Takvime etkinlik girerken ve son mesaj görünüm,karakter sayısını çoğaltma!

Started by Hoochie Coochie Man, January 14, 2008, 04:48:00 PM

Previous topic - Next topic

Hoochie Coochie Man

Merhabalar, takvime etkinlik girerken sürekli bu sıkıntıyı çekiyordum. Uzun bir konser ismi oluyordu ancak bunu yazamıyordum. Bende sorunu kendim çözmeye karar verdim..

Arkadaşlar çok basit bir tüyo, ama olsun paylaşayım dedim, eminim benim gibi bu dertten muzdarip kişiler vardır :)

Calendar.template.php'de..
Bul:
<input type="text" name="evtitle" maxlength="30" size="30" value="', $context['event']['title'], '" style="width: 90%;" />

Post.template.php'de..
Bul:
<input type="text" name="evtitle" maxlength="30" size="30" value="', $context['event']['title'], '" tabindex="', $context['tabindex']++, '" />

Burayı maxlenght="30" istediğiniz kadar yükseltin..

Hoochie Coochie Man
İnadına SMF 1.1.X

Pяηѕѕ LF

Güzel bir tüyo dedigin dogru bazen kisa oluyor bir ise yaramiyor emegine saglik paylastigin için tesekkurler kolay gelsin.
1.1.21 Default

Hoochie Coochie Man

İnadına SMF 1.1.X

Pяηѕѕ LF

anasayfadaki bölümlerdeki son mesaj yazan yerin karakterlerini nasil cogaltabiliriz ??? resimdeki bahsettigim yerin altinda kirmizi cizgi var ???

bu konuda bir bilgin varmi  ???



ok anladim kolay gelsin sana ;)
1.1.21 Default

Hoochie Coochie Man

Onun da elbet bir ayarı vardır tabiki, şuan bilmiyorum, araştırıp öğrenmek gerek. Kendimde o araştırma isteğini bulduğum vakit, elbet sizlerle paylaşırım..
İnadına SMF 1.1.X

Yağız...

Sources/BoardIndex.php'de bul:
$row_board['short_subject'] = shorten_subject($row_board['subject'], 24);
24'ü baska bir sayiyla degistir.

Pяηѕѕ LF

Quote from: cakal93 on January 15, 2008, 12:18:40 PM
Sources/BoardIndex.php'de bul:
$row_board['short_subject'] = shorten_subject($row_board['subject'], 24);
24'ü baska bir sayiyla degistir.

Cakal93> Tesekkürler degistim ve oldu 24 biraz kisa geliyor ve üstelik yer var.. yardimci oldugun icin sagol kolay gelsin.. ;)
1.1.21 Default

greSS

HCM teşekkürler ama olmadı başka bir yerde ayarlama gerekiyormu
Calendar.template.php ve Post.template.php gerekli düzenlemeyi yaptım ama
30 karekterde ısrar ediyor :)







Hoochie Coochie Man

Quote from: greSS on September 11, 2008, 10:09:03 PM
HCM teşekkürler ama olmadı başka bir yerde ayarlama gerekiyormu
Calendar.template.php ve Post.template.php gerekli düzenlemeyi yaptım ama
30 karekterde ısrar ediyor :)
Başka yerde düzenleme yapmadım, bende kendi sitemde ne ayar yaptıysam buraya yazdım, bende 100 den fazla karakter yazıyosun. Kodlamayı tekrar yap istersen, olması lazım..


İnadına SMF 1.1.X

SoNSuZLuKC

Çalıştığına emin misiniz :D bi kaç forumda denedim 30 da 30 diye tutturdu :P

yol

Database'de calendar tablosu içinde "Type width" satırını da değiştirmek gerek.
Istanbul is Istanbul ;-)

CDX

Yukarıdaki sadece etkinlik girerken işe yarıyor sanırım. Peki Tatilleri yönet kısmındaki karakter sayısını nasıl çoğaltacağız?

Ben o kısmı Tarihte Bugün'e çevirmeye çalışıyordum, Tatil adı altındaki girdileri silip yerine bulduğum bilgileri girecektim. Ama maalesef karakter sorunu ile karşılaştım.

Bunun bir çözümü var mıdır?

greSS

Quote from: yol on March 23, 2009, 11:17:38 AM
Database'de calendar tablosu içinde "Type width" satırını da değiştirmek gerek.
Type width bulamadım..
""0 eşleşme, tbl_calendar tablosu içinde     
0 eşleşme, tbl_calendar_holidays tablosu içinde"""




yol

calender tablosu içinde "title" sütununu tıkla, orada sütun özelliklerinde type width göreceksin.
Istanbul is Istanbul ;-)

Gurbet_42

Quote from: Yağız... on January 15, 2008, 12:18:40 PM
Sources/BoardIndex.php'de bul:
$row_board['short_subject'] = shorten_subject($row_board['subject'], 24);
24'ü baska bir sayiyla degistir.

