer..

Hoochie Coochie Man

İnadına SMF 1.1.X

ub57

emeğine sağlık arkadaşım. Ben deneyim dedim ama , hareketli değilde sabit menü oldu. ve de sayfada hata mesjı verdi.
Usta Balıkçılar Platformu
www.ustabalikci.com

Hoochie Coochie Man

Ne gibi bir hata verdi, bu uygulamayı yapmadan önceki index.template.php ni alabilir miyim?
bu arada olta balıkçılığı ilgi alanımdır. başarılar..
İnadına SMF 1.1.X

Sfenky

Ben bunu üye ol ya da giriş yap seçeneğinde yapmak istiyorum.. Kodu ekledim ve sadece ziyaretçilere gösterdim, ama üye girişi yapınca hata verir oldu. Sanırım başka bir şekilde yapıcaz ama tam çözemedim.

Üye Ol uyarısı görünürken [ziyaretçiyken] hata yok, ama sayfada görünmediğinde hata var diyor.

if ($context['user']['is_guest'])
echo '
<div id="topbar">
<a href="" onClick="closebar(); return false"><img src="/img/close.gif" border="0" /></a>
Üye Girişi Yapmamışsınız Ya Da Zaten Bir OsuraRock.Com Üyesi Değilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek İçin Üye Olmalısınız. Lütfen <a href="?action=register">Buraya</a> Tıklayarak Üye Olunuz.</td>
</div>';


Bu şekilde yaptım, üst kısım aynı.. Hata nerdedir acaba ?

Hoochie Coochie Man

Aynı şekilde forumunda, neredeyse aynı özelliği taşıyan bir scriptin olması, hataya neden olabilir belki.. (ortadaki üye ol mesajı)
İnadına SMF 1.1.X

Sfenky

#16
Forumu yeni kurdum ve bu şekilde hiç bir eklenti yok.. Hatta index.template.php de hiç bir değişiklik yapmadım da diyebilirim..

Çakışma olduğunu sanmıyorum, forum ziyaretçilere kapalı şimdi sen öyle deyince aklıma geldi bir de açıpta deneyeyim..


Yok ziyaretçilere açtım ama bir işe yaramadı.. vb de kullanan bir arkadaş var, o kodu bütün eklemiş, ziyaretçilerle ilgili bir kodda yok. Head öncesine ekleyince dolayısıyla herkes görüyor..

Hoochie Coochie Man

Bir demo linki - demo üyeliği felan ver bakayım..
İnadına SMF 1.1.X

CoNTeCAuTR

Only SmF And TRap

Sfenky

Şöyle durumu çözmüş bulunmaktayım:

if ($context['user']['is_guest'])
echo '
<style type="text/css">

#topbar{
position:absolute;
border: 1px solid red;
padding: 5px;
background-color: black;
width: 640px;
visibility: hidden;
z-index: 400;
}

</style>
<script type="text/javascript">
var persistclose=0 //set to 0 or 1. 1 means once the bar is manually closed, it will remain closed for browser session
var startX = 30 //set x offset of bar in pixels
var startY = 5 //set y offset of bar in pixels
var verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"

function iecompattest(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function get_cookie(Name) {
var search = Name + "="
var returnvalue = "";
if (document.cookie.length > 0) {
offset = document.cookie.indexOf(search)
if (offset != -1) {
offset += search.length
end = document.cookie.indexOf(";", offset);
if (end == -1) end = document.cookie.length;
returnvalue=unescape(document.cookie.substring(offset, end))
}
}
return returnvalue;
}

function closebar(){
if (persistclose)
document.cookie="remainclosed=1"
document.getElementById("topbar").style.visibility="hidden"
}

function staticbar(){
barheight=document.getElementById("topbar").offsetHeight
var ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1) || window.opera;
var d = document;
function ml(id){
var el=d.getElementById(id);
if (!persistclose || persistclose && get_cookie("remainclosed")=="")
el.style.visibility="visible"
if(d.layers)el.style=el;
el.sP=function(x,y){this.style.left=x+"px";this.style.top=y+"px";};
el.x = startX;
if (verticalpos=="fromtop")
el.y = startY;
else{
el.y = ns ? pageYOffset + innerHeight : iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight;
el.y -= startY;
}
return el;
}
window.stayTopLeft=function(){
if (verticalpos=="fromtop"){
var pY = ns ? pageYOffset : iecompattest().scrollTop;
ftlObj.y += (pY + startY - ftlObj.y)/8;
}
else{
var pY = ns ? pageYOffset + innerHeight - barheight: iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight - barheight;
ftlObj.y += (pY - startY - ftlObj.y)/8;
}
ftlObj.sP(ftlObj.x, ftlObj.y);
setTimeout("stayTopLeft()", 10);
}
ftlObj = ml("topbar");
stayTopLeft();
}

if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", staticbar, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", staticbar)
else if (document.getElementById)
window.onload=staticbar
</script> 
<div id="topbar">
<a href="" onClick="closebar(); return false"><img src="/img/close.gif" border="0" /></a>
Üye Girişi Yapmamışsınız Ya Da Zaten Bir OsuraRock.Com Üyesi Değilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek İçin Üye Olmalısınız. Lütfen <a href="?action=register">Buraya</a> Tıklayarak Üye Olunuz.</td>
</div>';


</body>'; den sonra ekledim oldu..

Sağol paylaşım ve yardımın için :)

Hoochie Coochie Man

Yardımlık bişi yapamadık ama neyse :D
İyi geceler..
İnadına SMF 1.1.X

deejayss

hey gidi günler hey.

benimjoomla

hocam eline sağlık daha çabuk oldu sağol ;)

CyberAngel

Bu kodu blogger'a ekleyemedim arkadaşlar.Blogger'a eklemek için yardım edebilirmisiniz.Biliyorum burası smf destek ama aramadığım yer kalmadı.

yakicikli

Teşekkürler emekleriniz için
marquww kodu ile kaydırınca bence daha hoş durdu
bakmak isteyen olursa
www.horozlardiyari.com
aslında bu çok amaçlı kullanılabilir ;)

Advertisement: