Advertisement:

Author Topic: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek  (Read 59374 times)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #20 on: August 18, 2008, 09:02:05 AM »
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

BoardIndex.php

Bul:

Code: [Select]
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor" style="margin-top: 1px;">';

/* Each board in each category's boards has:

Değiştir:

Code: [Select]
      <table width="100%">';

// DIV BOARDS EDIT
$counter = 0;
// DIV BOARDS EDIT

/* Each board in each category's boards has:

Bul:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

Değiştir:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

// DIV BOARDS EDIT
if($counter == 0)
echo '<tr>';

            echo '<td ', count($category['boards']) < 2 ? 'width="100%"' : 'width="50%"', '>
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">';
// DIV BOARDS EDIT

Bul:

Code: [Select]
</tr>';
}
}
echo '
</table>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
</tr>';
}

// DIV BOARDS EDIT
echo '
</table>
</td>';

$counter = $counter + 1;

if($counter == 2) {
$counter = 0;

echo '</tr>';
}
// DIV BOARDS EDIT

}

// DIV BOARDS EDIT
         if(count($category['boards']) % 2 != 0 && count($category['boards']) > 1)
            echo '<td>&nbsp;</td>
               </tr>';
         elseif(count($category['boards']) < 2)
            echo '
               </tr>';
// DIV BOARDS EDIT

echo '
</table>';
}

Teknik olarak çalışıyor, biraz css düzeltmesi yapmanız gerekebilir ama. Gerisini tema yapımcılarına bırakıyorum.
« Last Edit: August 23, 2008, 01:15:14 PM by [SiNaN] »
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #21 on: August 20, 2008, 04:32:49 PM »
Sinan üzgünüm olmadı zamanında bende çok uğraşmıştım .


Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #22 on: August 20, 2008, 05:30:49 PM »
Neresi olmadı Burak? Bir daha yapıp resim mi eklemeliyim? :P
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #23 on: August 20, 2008, 05:44:10 PM »
Senin yaptığında az çok sorun var gibime geldi sinan üstüne bieşyler ekledim sanırım düzeldi gibi oldu :D

Tek bölümlü kategorilerde sayfanın 4/1 ine yerleştirmeye çalışıyor .

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #24 on: August 20, 2008, 06:01:01 PM »
Olabilir, bölüm sayısı 2'den az olursa kodların hali ne olur bilmiyorum. Bir ara bir daha bakarım. O alanlara belirli bir yükseklik de atandığında gayet güzel duruyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #25 on: August 20, 2008, 06:11:51 PM »
Valla ben yapıyom bişeyler çıkıyor sinan =)

Sadece kategorilerle catbgnin arasında padding bırakıyor onun sebebini bulamadım

Onuda windowbg ile aynı renk yaptım belli olmuyor :D

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #26 on: August 20, 2008, 11:01:07 PM »


 :P

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #27 on: August 23, 2008, 01:16:07 PM »
Üstteki mesajımdaki kodları düzenledim. Tek bölüm olduğunda da sorunsuz çalışıyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Mr.CoWbOy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 306
  • Gender: Male
    • Silkroad Online - Turkiye
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #28 on: August 23, 2008, 07:22:09 PM »
bi süredir giremiyordum.. çok sevindim en kısa süre içinde deneyeceğim.. teşekkür ederim SiNaN.

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #29 on: August 23, 2008, 07:38:12 PM »
Önemli değil. Burak Greet adlı temasında kullanmış kodları, isterseniz onu da inceleyebilirsiniz.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #30 on: August 27, 2008, 07:38:49 AM »


 :P

çok güzel görünüyor biraz daha geliştirilirse harika olucak diye düşünüyorum :)
Pess..!

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #31 on: August 27, 2008, 12:11:19 PM »
O tema yayınlandı. Adı Greet olması lazım.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline ozzm

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #32 on: October 14, 2008, 12:15:05 PM »
BoardIndex.template.php  de   bunları  hiçbirini  bulamıyorum ben?

renkli tema  kullanıyorum
By burakyapımlı


bana yardimci olursanız  cok sevinirim  :(

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #33 on: October 20, 2008, 06:57:09 AM »
BoardIndex.template.php dosyanızı buraya eklerseniz bakabiliriz.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Blaguvest

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
    • RabsDigital
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #34 on: June 07, 2009, 02:04:16 AM »
merhaba arkadaslar benim sorunum tablolari ayni boyutlandirmak nasil yapabilirim




resimde gorulu gibi karma karisik bir hal aldi

Offline Blaguvest

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
    • RabsDigital
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #35 on: June 07, 2009, 08:29:04 AM »
arkadasalr resimde gosterdim hangi alanlari yardimci olabilirmisiniz boyutlandirabilirmiyiz ? nasil yapabilirim nerden baslamalliyim
 

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,811
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #36 on: June 07, 2009, 08:37:15 AM »
SMF 2.0'a uyguladınız sanırım. Kodlar SMF 2.0 sürümüne uyumlu değil.

Offline Blaguvest

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
    • RabsDigital
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #37 on: June 07, 2009, 08:50:05 AM »
ewet 2 uyguladim him 1 surumunu kullansan resimde gosterdim tablo alanlarini nasil boyutlandirabilirim

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,811
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #38 on: June 07, 2009, 08:55:13 AM »
1.x'te hata olmadığından ayarlama yapmanıza gerek yok.

Offline ოկtђ

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 858
  • Gender: Male
  • Burak
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #39 on: June 11, 2009, 05:22:09 AM »
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

BoardIndex.php

Bul:

Code: [Select]
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor" style="margin-top: 1px;">';

/* Each board in each category's boards has:

Değiştir:

Code: [Select]
      <table width="100%">';

// DIV BOARDS EDIT
$counter = 0;
// DIV BOARDS EDIT

/* Each board in each category's boards has:

Bul:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

Değiştir:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

// DIV BOARDS EDIT
if($counter == 0)
echo '<tr>';

            echo '<td ', count($category['boards']) < 2 ? 'width="100%"' : 'width="50%"', '>
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">';
// DIV BOARDS EDIT

Bul:

Code: [Select]
</tr>';
}
}
echo '
</table>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
</tr>';
}

// DIV BOARDS EDIT
echo '
</table>
</td>';

$counter = $counter + 1;

if($counter == 2) {
$counter = 0;

echo '</tr>';
}
// DIV BOARDS EDIT

}

// DIV BOARDS EDIT
         if(count($category['boards']) % 2 != 0 && count($category['boards']) > 1)
            echo '<td>&nbsp;</td>
               </tr>';
         elseif(count($category['boards']) < 2)
            echo '
               </tr>';
// DIV BOARDS EDIT

echo '
</table>';
}

Teknik olarak çalışıyor, biraz css düzeltmesi yapmanız gerekebilir ama. Gerisini tema yapımcılarına bırakıyorum.


Sinan Abi bunu smf 2.0'da nasıl kullanırız?