• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 26, 2021, 02:49:12 AM

News:

SMF 2.1 RC4 has been released! Try it out and help us test! :) Read more.


SimplePortal

Started by SimplePortal Team, March 10, 2008, 11:16:07 PM

Previous topic - Next topic

Apllicmz

thank update....

translate portuguese Update V1.1




vinod41

April 18, 2008, 01:48:03 PM #183 Last Edit: April 18, 2008, 01:53:12 PM by vinod41
Hi,

nice portal.

unable to install it via package install

getting this error
8.     Execute Modification     ./Themes/default/index.template.php     Test failed

rest of it seems to be fine... BUT BUT i'm using back-n-black theme
and the package installer is pointing to default ?

i tried manual installation as well, but got some errors, like board not displaying

any suggest how to do that manual install with Back-n-Black theme


---edit --
about database queries (while manual install)

DELETE IGNORE FROM {$db_prefix}settings WHERE variable='showtoppoll' LIMIT 1

{$db_prefix}settings <-- is it to be replaced with -->mydb_settings ?

in every query ?


thanks and regards

Drover

Hello, I'm just starting to learn about SMF so forgive my ignorance.  Does this portal take on the appearance of the theme of the forum you're using?

[SiNaN]

April 19, 2008, 05:40:07 AM #185 Last Edit: April 19, 2008, 05:43:48 AM by [SiNaN]
Links are fine.

Manu0372, vinod41; I'll give an answer after I go out from the exam which is will start 1 hour later.

Quote from: Drover on April 18, 2008, 02:53:58 PM
Hello, I'm just starting to learn about SMF so forgive my ignorance.  Does this portal take on the appearance of the theme of the forum you're using?

Yes. It auotmatically adapts to the view of overall forum. You can see the demos here:

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=227599.msg1511995#msg1511995
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal


[SiNaN]

Quote from: Manu0372 on April 16, 2008, 08:41:59 AM
Thanks a lot, I will wait for the package.  ;)


Hi it's me again.
I have installed the mod to my forum, not test forum, everything works perfect, but
now I get an error message:

Quote8: Undefined variable:  score_poss
File: /is/htdocs/.../.../.../Themes/default/languages/Stats.english.php (eval?)
Line: 719

I checked the Stats.english.php, but there isn't a "Line: 719".
Can you help me please?


Do you use Arcade Block?

Quote from: Manu0372 on April 17, 2008, 07:27:11 PM
Sorry for posting again.  :-\

After the install of this great mod I have some questions.  :-\

First question is about the link tree.
Our link tree looks now in this way
QuoteARSENIUM Official Forum > Forum > ARSENIUM > Latest News
ARSENIUM Official Forum = Portal
Forum = Boardindex
ARSENIUM = Category
Latest News = Board

Isn't it possible to make "ARSENIUM Official Forum + Forum" in 1?
Or the Portal is only available in the Links upper the link tree?
In this moment the link tree will look like this
QuoteARSENIUM Official Forum > ARSENIUM > Latest News

When now someone is watching the Boardindex, in "Who is online" you can read
"Unknown Action", is the member in the Portal, than you can read "Is watching the Boardindex of...." is there a way to change it?

Sorry for all the questions I have.  :'(

For the linktree question;

../Source/Load.php

Find:

// Set the top level linktree up.
array_unshift($context['linktree'], array(
'url' => &$scripturl,
'name' => &$context['forum_name']
));


Replace:

/* Set the top level linktree up.
array_unshift($context['linktree'], array(
'url' => &$scripturl,
'name' => &$context['forum_name']
));*/


For the Who's Online question;

../Themes/default/languages/Who.english.php

Find:

$txt['who_index'] = 'Viewing the board index of <a href="' . $scripturl . '">' . $context['forum_name'] . '</a>.';

Replace:

$txt['who_index'] = 'Viewing the portal of <a href="' . $scripturl . '">' . $context['forum_name'] . '</a>.';
$txt['who_forum'] = 'Viewing the board index of <a href="' . $scripturl . '?action=forum">' . $context['forum_name'] . '</a>.';


Quote from: joomlamz on April 17, 2008, 11:43:06 PM
thank update....

translate portuguese Update V1.1


Thanks JoomlaMz, you are the best. ;)

Quote from: vinod41 on April 18, 2008, 01:48:03 PM
Hi,

nice portal.

unable to install it via package install

getting this error
8.     Execute Modification     ./Themes/default/index.template.php     Test failed

rest of it seems to be fine... BUT BUT i'm using back-n-black theme
and the package installer is pointing to default ?

i tried manual installation as well, but got some errors, like board not displaying

any suggest how to do that manual install with Back-n-Black theme


---edit --
about database queries (while manual install)

DELETE IGNORE FROM {$db_prefix}settings WHERE variable='showtoppoll' LIMIT 1

{$db_prefix}settings <-- is it to be replaced with -->mydb_settings ?

in every query ?


thanks and regards


It does the changes only for the default theme. Do this steps;

-Copy you initial index.template.php file from default theme.
-Change it with an original index.template.php file.
-Install the mod using Package Manager
-Make the changes manually in your default and specific themes' index.template.php file. (I can do them for you if you can not.)
-Upload the files you edited.

For the other question;

You don't have to run that db query. Just set all the settings in the Portal Settings and then Save them. Then, the database query will be ran by the SMF automatically. After that, you can turn off the setting you want.

Quote from: NIBOGO on April 19, 2008, 10:31:54 AM
with simpleportal is possible create my own codes with php????

You mean own blocks?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal


Drover

Thanks for the response Sinan, but your Demos appear to be down.  I'd love to see it in action...

vinod41

April 19, 2008, 12:41:12 PM #190 Last Edit: April 19, 2008, 12:44:41 PM by vinod41
Very Nice..... Thanks its working now.... Just two thing ... Menu and Titles

have a look plz consoleplayers.com

Title on all blocks are missing. I've copied language, at custom theme folder as well.

AND

How do i change the menu to my current menu

here's my current menu structure

// How about the [home] button?
echo '<ul><li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>'.$txt[103].'</span></a></li>';

// How about the [arcade] button?
echo '<li', $current_action == 'arcade' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=arcade"><span>', $txt[arcade] , '</span></a></li>';

// How about the [arcade] button?
echo '<li', $current_action == 'gallery' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=gallery"><span>', $txt[smfgallery_menu] , '</span></a></li>';

// How about the [help] button?
echo '<li', $current_action == 'help' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=help" ><span>', $txt[119], '</span></a></li>';

// How about the [search] button?
if ($context['allow_search'])
echo '<li', $current_action == 'search' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=search"><span>', $txt[182] , '</span></a></li>';



oh yes  and i can't see portal settings page in admin as well

i followed here Admin CP >> Features and Options >> Portal Settings


Many thanks

Manu.G

@[SiNaN]
Thx a lot for your help!!!  :D
The code for the linktree works perfect, but not the code for the "Who's online".
I changed the code, now I can see "Is showing the portal...." but is a user watching
the Boardindex I still get "Unknown Action"  :'(

I used the Arcade block, cause we have Arcade installed. I switched off the option to
show the Arcade block in the portal.
Version SMF 2.0.8
SimplePortal 2.3.5

[SiNaN]

Quote from: NIBOGO on April 19, 2008, 11:44:18 AM
yes i need to create my own block is possible?

I can make it for you if would tell me the content.

Quote from: Drover on April 19, 2008, 12:13:55 PM
Thanks for the response Sinan, but your Demos appear to be down.  I'd love to see it in action...

It works fine. Still getting error?

vinod41, do you use utf-8 language?

index.template.php

Find:

// How about the [home] button?
echo '<ul><li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>'.$txt[103].'</span></a></li>';


Add After:

// The [forum] button?
echo '<ul><li', $current_action == 'forum' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=forum"><span>'.$txt['sp-forum'].'</span></a></li>';


Also you should add forum to the action array in this file.

Quote from: Manu0372 on April 19, 2008, 03:24:06 PM
@[SiNaN]
Thx a lot for your help!!!  :D
The code for the linktree works perfect, but not the code for the "Who's online".
I changed the code, now I can see "Is showing the portal...." but is a user watching
the Boardindex I still get "Unknown Action"  :'(

I used the Arcade block, cause we have Arcade installed. I switched off the option to
show the Arcade block in the portal.

Okay. Let's try this.

Who.english.php

Find:

$txt['who_index'] = 'Viewing the board index of <a href="' . $scripturl . '">' . $context['forum_name'] . '</a>.';

Replace:

$txt['who_index'] = 'Viewing <a href="' . $scripturl . '">Portal</a>.';
$txt['whoall_forum'] = 'Viewing <a href="' . $scripturl . '?action=forum">Forum</a>.';


For the arcade block; what is your SMF Arcade version?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Manu.G

My version is Arcade 2.0.12 direct down load here: http://www.smfarcade.info/index.php?action=tpmod;dl=0

I use this code now
$txt['who_index'] = 'Viewing the portal of <a href="' . $scripturl . '">' . $context['forum_name'] . '</a>.';
$txt['whoall_forum'] = 'Viewing the board index of <a href="' . $scripturl . '?action=forum">' . $context['forum_name'] . '</a>.';


but I changed 'who_forum' to 'whoall_forum' and everything is shown as it should
be. :D
I saw the first code you gave me, showed when a person is in the portal. I used the code you gave me later too and saw everything was working as it should be.
I compared both codes and saw you had add "all" behind "who". I added the it
to the first code too and the code worked. ;)
For me personal the first code looks better in the who is online list. :)

Soon I will send you a German translation of the mood ;)
Version SMF 2.0.8
SimplePortal 2.3.5

Nibogo

Quote from: [SiNaN] on April 19, 2008, 04:07:42 PM
I can make it for you if would tell me the content.

mmm i think of an option to create blocks with html/javascript/php can be a very nice feature for simpleportal , maybe you can include that feature in the next version.

Thanks for your support ;)

[SiNaN]

Manu0372, I'll look at that Arcade issue soon. But need some time. I'm waiting the German Translation, thanks. :)

Quote from: NIBOGO on April 19, 2008, 08:52:32 PM
mmm i think of an option to create blocks with html/javascript/php can be a very nice feature for simpleportal , maybe you can include that feature in the next version.

In version 1.1, you have 2 blocks that you can write php and html codes in them. In the version 2.0, you will be able to add new blocks and change the positions and properties of blocks.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

vinod41

Hello Sinan,

yes its charset=UTF-8, forum button is not displaying text as well

taogem

HI all........

I am really new at this, but would like to add this portal to my forum.

Would someone be willing to hxxp:gemstone.smfforfree4.com/ [nonactive] and just confirm for me that I can simply download and can use ok?

Also, I do not have a "Tiny Portal" block in my admin right now. Does that show up after I download?

Thank you
hxxp:gemstone.smfforfree4.com/ [nonactive]

hxxp:taogem.com/ [nonactive]

hxxp:www.squidoo.com/TaoGems/ [nonactive]

SA™

sry i belive you are with smf for free wich is a big no as far as im aware you cant install no packegis with them
http://samods.github.io/SAChatBar/

Xbox Live: smokerthecheese 360 or xbone
My Work
Piano Movers / Delivery service
QuoteMy allies are dead.
I'm 'bout to be too.
Zombies are chasing me.
F*** it, I'm screwed -___-

taogem

April 20, 2008, 02:48:12 AM #199 Last Edit: April 20, 2008, 03:08:36 AM by taogem
Man, I tell ya..., I am about as confused as I can get.

SMF for free tells me that I am using Simple Machine software and simply paying them for the server.

Apparently my updates or add ons are done with Simple Machines.

So from who do I get codes from for a portal with blocks like this?

Thank you  :)
hxxp:gemstone.smfforfree4.com/ [nonactive]

hxxp:taogem.com/ [nonactive]

hxxp:www.squidoo.com/TaoGems/ [nonactive]

Advertisement: