Advertisement:

Poll

Дали сте задоволни од преводот на СМФ 1.1.4 ?

Да
2 (100%)
Делумно
0 (0%)
Не
0 (0%)

Total Members Voted: 2

Voting closed: March 22, 2008, 11:58:26 PM

Author Topic: Macedonian translation  (Read 37481 times)

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #20 on: July 23, 2008, 07:20:39 PM »
има некој проблем со серверот наводно, се се мислам некое грчко масло дека може да биде

еве ги линковите

http://www.mkdmount.org/smf_1-1-4_macedonianANSI.zip

http://www.mkdmount.org/smf_1-1-4_macedonianUTF-8.zip

http://www.mkdmount.org/smf_2-0-beta2-1_macedonian_utf8.zip

http://www.mkdmount.org/smf_2-0-beta2-1_macedonianANSI.zip

Offline erderala

 • Newbie
 • *
 • Posts: 9
Re: Macedonian translation
« Reply #21 on: July 24, 2008, 04:46:51 PM »
Боге фала , само да те прашам да ли овие пакети од 1.1.4. се компатибилни со 1.1.5

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #22 on: July 24, 2008, 05:23:37 PM »

би требало да бидат бидејќи кога направив апдејт од 1.1.4 на 1.1.5 не сменив ништо во преводот

Offline erderala

 • Newbie
 • *
 • Posts: 9
Re: Macedonian translation
« Reply #23 on: July 24, 2008, 05:27:00 PM »
пред 3 дена инсталирав бета 2. па не ми се свига сакамда инсталирам 1.1.5 ако не е компатибилен оооо ке ми треба месец дена да преведувам во секој случај фала

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #24 on: July 24, 2008, 05:29:15 PM »

компатибилен е сигурно, измените беа само во source а не и во јазичните датотеки

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #25 on: August 18, 2008, 07:22:06 AM »
еј ај ако може малце хелп

http://pizza.bryansoft.net/forum2 [nofollow]

Видете незнам како да го решам овој проблем

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #26 on: August 18, 2008, 11:27:13 AM »
ок нема проблем средив..не берете гајле...

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #27 on: August 18, 2008, 11:45:59 AM »

во ред 

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #28 on: August 18, 2008, 11:48:58 AM »
еј а како да сменам часот?главниот часовник на форумот...

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #29 on: August 18, 2008, 11:52:08 AM »

чекај да ми текне каде беше

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #30 on: August 18, 2008, 11:56:56 AM »

Кликни во
Промени ги опциите и можностите

таму имаш да впишеш бројка за да ја погодиш временската зона (Overall time offset) а можеш да го менуваш и форматот на датумот и времето како се појавуваат горе десно на форумот

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #31 on: August 18, 2008, 12:02:06 PM »
Види http://pizza.bryansoft.net/forum/index.php [nofollow] зошто е 06 кога треба да е 18

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #32 on: August 18, 2008, 12:04:37 PM »
 кај мене фромат на време е

%d-%m-%Y,  %T

и ставам 8 и излегува точно

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #33 on: August 18, 2008, 12:14:52 PM »
ок средив тоа,фала

Но шо е проблемот скоро секаде има : кога ќе одам кај профилот пример има : место текст

зошто е така?

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #34 on: August 18, 2008, 12:25:18 PM »

ај во Themes/default/languages

стави го фајлов
http://www.mkdmount.org/Profile.macedonian-utf8.rar

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #35 on: August 18, 2008, 12:28:47 PM »
Ставив бе брат нејќе пак

:     Денес во 18:27

кај што треба да има последна активност...еве дојди види http://pizza.bryansoft.net/forum [nofollow]

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #36 on: August 18, 2008, 12:36:32 PM »

жалам не ми текнува моментално што ти е изместено а морам да одам, на www.mkdmount.org се ми е во ред,
ако стигнам  вечер ќе проверам па ќе ти јавам

поздрав

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #37 on: August 20, 2008, 12:48:12 PM »
Ставив бе брат нејќе пак

:     Денес во 18:27

кај што треба да има последна активност...еве дојди види http://pizza.bryansoft.net/forum

можеше и да јавиш дека си го решил проблемот    >:(

Offline Nikolasr

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 15
Re: Macedonian translation
« Reply #38 on: August 20, 2008, 12:51:23 PM »
ок заборавив го решив

Фала:)Али дај ги сите фајлови од Themes/default/languages(македонски)

Зошто пак некаде има :

Offline boge

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • Site for mountaineering sports
Re: Macedonian translation
« Reply #39 on: August 20, 2008, 04:59:48 PM »

сите 25 јазични датотеки се ставени на линковите погоре, истите се и на мојот форум