• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 07, 2021, 01:54:33 PM

News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord


Baloncic sa slikom umesto adrese

Started by ooh_sale, January 19, 2008, 01:41:36 PM

Previous topic - Next topic

ooh_sale

Kako da mi iskoci baloncic sa slikom (thumbnail koji sam ja odabrao) umesto adrese prelaskom misem preko teme?

MarkoWeb

A da napises malo jasnije to sto ti treba

ooh_sale

nesto poput snap shot-a ( https://account.snap.com/signup.php ) ali da se ucitava samo slicica koju sam ja odabrao

ooh_sale


***Teh GodFather***

Pa imas primer tu, jednostavno ga prekopiraj i izmeni sta treba...


ooh_sale

Ok, mislim da sam nasao mod - http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=781 Ako moze mala pomoc oko instalacije posto nece da mi radi.

***Teh GodFather***

Nije ovo to što ti treba... Ovo je za ubacivanje slika preko pop-up prozora...

manix

Quote from: ooh_sale on January 27, 2008, 01:15:59 AM
Treba mi ovo http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/css-popup-image-viewer/P10/ da kada predjem misem preko Zoka Coffee iskoci slicica
Pa ovo je bas to sto ti treba. U temi koju kristis pronadjed style.css i dodas ovaj css
a sto se tice html-a tu je stvar malo komplikovanija. Moras da ubacis ime slike da se na neki nacin vezuje za tu tvoju temu i sta se dogadja ako nema slike, kako ces uploadovati sliku tid...

Morao bi da ime slike definises tipa 'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg' gde bi recimo za temu 10 trebao da imas sliku tema_10.jpg u folderu 'slike_tema' koji bi se nalazio u folderu teme koju koristis

na osnovu ovog gore link za temu bi trebalo da izgleda ovako
link ostaje potpuno isti stim sto mu klasa mora biti thumbnail (class="thumbnail") i u ovir linka treba dodati span
<a href="..." class="thumbnail" >...<span><img src="'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg'" /></span></a>
znaci gde su ... tu ostaj sve kako je smo sto se ispred </a> dodaje span <span><img src="'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg'" /></span>


ooh_sale

a jel postoji neki brzi nacin,posto mi trebaju slicice za vise tema?

manix


***Teh GodFather***

U kodu pises <img src="$1"/> ili sta vec hoces... Znaci $1 je nesto kao input...

manix

Ne bi da ispadne rasprava ali ovo sto si ti naveo nema veze sa temom i sa onim sto sma ja coveku rekao...

ovo
<img src="'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg'" />
bi nakon izvrsavana php-a , ako je recimo id teme 142, dalo ovo
<img src="slike_tema/tema_142.jpg" />
a on bi u folderu slike_tema, za tu temu, ubacio sliku pod imenom tema_142.jpg

A sta bi dobio sa tim $1 nije mi bas jasno... inace, koliko ja znam, u php nije isprano posle $ staviti broj...
Mogla bi da se uradi druga varijanta, da se definise npr. $silka, a to bi izgledalo ovako

$slika= 'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg';
<a href="..." class="thumbnail" >...<span><img src="$slika" /></span></a>

ooh_sale


manix

Pa evo ja sam ti nesto napravio... Mozda nije najbolje resenje ali ipak redi...

u fajlu MessageIndex.template.php pronadji uslov (deo koda) if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))...
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo '' , $topic['is_locked'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '' , '' , $topic['is_sticky'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '';
echo  '', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $topic['first_post']['link'], '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';


i da ga prepravis da izgleda ovako
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo '' , $topic['is_locked'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '' , '' , $topic['is_sticky'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '';

$prvo= explode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">", $drugo[2]);
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

if(file_exists ($fajl)){
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span><img src="../slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" /><br/>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}
echo  '
', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $final_link, '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';


Zapravo dodat je deo
$prvo= explode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">", $drugo[2]);
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

if(file_exists ($fajl)){
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span><img src="../slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" /><br/>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}


i izmenje je deo gde je $topic['first_post']['link'] sad je novokreirani link $final_link....

Takodje treba da obratis paznju na to da folder sa slikama "slike" mora biti u root-u foruma...
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg'; mozda je kod tebe forum direktno na domenu onda ide ovako
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';
Uglavnom putanja takodje mora voditi na root/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

Takodje, kao sto vidis, uradena je i provera da li slika postoji i ukoliko ne postoji prikazace se samo naslov teme!

manix

Naravno treba i u css da ubacis

.thumbnail{
position: relative;
z-index: 0;
}

.thumbnail:hover{
background-color: transparent;
z-index: 50;
}

.thumbnail span{ /*CSS for enlarged image*/
position: absolute;
background-color: lightyellow;
padding: 5px;
left: -1000px;
border: 1px dashed gray;
visibility: hidden;
color: black;
text-decoration: none;
}

.thumbnail span img{ /*CSS for enlarged image*/
border-width: 0;
padding: 2px;
}

.thumbnail:hover span{ /*CSS for enlarged image on hover*/
visibility: visible;
top: 30px;
left: 0px;
width: 250px;
text-align:center;
}


Ime slika koje ces uploadovati u folde sa slikama mora biti u formatu tema_broj teme... Broj teme vidis u ststs baru kada predjes misem pteko linka pise recimo ?topic=158 sto znaci da slika za tu temu treba da bude tema_158.jpg.

ooh_sale

Nema slike.Ispisuje mi samo Tema: (ime teme)

manix

Da li si napravio folder "slike" i u njega stavio sliku npr tema_158.jpg

ooh_sale

Naravno.Pratio sam uputstva od reci do reci.Kod mene je forum direktno na domenu pa sam promenio kod tako da izgleda ovako $fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg'; stim da sam "tvojforum" promenio u ime svog foruma.U root-u napravio folder "slike" i tu ubacio slike u jpg formatu pod imenom tema_(broj teme).jpg.Nece!Primetio sam da u Operi ne prikazuje u opste taj prozorcic dok u IE i Firefoks-u lepo prikazuje prelaskom misem preko imena teme.Na zalost vidi se samo ono sto sam vec rekao - Tema: (ime teme)
Jel kod tebe sve radi?

Advertisement: