Advertisement:

Author Topic: SimplePortal  (Read 1547923 times)

Offline Stirius

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 68
Re: SimplePortal
« Reply #5560 on: July 15, 2020, 06:09:36 AM »

I found no issue with the SP extra shoutbox options plugin.
It is running on SMF 2.0.17 + SP 2.3.7 without any problems.

Please make sure to download the latest version here:
https://web-develop.ca/index.php?action=downloads;area=stable_simple_portal_plugins;file=25

Also note that improperly altering the reg. expression arguments in that plugin's settings can break the shoutbox.
If you altered those settings improperly and don't know how to fix it then there is a default option to revert it to its original state.




There is an edit to SP itself regarding the shoutbox for replacing deprecated javascript code that may or may not be relevant:
https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=227599.msg4047375#msg4047375



We just tried to install it again into all possible templates and it seems to be working now. And, when your plugin was disabled, we got again abused and thousands of spams were sent. So I think the shoutbox can be easily hacked...

Offline Chen Zhen

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,285
  • Gender: Male
  • If you're going through hell, keep going!
    • Underdog-01 on GitHub
    • WebDev.ca
Re: SimplePortal
« Reply #5561 on: July 15, 2020, 10:40:09 PM »

It adds extra permissions & rules for each shoutbox so perhaps something you have set due to the plugin is stopping it.
Imo make it only visible for members which will stop any script from abusing it as a guest.

My SMF Mods & Plug-Ins

WebDev

Request politely & demand nothing.

Offline grandseb59

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 144
Re: SimplePortal
« Reply #5562 on: August 01, 2020, 10:52:54 AM »
Hello,
I have just made another attempt to set up my forum before it goes into production, and I have 2 similar errors that appear in my error log that keep appearing as soon as I installed the "simple portal" mod.

Does this message tell you where my error is?

For info I'm in php 7.3
smf 2.0.17
with my original DB

Mod installed before sinple portal:

1.    SMF 2.0.X - PHP 7.2+ Compatibility    1.6    
2.    Stack Trace    1.0
3.    Dougiefresh's Reorganized Admin Area    1.3    
4.    Tidy Child Boards    2.0    
5.    Advanced Topic Prefix Mod    4.1.2    
6.    SimplePortal    2.3.7


2: Use of undefined constant Autres - assumed 'Autres' (this will throw an Error in a future version of PHP)

Fichier: /home/*******/public_html/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code
Ligne: 24
#0 /Sources/PortalBlocks.php(3593): eval()
#1 /Themes/default/Portal.template.php(234): sp_php(array, string)
#2 /Themes/default/Portal.template.php(148): template_block_curve(array)
#3 /Themes/default/Portal.template.php(56): template_block(array)
#4 /Sources/Load.php(2023): template_portal_above()
#5 /Sources/Subs.php(3454): loadSubTemplate(string, boolean)
#6 /Sources/Subs.php(2899): template_header()
#7 /index.php(185): obExit(NULL, boolean, boolean)
#8 {main}


Offline grandseb59

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 144
Re: SimplePortal
« Reply #5563 on: August 01, 2020, 11:50:27 AM »
If it helps, these errors are displayed 5 times each time I return to the home page.

Online vbgamer45

  • Customizer
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 22,985
    • smfhacks on Facebook
    • VBGAMER45 on GitHub
    • @createaforum on Twitter
    • SMF For Free
Re: SimplePortal
« Reply #5564 on: August 01, 2020, 11:54:35 AM »
My guess would be coming from a php code you have entered into a SP portal block
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Offline grandseb59

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 144
Re: SimplePortal
« Reply #5565 on: August 01, 2020, 06:41:06 PM »
That's it!  :)
But I went to see them many times...but without seeing them, and there they were, the rascals   ;D ...!
Thank you very much, Vbgamer.

Offline artmix

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • forumartcafeinfo on Facebook
    • @artcafeinfo on Twitter
Re: SimplePortal
« Reply #5566 on: August 11, 2020, 09:12:43 AM »
"Simple Portal - not active button in the menu in stand-alone mode"

Hello. The portal "Simple Portal" is switched to standalone (autonomous) mode. The address is set - "/index.php?action=portal". When you enter the button Portal, the Forum button lights up in the menu as an active button. How to make the Portal button appear active when entering the portal page? Thank.

Forum address - https://art-cafe.info/index.php [nofollow]

Photo:

1) Portal button pressed

2) Committed entry into the Portal (Портал) page

3) Active (highlighted in orange) Forum (Форум) button - Why?



(SMF - 2.0.17, "Simple Portal" - 2.3.7)
« Last Edit: August 11, 2020, 09:41:09 AM by artmix »
SMF Forum - "Art Cafe" - https://art-cafe.info/index.php [nofollow]

Offline grandseb59

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 144
Re: SimplePortal
« Reply #5567 on: August 18, 2020, 05:57:36 PM »
Hello
I have a problem with the shoutbox integrated to the simple portal mods.
As soon as you put a letter with an accent in a sentence and validate it, nothing is displayed.
How to fix this bug?
Is it a panel setting or a modification in a script?
And if it is a modification in a script, what is the modification and in which file?
And if it's in the admin panel, what is the procedure?
thank you

Offline Chen Zhen

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,285
  • Gender: Male
  • If you're going through hell, keep going!
    • Underdog-01 on GitHub
    • WebDev.ca
Re: SimplePortal
« Reply #5568 on: August 19, 2020, 10:01:48 PM »
@grandseb59:
Try this plug-in which will fix the shoutbox input for Simple Portal 2.3.7:
https://web-develop.ca/index.php?action=downloads;area=stable_simple_portal_plugins;file=25

My SMF Mods & Plug-Ins

WebDev

Request politely & demand nothing.

Offline Mark S

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
  • Gender: Male
  • SMF 2.0.17
    • Classic Winnebagos and Vintage RVs
Re: SimplePortal
« Reply #5569 on: October 16, 2020, 02:20:06 AM »
Just tried to login to the main site but the login screen says "login has been disabled"

What's up?

Offline Shambles

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,550
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: SimplePortal
« Reply #5570 on: October 16, 2020, 03:35:24 AM »
Just tried to login to the main site but the login screen says "login has been disabled"

What's up?

What's up?   Their login system has been disabled.

Quote from: SP.net
This is an Archive Forum.

Offline Mark S

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
  • Gender: Male
  • SMF 2.0.17
    • Classic Winnebagos and Vintage RVs
Re: SimplePortal
« Reply #5571 on: October 16, 2020, 12:32:30 PM »

I'll elaborate my on my question.

Trying to get assistance with a simple portal feature, but can't login on the SP site because the login is disabled.  Is this temporary? Should I ask for assistance here?

Thanks in advance

Offline Tonyvic

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 214
  • Gender: Male
Re: SimplePortal
« Reply #5572 on: October 16, 2020, 01:46:13 PM »
See the top of Simple Portal site: https://simpleportal.net/index.php where it states
Quote
This is an Archive Forum.

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 73,141
Re: SimplePortal
« Reply #5573 on: October 16, 2020, 02:00:58 PM »
They had a partial server failure some time ago and that is all they have left. I suspect this means they are not taking it further going forward.

Questions can still be asked here though.
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Offline Mark S

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
  • Gender: Male
  • SMF 2.0.17
    • Classic Winnebagos and Vintage RVs
Re: SimplePortal
« Reply #5574 on: October 16, 2020, 02:38:52 PM »
Wow, that's sad to hear.  The portal has been a huge plus on my site for years.

Thank you.

Offline Deaks

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 22,520
  • Gender: Male
    • trekkiesforyes on Facebook
    • pouvik on GitHub
    • @@deakinbryan on Twitter
    • YES
Re: SimplePortal
« Reply #5575 on: October 16, 2020, 02:42:23 PM »
As arantor said you can still ask on this thread and people will try help

Offline Mark S

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
  • Gender: Male
  • SMF 2.0.17
    • Classic Winnebagos and Vintage RVs
Re: SimplePortal
« Reply #5576 on: October 16, 2020, 11:56:44 PM »
I made some changes to my registration method and member groups.  I added some post based groups but I still have some assigned member groups.  When I did this, the shoutbox simply says, "sorry, this shoutbox doesn't exist."  I looked in the SP admin and it's still there.  I tried deleting it.  It was still there, same message.  I tried deleting it an making a new one.  Same message.

I can't get it to work and I can't delete it.  It's gone in the shoutbox admin panel, but it's still physically on the forum with that message.

Any way to fix this?

Offline ysu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: SimplePortal
« Reply #5577 on: October 17, 2020, 12:56:03 AM »
Guys, is the simplePortal dead?

If yes, can someone please update the opening post with the relevant info, eg remove the (dead) download link and replace it with a "no longer available" message?

Also the mod page could be updated to state this fact.
https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1104

Oh, and can someone recommend an alternative?

Offline @rjen

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 632
  • Gender: Male
    • FJR-club Nederland
Re: SimplePortal
« Reply #5578 on: October 17, 2020, 03:02:38 AM »
As far as I kown it is not 'dead' as such, but the dedicated support site is no longer being maintained....

Be that as it may, there are alternatives available: check the mod section for 'Portals"

https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=search;type=17
Running SMF 2.0 with Tinyportal 2.0.0 at www.fjr-club.nl
Testing SMF 2.1 with Tinyportal 2.0.0 at test2.fjr-club.nl

Offline Mark S

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
  • Gender: Male
  • SMF 2.0.17
    • Classic Winnebagos and Vintage RVs
Re: SimplePortal
« Reply #5579 on: October 17, 2020, 09:40:11 AM »
As far as I kown it is not 'dead' as such, but the dedicated support site is no longer being maintained....

Be that as it may, there are alternatives available: check the mod section for 'Portals"

https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=search;type=17

Thank you for the chat alternative.

I suppose the only thing to do is either to wait to see if SP recovers or switch to tiny portal to ensure future SMF compatibility.