Tüyo için sagol Yağız,acaba bir de ivanın top 10'daki mesajların sayısını nasıl yapabiliriz?

agguvenligi

Gerçeği aramak onu bulmaktan daha kıymetlidir...
____________________________________
SEO Forumu | Dodge Check Engine Light | Yeni Private Serverlar | Gsm Destek

yenidagci

2.0 RC 1.2 'de son mesajlar karakterini nasıl çoğaltırız? Bulamadım ben..
I'm SMF ci  :)

Tasarım aşamasındaym..

ekseri

Quote from: yol on July 25, 2009, 10:44:47 PM
calender tablosu içinde "title" sütununu tıkla, orada sütun özelliklerinde type width göreceksin.

ben bulamadım sütün özelliklerini falan type width yok hocam orada?

cedrik48

arkadaşlar ben takvimde yeni tatil günleri için karekter sayısını bir türlü değişemedim buradaki herşeyi yapmama rağmen olmadı yardımcı olurmusunuz

abdull@h

ManageCalendar.template.php bunu bul

<input type="text" name="title" value="', $context['holiday']['title'], '" size="60" maxlength="30" /></td>

maxlength="30"  buradaki 30 yerine istediğin sayısı gir olacaktır

cedrik48

abi dediğini yaptım ama bu sfer oldu gibi ama olmadı çünkü dediğim şekilde yazıp kaydediyorum bu sferde tekrar 30 oluyor bunu nasıl düzeltebilirim

Yağız...

En fazla 30 karakter yazılabiliyor zaten, 30 karakteri geçince daha fazla yazamıyorsunuz.

abdull@h

yağız abi  şimdi şöyle söyliyeyim sana ManageCalendar.template.php dosyasında yaptığım değişiklik sonunda oluyor 50 karekter yazabiliyorum ama daha sonra kaydedip neden tekrar 30 karektere dönüyor acaba db ile ilgilimi yoksa başka bir yerde dahamı değişiklik yapmam gerekiyor

cedrik48

valla bilmiyorum ama gerçektende bu sorun neden böyle aynısı bende oluyor

Yağız...

Ekteki dosyayı SSI.php dosyasıyla aynı dizine atıp çalıştırın.

abdull@h

dediğin dosyayı çalıştırdım karekter sayısı olarak 50 girip denedim ama olmadı   :'(
bunu yaparken abi bende biraz db ye baktım acaba birşeyler yakalarmıyım diye galiba yakaladım istersen sen bakta iki tane tablo var onlarla ilgilidir büyük ihtimalle

smf_calendar_holidays
smf_calendar

bu iki tablodaki limit değeri 30 olarak gösteriliyor acaba buradaki 30 değerini 50 yaparsak düzelirmi?

Yağız...

Evet, verdiğim dosya da bunu yapıyordu zaten. Ektekini tekrar deneyin, bu sefer çalışacak :)

abdull@h

abi değişen hiçbir şey olmadı aynı sorun devam ediyor db haka karekter sayısı 30 olarak gösteriyor

Yağız...

calendar tablosunun yapısında bulunan title sütununun türüne bakar mısın? varchar(30) mu yazıyor, varchar(50) mi?

abdull@h



abi dediğin gbi varchar 50 yazıyor ama resimde de gördüğün gibi limit kısmında 30 yazıyrr acaba onunla bir ilişkisi varmıdır birde aynı şey calendar_holidays tablosunda da var

Yağız...


abdull@h

yağız abi zaten onları hepsini yapmışım 50 olarak hala neden olmadı anlamış değilim


abdull@h

yağız abi varya SQL sorgusu kısmındaki limiti kastetim LIMIT 0 , 30  tamda burası

grafitus

Quote from: Yağız... on October 29, 2009, 06:18:22 PM
Limit derken, nereye kastettin?
phpMyAdmin'de üstte bulunan örnek SQL sorgusundaki LIMIT.




Yağız'ın verdiği işlem +  maxlength="50" + aşağıdaki şlemini uygula:

./Sources/Calendar.php aç.
Code (Bul) Select
$title = str_split($event['title'], 30);
Code (Değiştir) Select
$title = str_split($event['title'], 50);
(Bunu yapmamıza belki gerek yoktur.)

./Sources/Subs-Calendar.php aç.
Code (Bul) Select
if ($smcFunc['strlen']($_POST['evtitle']) > 30)
$_POST['evtitle'] = $smcFunc['substr']($_POST['evtitle'], 0, 30);

Code (Değiştir) Select
if ($smcFunc['strlen']($_POST['evtitle']) > 50)
$_POST['evtitle'] = $smcFunc['substr']($_POST['evtitle'], 0, 50);



Ananm gecenin bi yarısı burda ne işimiz var. :D

abdull@h


grafitus

Quote from: abdull@h on October 29, 2009, 06:33:49 PM
berat dediğini yaptım ama değişen hiçbir şey olmadı

e yuh artık. :D Gerisi beni aşıyor. İyi de daha yapılacak başka bir şey kalmadı. Yani başka dosyada. Gerisini Yağız kardeş çözecek. :) Aşıyor beni gerisi... :)

abdull@h

berat valla bu olay sayesinde dbyi alt üst ettim yine bir sonuş yok ama şöyle bir şey keşfettim

şimdi calendar_holidays tablosundaki id_holiday sütünuna bir göz atıp orada oluşturduğun tatilleri göreceksin işte orada yetmediği karekter sayısını buradan aşabilirsin ama sadece 10 saniyelik birşey çünkü foruma bir göz atıyorsun yine eski haline dönüyor

apo_Cakan

arkadaşlar bende konu başlıklarının görünen karakter sayısını değiştirmek istiyorum nasıl yaparız

Advertisement: