Advertisement:

Author Topic: SimplePortal  (Read 1509922 times)

Offline Marcus Forsberg

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,608
  • Gender: Male
    • marcus.t.forsberg on Facebook
    • marcusforsberg on LinkedIn
    • @marcusforsberg on Twitter
    • marcusforsberg.net
Re: SimplePortal
« Reply #240 on: April 22, 2008, 08:24:55 AM »

Hımmm, I don't think I would. Because there are many alternatives. :)

okey

Offline Drover

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 199
    • National Prepper Exchange
Re: SimplePortal
« Reply #241 on: April 22, 2008, 09:39:32 AM »
Quote from: [SiNaN
Drover, ...And for the problem you are having; I guess you are using utf-8 encoding. I attached the file that you should use. Just install this package after you install the SimplePortal v1.1.

That worked great for my test forum which had a fresh install of SMF, and no mods except SP. 

For my other it fixed the issues on the portsal page and there is now a 'Portal Settings' link under 'Setting & Options'.  But when I click it, I'm just taken to the 'Basic Features' page.  Any ideas why it would do this or how to fix?

By the way, I really like this portal.  Thanks for all your work and taking the time to help.
« Last Edit: April 23, 2008, 10:29:21 AM by Drover »

Felic

  • Guest
Re: SimplePortal
« Reply #242 on: April 22, 2008, 12:17:16 PM »
Awesome work, love this mod! 8)

Only have one barring problem, it is for use on a forum that requires membership to post to & view the main boards, so the Board News not allowing boards that don't allow guests makes one of the key features moot. How do I remove that requirement?

Other issue is it is not compatible with UserCP, installing one or the other first gives this error:

Execute Modification     ./Sources/ModSettings.php     Test failed

I can prolly install it manually, but thought I'd let you know so something might be done to avoid this conflict.

Also, I get these ugly red icons instead of the light grey ones you have on the preview image. Again I can prolly fix this, just a notification.

And just want to make sure recent posts reflects board permissions. Please confirm.
« Last Edit: April 22, 2008, 05:25:58 PM by Felic »

Offline LiamTheDuck

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 534
  • Gender: Male
  • OMG H4X0RZ
    • Unknownscape Forums
Re: SimplePortal
« Reply #243 on: April 22, 2008, 12:25:54 PM »
Cant wait for the smf 2 release of this :D

More people would use SP as TP havent upgraded yet :o
I am back, its been like a year... so yeah.... how has it been? :D

Offline RustyBarnacle

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 722
    • Saving Tallingroth
Re: SimplePortal
« Reply #244 on: April 22, 2008, 03:06:02 PM »
While I havent been active over at TPs board for a while I did catch that they were going to wait for SMF v2 to get out of beta before they released something for it which makes sense considering how much functionality they would have to test over and over.

Offline razors edge

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
Re: SimplePortal
« Reply #245 on: April 22, 2008, 10:01:00 PM »
Wondering if I can get a write up on the edits that need to be made for other themes? I have a couple mods installed like flash chat and different themes. I would like to use this portal system but want a different theme.


Offline madman71

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 652
Re: SimplePortal
« Reply #246 on: April 23, 2008, 12:45:49 AM »
Sinan or anyone for that matter,

I get the dreaded ERROR IN PACKAGE INSTALLATION.  It's because of my Theme.  My question is, can i go ahead and just continue installing it and manually edit the following files that fail?

5.     Execute Modification     ./Sources/ModSettings.php     Test failed
6.    Execute Modification    ./Themes/default/index.template.php       Test failed

Is this safe to do this with this mod?

thanks

Offline razors edge

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
Re: SimplePortal
« Reply #247 on: April 23, 2008, 09:46:26 PM »
I am having the same problems. I am curious if I make the edits as you described if I can use the themes I want.


Offline madman71

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 652
Re: SimplePortal
« Reply #248 on: April 23, 2008, 11:13:19 PM »
I went ahead and took a chance.  It didnt break anything but things were missing(i.e the forum tab).  I was able to undo everything by uninstalling the mod.  I did attempt to edit the 2 files but i did something wrong (I was in a hurry) I'll attempt this again later.

Offline Drover

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 199
    • National Prepper Exchange
Re: SimplePortal
« Reply #249 on: April 24, 2008, 09:14:22 AM »
FWIW, I've installed this on two forums.  The first was a brand new install and went fine.  The second was an existing forum with some mods already installed and I still haven't got SP working right.  It doesn't let me into my portal settings. 

When it's working, this is a really great mod, and I really hope I can get it working right on my other forum.

 :'(
« Last Edit: April 24, 2008, 03:46:32 PM by Drover »

Offline iceman~

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 102
  • Gender: Male
  • Born 2 XLR-8
Re: SimplePortal
« Reply #250 on: April 24, 2008, 11:26:35 AM »
Cant wait for the smf 2 release of this :D

More people would use SP as TP havent upgraded yet :o

Ditto ....
Any news on this mod working with SMF2
A wise monkey never monkies with another monkey's monkey

Offline Manu.G

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 448
  • Gender: Female
  • Angel by Day, Devil by Night
    • http://facebook.com/manuela.guth on Facebook
    • Fan Community
Re: SimplePortal
« Reply #251 on: April 24, 2008, 04:39:51 PM »
Hi it's me again.  :'(

Our second Admin informed me today about an error in the forum.
She checked the "Recent Posts" and wanted to use the link there to go to the
board with the latest postings. She wasn't ending in the board, she ended up in the portal after she tried to use the link in there:
http://forum.arseniums.com/index.php?action=recent

I think it has to do with a code in the Recent.php. I tried to fix it alone, but I wasn't able, cause I don't know which code I have to change. I think I will never learn php.  :'( :'(

@[SiNaN]
Can you help me please again?  :)
Version SMF 2.0.8
SimplePortal 2.3.5

Offline scubaru

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Gender: Male
    • Photo Forum
Re: SimplePortal
« Reply #252 on: April 25, 2008, 01:10:06 AM »
Thanks a lot, I will wait for the package.  ;)


Hi it's me again.
I have installed the mod to my forum, not test forum, everything works perfect, but
now I get an error message:

Quote
8: Undefined variable:  score_poss
File: /is/htdocs/.../.../.../Themes/default/languages/Stats.english.php (eval?)
Line: 719

I checked the Stats.english.php, but there isn't a "Line: 719".
Can you help me please?
 

Have you managed to make any progress on this Stats.english.php issue.  I am getting the same trouble when I activate the Arcade Module in the portal.

I love this Portal and I am very grateful for all your hard work.

Scubaru

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: SimplePortal
« Reply #253 on: April 25, 2008, 03:09:53 AM »
Drover, can you attach your ModSettings.php file so that I can check the issue?

Felic, for the first question;

../Sources/SPortal.php

Find and Delete:

Code: [Select]
// Make sure guests can see this board.
$request = db_query("
SELECT ID_BOARD
FROM {$db_prefix}boards
WHERE " . ($board === null ? '' : "ID_BOARD = $board
AND ") . "FIND_IN_SET(-1, memberGroups)
LIMIT 1", __FILE__, __LINE__);
if (mysql_num_rows($request) == 0)
{
die($txt['smf_news_error2']);
}
list ($board) = mysql_fetch_row($request);
mysql_free_result($request);


For the second; I don't there is something wrong with the installer. Maybe UserCP mod makes something unusual. But I'll check it.

For the third; I thought these were better. :D I guess you are using a black theme. But I'll change all of them in the next version.

For the last; yes, it doesn't show the posts that the viewer doesn't have permission to see.

[●ριмρєя12●], I hope so. I finished the block functions also. But I'm thinking of adding some new blocks. I hope it will be ready in a week. This version would be like a 2.0 Beta 3 Public version of SimplePortal v1.1 but also some changes made for the further versions.

RustyBarnacle, that sounds good. That means were are going to have a really professional portal for 2.0.

razors edge, you can see them from the mod parser in the mod page. The changes made in the files ending with .template.php.

madman71, are you using a different theme?

iceman~, read the answer for [●ριмρєя12●].

Manu0372, everthing seems okay in the Recent Posts block. Can you show me the problem with some screenshots?

scubaru, now, I'm checking it. Soon I'll give an answer.

And lastly for all of you; apologizes for the delay but I'm a poor university student who doesn't even has his own computer and fighting with the exams these days.

//Edit:

For the Arcade Block error;

../Themes/default/SPortal.template.php

Find:

Code: [Select]
foreach ($best_players as $players)
Add before:

Code: [Select]
$score_poss = 0;
« Last Edit: April 25, 2008, 03:24:35 AM by [SiNaN] »
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Manu.G

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 448
  • Gender: Female
  • Angel by Day, Devil by Night
    • http://facebook.com/manuela.guth on Facebook
    • Fan Community
Re: SimplePortal
« Reply #254 on: April 25, 2008, 03:42:07 AM »
Good morning,

I think I wrote it wrong, it's not the link to the board, it's the link to the category.  ::)

At the photo you can see the category "Arsenium" marked, when you try to use the
link to the category, you end up in the portal.
This is the link tree you get in the posting
ARSENIUM / Votings / Re: Vote for Arsenium!!! (17)
As link to the category "Arsenium" you get this link: http://forum.arseniums.com/index.php#2
Version SMF 2.0.8
SimplePortal 2.3.5

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: SimplePortal
« Reply #255 on: April 25, 2008, 04:28:03 AM »
Hımmm, that could be said as a real detail. :)

That actually is not a bug, as TP has the same problem also. :P

This is the solution;

../Sources/Recent.php

Find:

Code: [Select]
'href' => $scripturl . '#' . $row['ID_CAT'],
'link' => '<a href="' . $scripturl . '#' . $row['ID_CAT'] . '">' . $row['cname'] . '</a>'

Replace:

Code: [Select]
'href' => $scripturl . '?action=forum#' . $row['ID_CAT'],
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?action=forum#' . $row['ID_CAT'] . '">' . $row['cname'] . '</a>'
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline scubaru

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Gender: Male
    • Photo Forum
Re: SimplePortal
« Reply #256 on: April 25, 2008, 10:21:41 AM »

For the Arcade Block error;

../Themes/default/SPortal.template.php

Find:

Code: [Select]
foreach ($best_players as $players)
Add before:

Code: [Select]
$score_poss = 0;

Thanks so very much that worked perfectly.
Scubaru

Offline Manu.G

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 448
  • Gender: Female
  • Angel by Day, Devil by Night
    • http://facebook.com/manuela.guth on Facebook
    • Fan Community
Re: SimplePortal
« Reply #257 on: April 25, 2008, 05:16:23 PM »
@[SiNaN]

Both codes working perfect. Thanks for your help!

Be sure I will let you know when I or my 2nd Admin will find again an error.  ;D
Version SMF 2.0.8
SimplePortal 2.3.5

Offline scubaru

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Gender: Male
    • Photo Forum
Re: SimplePortal
« Reply #258 on: April 25, 2008, 09:19:28 PM »

For the Arcade Block error;

../Themes/default/SPortal.template.php

Find:

Code: [Select]
foreach ($best_players as $players)
Add before:

Code: [Select]
$score_poss = 0;

Thanks so very much that worked perfectly.

Sorry for the trouble but I have noticed that in the arcade block it only shows 1 person in The Top Players
it shows the number of wins for that player but it isn't the top Player at all that it shows.

Hope this is an easy fix. 
thanks in advance,
Scubaru
Scubaru

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: SimplePortal
« Reply #259 on: April 26, 2008, 08:35:04 AM »
Here it is.  I wasn't sure if you needed the regular one or the utf-8 one.

Thanks for taking a look.

Not the languages files, I need the source file. ../Sources/ModSettings.php file.

@[SiNaN]

Both codes working perfect. Thanks for your help!

Be sure I will let you know when I or my 2nd Admin will find again an error.  ;D

Every time. ;)

scubaru, can you increase the number of players to be shown in block from the Portal Settings? And is there anything in the error logs?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal