Advertisement:
GCWebhosting

Author Topic: Baloncic sa slikom umesto adrese  (Read 30875 times)

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #20 on: February 11, 2008, 08:43:41 PM »
mora da je problem sa putanjom

uzmi i prepravi
Code: [Select]
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}
u ovo
Code: [Select]
}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'<br/>'.$fajl.'</span></a>';
}
Trebalo bi da vidis putanju za sliku ispod naziva teme.
P.S Kod mene sve lepo radi u operi,ie, firefox, flock-u

Verovatno da negde imas gresku...

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #21 on: February 11, 2008, 08:47:20 PM »
evo ovo je iz OPERE

Putanja je takva jer je to na lcalhostu...

Offline ooh_sale

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #22 on: February 13, 2008, 12:07:59 PM »
Hvala bato!Uspeo sam.Ali sam morao da uradim sledece (jedino tako i radi).U root-u foruma sam morao da kreiram folder pod imenom "www.imemogforuma.com" i u tom folderu kreiram folder "slike".Tu mogu da ubacim bilo koje slike bilo kojih dimenzija pod imenom tema_(broj teme) a u folderu "slike" u rootu foruma,ubacujem slike koje ce se prikazati,isto pod nazivom tema_(broj teme).Nisam prepravljao

}else{
  $final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'<span>Tema: '.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}

Ne znam zasto je tako ali je bitno da napokon radi.Ne bi ja tu vise nista diroooo.

Offline ooh_sale

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #23 on: February 14, 2008, 07:57:48 AM »
Reci mi jos samo ovo.Ukoliko tema nema ili ne treba da ima sliku sta da uradim da se u opste ne pojavljuje taj prozorcic (popup).Hvala jos jednom!

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #24 on: February 15, 2008, 08:16:21 PM »
E da te obradujem...

Malo sam izmenio kod i prilagodio ga... Problem koji si naveo je zbog razlicitog podesavanja servera ali na ovaj nacin bice resen

Code: [Select]
<?php
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo 
'' $topic['is_locked'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '' '' $topic['is_sticky'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '';

$prvoexplode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">"$drugo[2]);
$fajl=$settings['images_url'].'/slike/tema_' $topic['id'] . '.jpg';

if(@
fopen ($fajlr)){
   
fclose ($fp);
   
$final_link='<a class="thumbnail" href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'
   <span><img src="'
.$fajl.'" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" />
   <br/>Tema: '
.$naziv_linka[1].'</span></a>';
}else{
   
$final_link=$topic['first_post']['link'];
}
?>
Naravno <?php i ?> ne treba u kodu...
Sada ce se na hover pojavljivati prozorce samo ako ima slika...

Ako neces na ti pise ono tema.. izbaci ovo * <br/>Tema: '.$naziv_linka[1].' *

NAPOMENA: Folder sa slikama ide u temu koju koristis Themes\tema koju koristis\images\slike\tema_ broj teme .jpg

Offline ooh_sale

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #25 on: February 17, 2008, 10:01:37 AM »
Lepo izgleda ovako ali mi forum sporije radi.Dugo ucitava stranice.

Offline ooh_sale

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #26 on: March 03, 2008, 01:13:43 PM »
Jos jednom hvala za trud manix!Bitno je da to sljaka.

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #27 on: March 03, 2008, 09:10:53 PM »
Ipak je imalo problema sa novijim verzijama opere ali i to je sredjeno...

Code: [Select]
<?php
if (!empty($settings['seperate_sticky_lock']))
echo 
'' $topic['is_locked'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/quick_lock.gif" align="right" alt="" id="lockicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '' '' $topic['is_sticky'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/icons/show_sticky.gif" align="right" alt="" id="stickyicon' $topic['first_post']['id'] . '" style="margin: 0;" />' '';

$prvoexplode("<",$topic['first_post']['link']);
$drugo=explode("=",$prvo[1]);
$naziv_linka=explode(">"$drugo[2]);
$fajl=$settings['images_url'].'/slike/tema_' $topic['id'] . '.jpg';

if(@
fopen ($fajlr)){
   
fclose ($fp);
   
$final_link='<div class="thumbnail"><a href='.$drugo[1].'='.$naziv_linka[0].'>'.$naziv_linka[1].'
   <span><img src="'
.$fajl.'" alt="'.$naziv_linka[1].'" title="" />
   <br/>Tema: '
.$naziv_linka[1].'</span></a></div>';
}else{
   
$final_link=$topic['first_post']['link'];
}
?>

Problem je u razlici interpretiranja CSS-a u operi i ie kada je rec o "kutijama" i njihovim marginama...

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #28 on: March 03, 2008, 09:16:44 PM »
PS savetujem da u css-u background-color: transparent; izbrises ili stavi boju koja ce biti pozadina prikaza u formatu #000000

Offline Ron Jeremy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 102
  • Gender: Male
    • Licni Oglasi
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #29 on: June 07, 2008, 12:30:18 PM »
Da li bi mogao da prepravis ovaj kod tako da automatski izbaci prvu sliku u postu? Posto je moj forum sav u slikama, a ima veliki broj tema, zgodno bi mi bilo da mod to automatski odradjuje. Mislim da bi ovo mnogima posluzilo.

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #30 on: June 17, 2008, 11:35:38 AM »
Evo ja sam ovo sada uradi na drugi nacin, pomocu java skripta. Testirao u Operi, Firefox-u, Iexploreru
evo ovako
u fajlu
$themedir/MessageIndex.template.php

preko ovoga
Quote
         echo '
                        ', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $topic['first_post']['link'], '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';
   

saviti ovo
Quote
            $prvo= explode("<",$topic['first_post']['link']);
            $drugo=explode("=",$prvo[1]);
            $tema=explode(">", $drugo[2]);
            $nas= explode(">",$topic['first_post']['link']);
            $naslov= explode("<",$nas[1]);
            
            $link_teme= $drugo[1].'='. $tema[0];
            $broj_teme= $tema[0];
            $fajl_link =$settings['images_url'].'/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';
            
            if((file ($fajl_link))){
            $slika_teme='<br/><img src='.$fajl_link.' />';
            }else{
            $slika_teme='';
            }
            
            $final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$topic['last_post']['preview'].$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';
   
            echo '
                        ', $topic['is_sticky'] ? '<b>' : '' , '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $final_link, '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</b>' : '';

u $themedir/index.template.php

iza
Quote
</head>
<body>';

Dodati
Quote
echo'<script src="wz_tooltip.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>';

Fajl mozete skinuti ovde wz_tooltip.js

Znaci u temi koju koristite u folderu images napravite folder slike i u njega ubascujte slike za teme ime slika mora biti
tema_broj trme.jpg - dakle jpg slika
Broj teme mozete videti u status baru kada misem predjete preko naslova eme .00 nemojte stavljati!
recimo ova tema ima link
http://www.tvojsajt.com/index.php?topic=21.00
skuka bi se zvala tema_21.jpg...
Pored slike u prozorcic se pojavljije i tekst

Ukoilko zellite da iskljuciti tekst ili sliku to cete u ovoj liniji
Quote
$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$topic['last_post']['preview'].$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

bez teksta prikaza zdnje poruke,,,
Quote
$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

Bez slike
Quote
$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$topic['last_post']['preview']."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

Podesavanje izgleda boksa se vrsi u ovoj liniji:
Quote
$final_link = '<a href='.$link_teme.' onmouseover="Tip('."'".$slika_teme."'".', ABOVE, true, CENTERMOUSE, false, OFFSETY, -60, WIDTH   ,-400, TITLE, '."'".$naslov[0]."'".',TITLEPADDING, 5 ,FADEIN ,250)"  onmouseout="UnTip()">'.$naslov[0].'</a>';

Java skript koji pokrece ovaj tooltip je PREUZET sa sledece stranice
DHTML JavaScript ToolTips
tu postoji i kompletna dokumentacija o podesavanju istog...

Ja sam uradio samo implementaciju...
Napravio sam i install fajl ali u svakom slucaju mora biti rucnih prepravki ako se ne koristi originalna SMF tema.

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #31 on: June 17, 2008, 03:48:24 PM »
Izvinjavam se zbog greske...

Testirao sam na lokal hostu pa mi je ovaj deo ostao ovakav
Quote
if((file ($fajl_link))){
    $slika_teme='<br/><img src='.$fajl_link.' />';
}else{
   $slika_teme='';
}

a treba biti ovako
Quote
if((file_exists ($fajl_link))){
    $slika_teme='<br/><img src='.$fajl_link.' />';
}else{
   $slika_teme='';
}

Dakle file trebe da bude  file_exists

Ko radi taj i gresi  ;D
           
P.S. Greska je i u install fajlu sredicu to pa cu okaciti...

MOD i ovako radi, bez ove ispravke, ali forum javlja gresku u dnevniku gresaka da faj koji se proverava ne postoji....
« Last Edit: June 17, 2008, 03:50:24 PM by manix »

Offline Ron Jeremy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 102
  • Gender: Male
    • Licni Oglasi
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #32 on: June 18, 2008, 05:48:50 PM »
Ne radi dobro ovo.Prvo,ne prikazuje slike vec samo text sa zadnje poruke ili deo url-a neke slike (npr. [url=http://... )..I drugo,posto sam instalirao ovaj JS Hover by Manix.zip fajl za default temu,sada ne mogu da ga deinstaliram.Blokira se stranica prilikom deinstalacije.Gde se prilikom instalacije ubacuje ovaj fajl wz_tooltip.js ?

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #33 on: June 18, 2008, 07:14:08 PM »
taj fajl kao fajl ne moze da pravi problem iako se ne deinstalira tj. ne obrise :)
Problem mogu da ti prave ovi ostali kodovi... (koje ja nebi ubacivao, ili bi to drugacio uradio ako bi vec radio ovako nesto)

Offline Ron Jeremy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 102
  • Gender: Male
    • Licni Oglasi
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #34 on: June 19, 2008, 09:42:00 AM »
Nije frka, imao sam backup tih fajlova. Skontao sam i gde treba da stoji taj fajl (wz_tooltip.js). Uradio sam sve kao sto je napisano i opet ne radi. Da napomenem jos da je u internet exploreru ispisivalo da je stranica ucitana ali sa greskom. Manix jel mozes da prepravis taj kod da ucitava prvu sliku u postu umesto da se rucno ubacuje svaka slika preko ftp-a? Da umesto npr. ucita sliku?

Offline manix

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 518
  • Gender: Male
    • IDD Lab
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #35 on: June 21, 2008, 07:51:27 PM »
Manix jel mozes da prepravis taj kod da ucitava prvu sliku u postu umesto da se rucno ubacuje svaka slika preko ftp-a? Da umesto npr. ucita sliku?
Pa od samog pocetka ova kd ima drugu namenu, da se uploaduje slika za temu. To je neko trazi na pocetku...

Druga stvar ja sam instalaciju i deinstalaciju probao na novom smf 1.1.5 i radi kao sat. Takodje mi nije jasno kako imas uspesnu instalaciju a losu deinstalaciju.... Ako si posle instalacije rucno menjao kod naravno da deinstalacija nece da radi....

inace evo slike sa localhosta a isto mi je i na netu....


A to sto ti hoces moze ali je druga prica, cak i laksa...
« Last Edit: June 21, 2008, 07:53:41 PM by manix »

Offline Ron Jeremy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 102
  • Gender: Male
    • Licni Oglasi
Re: Baloncic sa slikom umesto adrese
« Reply #36 on: June 23, 2008, 06:56:44 AM »
Jednostavno nisam mogao da deinstaliram. Ne znam zasto. Nema veze,vratio sam sve kao sto je i bilo. Ako ti nije tesko prepravi nam taj kod, tako da sam ucitava prvu sliku iz posta.