• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Baloncic sa slikom umesto adrese

Started by ooh_sale, January 19, 2008, 01:41:36 PM

Previous topic - Next topic

ooh_sale

Kako da mi iskoci baloncic sa slikom (thumbnail koji sam ja odabrao) umesto adrese prelaskom misem preko teme?

MarkoWeb

A da napises malo jasnije to sto ti treba

ooh_sale

nesto poput snap shot-a ( https://account.snap.com/signup.php ) ali da se ucitava samo slicica koju sam ja odabrao

ooh_sale


***Teh GodFather***

Pa imas primer tu, jednostavno ga prekopiraj i izmeni sta treba...


ooh_sale

Ok, mislim da sam nasao mod - http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=781 Ako moze mala pomoc oko instalacije posto nece da mi radi.

***Teh GodFather***

Nije ovo to što ti treba... Ovo je za ubacivanje slika preko pop-up prozora...

manix

Quote from: ooh_sale on January 27, 2008, 01:15:59 AM
Treba mi ovo http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/css-popup-image-viewer/P10/ da kada predjem misem preko Zoka Coffee iskoci slicica
Pa ovo je bas to sto ti treba. U temi koju kristis pronadjed style.css i dodas ovaj css
a sto se tice html-a tu je stvar malo komplikovanija. Moras da ubacis ime slike da se na neki nacin vezuje za tu tvoju temu i sta se dogadja ako nema slike, kako ces uploadovati sliku tid...

Morao bi da ime slike definises tipa 'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg' gde bi recimo za temu 10 trebao da imas sliku tema_10.jpg u folderu 'slike_tema' koji bi se nalazio u folderu teme koju koristis

na osnovu ovog gore link za temu bi trebalo da izgleda ovako
link ostaje potpuno isti stim sto mu klasa mora biti thumbnail (class="thumbnail") i u ovir linka treba dodati span
<a href="..." class="thumbnail" >...<span><img src="'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg'" /></span></a>
znaci gde su ... tu ostaj sve kako je smo sto se ispred </a> dodaje span <span><img src="'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg'" /></span>


ooh_sale

a jel postoji neki brzi nacin,posto mi trebaju slicice za vise tema?

manix


***Teh GodFather***

U kodu pises <img src="$1"/> ili sta vec hoces... Znaci $1 je nesto kao input...

manix

Ne bi da ispadne rasprava ali ovo sto si ti naveo nema veze sa temom i sa onim sto sma ja coveku rekao...

ovo
<img src="'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg'" />
bi nakon izvrsavana php-a , ako je recimo id teme 142, dalo ovo
<img src="slike_tema/tema_142.jpg" />
a on bi u folderu slike_tema, za tu temu, ubacio sliku pod imenom tema_142.jpg

A sta bi dobio sa tim $1 nije mi bas jasno... inace, koliko ja znam, u php nije isprano posle $ staviti broj...
Mogla bi da se uradi druga varijanta, da se definise npr. $silka, a to bi izgledalo ovako

$slika= 'slike_tema/tema_'.$context['current_topic'].'.jpg';
<a href="..." class="thumbnail" >...<span><img src="$slika" /></span></a>

ooh_sale


manix

Pa evo ja sam ti nesto napravio... Mozda nije najbolje resenje ali ipak redi...

u fajlu MessageIndex.template.php pronadji uslov (deo koda) if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))...
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo '' , $topic['is_locked'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '' , '' , $topic['is_sticky'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '';
echo  '', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $topic['first_post']['link'], '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';


i da ga prepravis da izgleda ovako
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo '' , $topic['is_locked'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '' , '' , $topic['is_sticky'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' . $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' : '';

$prvo= explode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">", $drugo[2]);
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

if(file_exists ($fajl)){
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span><img src="../slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" /><br/>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}
echo  '
', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $final_link, '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';


Zapravo dodat je deo
$prvo= explode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">", $drugo[2]);
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

if(file_exists ($fajl)){
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span><img src="../slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" /><br/>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}


i izmenje je deo gde je $topic['first_post']['link'] sad je novokreirani link $final_link....

Takodje treba da obratis paznju na to da folder sa slikama "slike" mora biti u root-u foruma...
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg'; mozda je kod tebe forum direktno na domenu onda ide ovako
$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';
Uglavnom putanja takodje mora voditi na root/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

Takodje, kao sto vidis, uradena je i provera da li slika postoji i ukoliko ne postoji prikazace se samo naslov teme!

manix

Naravno treba i u css da ubacis

.thumbnail{
position: relative;
z-index: 0;
}

.thumbnail:hover{
background-color: transparent;
z-index: 50;
}

.thumbnail span{ /*CSS for enlarged image*/
position: absolute;
background-color: lightyellow;
padding: 5px;
left: -1000px;
border: 1px dashed gray;
visibility: hidden;
color: black;
text-decoration: none;
}

.thumbnail span img{ /*CSS for enlarged image*/
border-width: 0;
padding: 2px;
}

.thumbnail:hover span{ /*CSS for enlarged image on hover*/
visibility: visible;
top: 30px;
left: 0px;
width: 250px;
text-align:center;
}


Ime slika koje ces uploadovati u folde sa slikama mora biti u formatu tema_broj teme... Broj teme vidis u ststs baru kada predjes misem pteko linka pise recimo ?topic=158 sto znaci da slika za tu temu treba da bude tema_158.jpg.

ooh_sale

Nema slike.Ispisuje mi samo Tema: (ime teme)

manix

Da li si napravio folder "slike" i u njega stavio sliku npr tema_158.jpg

ooh_sale

Naravno.Pratio sam uputstva od reci do reci.Kod mene je forum direktno na domenu pa sam promenio kod tako da izgleda ovako $fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/www.tvojforum.com/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg'; stim da sam "tvojforum" promenio u ime svog foruma.U root-u napravio folder "slike" i tu ubacio slike u jpg formatu pod imenom tema_(broj teme).jpg.Nece!Primetio sam da u Operi ne prikazuje u opste taj prozorcic dok u IE i Firefoks-u lepo prikazuje prelaskom misem preko imena teme.Na zalost vidi se samo ono sto sam vec rekao - Tema: (ime teme)
Jel kod tebe sve radi?

manix

mora da je problem sa putanjom

uzmi i prepravi
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}

u ovo
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'<br/>'.$fajl.'</span></a>';
}

Trebalo bi da vidis putanju za sliku ispod naziva teme.
P.S Kod mene sve lepo radi u operi,ie, firefox, flock-u

Verovatno da negde imas gresku...

manix

evo ovo je iz OPERE

Putanja je takva jer je to na lcalhostu...

ooh_sale

Hvala bato!Uspeo sam.Ali sam morao da uradim sledece (jedino tako i radi).U root-u foruma sam morao da kreiram folder pod imenom "www.imemogforuma.com" i u tom folderu kreiram folder "slike".Tu mogu da ubacim bilo koje slike bilo kojih dimenzija pod imenom tema_(broj teme) a u folderu "slike" u rootu foruma,ubacujem slike koje ce se prikazati,isto pod nazivom tema_(broj teme).Nisam prepravljao

}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}

Ne znam zasto je tako ali je bitno da napokon radi.Ne bi ja tu vise nista diroooo.

ooh_sale

Reci mi jos samo ovo.Ukoliko tema nema ili ne treba da ima sliku sta da uradim da se u opste ne pojavljuje taj prozorcic (popup).Hvala jos jednom!

manix

E da te obradujem...

Malo sam izmenio kod i prilagodio ga... Problem koji si naveo je zbog razlicitog podesavanja servera ali na ovaj nacin bice resen

<?php
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo 
'' $topic['is_locked'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '' '' $topic['is_sticky'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '';

$prvoexplode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">"$drugo[2]);
$fajl=$settings['images_url'].'/slike/tema_' $topic['id'] . '.jpg';

if(@
fopen ($fajlr)){
   
fclose ($fp);
   
$final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'
   <span><img src="'
.$fajl.'" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" />
   <br/>Tema: '
.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}else{
   
$final_link=$topic['first_post']['link'];
}
?>

Naravno <?php i ?> ne treba u kodu...
Sada ce se na hover pojavljivati prozorce samo ako ima slika...

Ako neces na ti pise ono tema.. izbaci ovo * <br/>Tema: '.$naziv_linka[1].' *

NAPOMENA: Folder sa slikama ide u temu koju koristis Themes\tema koju koristis\images\slike\tema_ broj teme .jpg

ooh_sale

Lepo izgleda ovako ali mi forum sporije radi.Dugo ucitava stranice.

ooh_sale

Jos jednom hvala za trud manix!Bitno je da to sljaka.

manix

Ipak je imalo problema sa novijim verzijama opere ali i to je sredjeno...

<?php
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo 
'' $topic['is_locked'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '' '' $topic['is_sticky'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '';

$prvoexplode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">"$drugo[2]);
$fajl=$settings['images_url'].'/slike/tema_' $topic['id'] . '.jpg';

if(@
fopen ($fajlr)){
   
fclose ($fp);
   
$final_link='<div class="thumbnail"><a href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'
   <span><img src="'
.$fajl.'" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" />
   <br/>Tema: '
.$naziv_linka[1].'</span></a></div>';
}else{
   
$final_link=$topic['first_post']['link'];
}
?>


Problem je u razlici interpretiranja CSS-a u operi i ie kada je rec o "kutijama" i njihovim marginama...

manix

PS savetujem da u css-u background-color: transparent; izbrises ili stavi boju koja ce biti pozadina prikaza u formatu #000000

Ron Jeremy

Da li bi mogao da prepravis ovaj kod tako da automatski izbaci prvu sliku u postu? Posto je moj forum sav u slikama, a ima veliki broj tema, zgodno bi mi bilo da mod to automatski odradjuje. Mislim da bi ovo mnogima posluzilo.

manix

Evo ja sam ovo sada uradi na drugi nacin, pomocu java skripta. Testirao u Operi, Firefox-u, Iexploreru
evo ovako
u fajlu
$themedir/MessageIndex.template.php

preko ovoga
Quoteecho '
                        ', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $topic['first_post']['link'], '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';

saviti ovo
Quote$prvo= explode("<",$topic['first_post']['link']);
            $drugo=explode("=",$prvo[1]);
            $tema=explode(">", $drugo[2]);
            $nas= explode(">",$topic['first_post']['link']);
            $naslov= explode("<",$nas[1]);
            
            $link_teme= $drugo[1].'='. $tema[0];
            $broj_teme= $tema[0];
            $fajl_link =$settings['images_url'].'/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';
            
            if((file ($fajl_link))){
            $slika_teme='<br/><img src='.$fajl_link.' />';
            }else{
            $slika_teme='';
            }
            
            $final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$topic['last_post']['preview'].$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';
   
            echo '
                        ', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $final_link, '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';

u $themedir/index.template.php

iza
Quote</head>
<body>';

Dodati
Quoteecho'<script src="wz_tooltip.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>';

Fajl mozete skinuti ovde wz_tooltip.js

Znaci u temi koju koristite u folderu images napravite folder slike i u njega ubascujte slike za teme ime slika mora biti
tema_broj trme.jpg - dakle jpg slika
Broj teme mozete videti u status baru kada misem predjete preko naslova eme .00 nemojte stavljati!
recimo ova tema ima link
http://www.tvojsajt.com/index.php?topic=21.00
skuka bi se zvala tema_21.jpg...
Pored slike u prozorcic se pojavljije i tekst

Ukoilko zellite da iskljuciti tekst ili sliku to cete u ovoj liniji
Quote$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$topic['last_post']['preview'].$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

bez teksta prikaza zdnje poruke,,,
Quote$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

Bez slike
Quote$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$topic['last_post']['preview']."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

Podesavanje izgleda boksa se vrsi u ovoj liniji:
Quote$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

Java skript koji pokrece ovaj tooltip je PREUZET sa sledece stranice
DHTML JavaScript ToolTips
tu postoji i kompletna dokumentacija o podesavanju istog...

Ja sam uradio samo implementaciju...
Napravio sam i install fajl ali u svakom slucaju mora biti rucnih prepravki ako se ne koristi originalna SMF tema.

manix

June 17, 2008, 03:48:24 PM #31 Last Edit: June 17, 2008, 03:50:24 PM by manix
Izvinjavam se zbog greske...

Testirao sam na lokal hostu pa mi je ovaj deo ostao ovakav
Quoteif((file ($fajl_link))){
    $slika_teme='<br/><img src='.$fajl_link.' />';
}else{
   $slika_teme='';
}

a treba biti ovako
Quoteif((file_exists ($fajl_link))){
    $slika_teme='<br/><img src='.$fajl_link.' />';
}else{
   $slika_teme='';
}

Dakle file trebe da bude  file_exists

Ko radi taj i gresi  ;D
           
P.S. Greska je i u install fajlu sredicu to pa cu okaciti...

MOD i ovako radi, bez ove ispravke, ali forum javlja gresku u dnevniku gresaka da faj koji se proverava ne postoji....

Ron Jeremy

Ne radi dobro ovo.Prvo,ne prikazuje slike vec samo text sa zadnje poruke ili deo url-a neke slike (npr. [url=http://... )..I drugo,posto sam instalirao ovaj JS Hover by Manix.zip fajl za default temu,sada ne mogu da ga deinstaliram.Blokira se stranica prilikom deinstalacije.Gde se prilikom instalacije ubacuje ovaj fajl wz_tooltip.js ?

MarkoWeb

taj fajl kao fajl ne moze da pravi problem iako se ne deinstalira tj. ne obrise :)
Problem mogu da ti prave ovi ostali kodovi... (koje ja nebi ubacivao, ili bi to drugacio uradio ako bi vec radio ovako nesto)

Ron Jeremy

Nije frka, imao sam backup tih fajlova. Skontao sam i gde treba da stoji taj fajl (wz_tooltip.js). Uradio sam sve kao sto je napisano i opet ne radi. Da napomenem jos da je u internet exploreru ispisivalo da je stranica ucitana ali sa greskom. Manix jel mozes da prepravis taj kod da ucitava prvu sliku u postu umesto da se rucno ubacuje svaka slika preko ftp-a? Da umesto npr. ucita sliku?

manix

June 21, 2008, 07:51:27 PM #35 Last Edit: June 21, 2008, 07:53:41 PM by manix
Quote from: Ron Jeremy on June 19, 2008, 09:42:00 AMManix jel mozes da prepravis taj kod da ucitava prvu sliku u postu umesto da se rucno ubacuje svaka slika preko ftp-a? Da umesto npr. ucita sliku?
Pa od samog pocetka ova kd ima drugu namenu, da se uploaduje slika za temu. To je neko trazi na pocetku...

Druga stvar ja sam instalaciju i deinstalaciju probao na novom smf 1.1.5 i radi kao sat. Takodje mi nije jasno kako imas uspesnu instalaciju a losu deinstalaciju.... Ako si posle instalacije rucno menjao kod naravno da deinstalacija nece da radi....

inace evo slike sa localhosta a isto mi je i na netu....


A to sto ti hoces moze ali je druga prica, cak i laksa...

Ron Jeremy

Jednostavno nisam mogao da deinstaliram. Ne znam zasto. Nema veze,vratio sam sve kao sto je i bilo. Ako ti nije tesko prepravi nam taj kod, tako da sam ucitava prvu sliku iz posta.

Advertisement: