Advertisement:

Author Topic: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek  (Read 59372 times)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« on: June 30, 2008, 05:12:53 AM »
Bu ipucu sayesinde, forum ana sayfasındaki kategoriler, bölümler iki sütun halinde listeleniyor. Belki tema yapımcıları için güzel bir fikir olabilir.

BoardIndex.template.php

Bul:

Code: [Select]
/* Each category in categories is made up of:
Değiştir:

Code: [Select]
// How many categories do we have?
$category_count = count($context['categories']);

// Mod it and see if it is an odd number or not.
$category_left_count = $category_count % 2;

// Lucky, its even.
if($category_left_count == 0)
// Just divide it and calculate cat per column.
$category_per_column = $category_count / 2;
else
// Opps, odd number. We just need integer, so add the left part after you divide.
$category_per_column = (($category_count - $category_left_count) / 2) + $category_left_count;

// Keep track of the categories you echoed.
$counter = 0;

// Here comes the table.
echo '
<table>
<tr>';

/* Each category in categories is made up of:

Bul:

Code: [Select]
echo '
<div class="tborder" style="margin-top: ' , $first ? '0;' : '1ex;' , '' , $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? 'width: 100%;' : '', '">

Değiştir:

Code: [Select]
// Pass to a new column if reset.
if($counter == 0)
echo '
<td width="50%" style="vertical-align: top;">';

echo '
<div class="tborder" style="margin-top: 1ex;' , '' , $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? 'width: 100%;' : '', '">

Bul:

Code: [Select]
}
echo '
</div>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
}
echo '
</div>';

// Increase the number cats echoed.
$counter = $counter + 1;

// If we displayed enough cats, pass to new column
if($counter == $category_per_column) {
echo '
</td>';

// Reset the tracker.
$counter = 0;
}
}

// We need to close the column if it was an odd number.
if($category_left_count != 0)
echo '
</td>';

// Close the table.
echo '
</tr>
</table>';

Kodlardaki 2 rakamlarını 3 olarak değiştirirek 3 sütun haline de getirebilirsiniz.

Bir süre burada durduktan sonra İpuçları ve Hileler bölümüne taşınacak.

Tamamiyle [SiNaN] yapımıdır.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #1 on: June 30, 2008, 05:52:57 AM »
Bi ekran görüntüsü veya demo olsaydı tam anlamadım sanırım =)

Offline Ni©holąś™

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 226
  • Gender: Male
    • Sagopa Kajmer ve Kuvvetmira Fan Sitesi
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #2 on: June 30, 2008, 06:06:37 AM »
bende anlamadım bi caps verirmisin..

sajT®

  • Guest
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #3 on: June 30, 2008, 01:11:02 PM »
Bence Çok Güzel Bir Düşünce Bir Temamda Bu Kodları Kullanabilir miyim [SiNaN]?


« Last Edit: June 30, 2008, 01:12:52 PM by Tias »

sajT®

  • Guest
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #4 on: June 30, 2008, 01:27:54 PM »
Code: [Select]
<table>
<tr>';
/* Each category in categories is made up of:

Kodları Yerine

Code: [Select]
<table width="100%">
<tr>';
/* Each category in categories is made up of:

Kodlarını Yaparsanız Şöyle Oluyor;




Sizce Hangisi Daha Hoş Duruyor?
ya Sence [SiNaN] :)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #5 on: July 01, 2008, 02:43:02 AM »
Ekran görüntüsü ekte.

Tias, içleri boş olduğu için yayılmıyor olabilir. Yaptığını IE'de de kontrol eder misin?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline d-gan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 258
  • Gender: Male
    • ClioClubTR
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #6 on: July 01, 2008, 05:17:45 AM »
evet 2 ay önce yaptım ama sadece css olarak kullandım...

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #7 on: July 01, 2008, 05:19:40 AM »
evet 2 ay önce yaptım ama sadece css olarak kullandım...

Sadece CSS kullandım demek istediniz sanırım. Bizimle de paylaşır mısınız?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline intFUSE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 424
  • Gender: Male
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #8 on: July 04, 2008, 06:56:09 AM »
paylaşmaz o :D teşekkürler [SiNaN]  ;)

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #9 on: July 04, 2008, 06:59:20 AM »
aslında o kısma bi div veri height: 50%; widht:50%; olsa mantık olarak  şkşye ayırır gibime geliyor ama denemeden bişey diyemem

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #10 on: July 04, 2008, 07:06:40 AM »
Deneyebilirsen gerçekten merak ettim Burak. CCS ile alakalı bildiklerim php'yi işin içine kIdan bunun mümkün olmadığını söylüyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #11 on: July 04, 2008, 07:08:54 AM »
Tmm deneyelim bekleyin :P

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #12 on: July 04, 2008, 07:24:08 AM »
Evet bu tüyoyu ilk burada görmüştüm..
Teşekkürler Sİnan..
İnadına SMF 1.1.X

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #13 on: July 04, 2008, 07:28:54 AM »
Alundra onu farklı bir şekilde yapıyor. :)
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #14 on: July 04, 2008, 07:29:41 AM »
http://img356.imageshack.us/img356/750/adszqd7.jpg

Sanırım biraz daha uğraşırsam kısmet aynısı olabilir şuan fazla uğraşamadım

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #15 on: July 04, 2008, 07:37:07 AM »
Mahzuru yoksa kodları görmek istiyorum zaten Burak. :) CSS tahminimden daha esnekmiş demek.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #16 on: July 04, 2008, 07:41:13 AM »
<div style="float:left;width:48%;height: 50%;">tablo alanı  </div>

Dediğim gibi bi kaç kod daha eklenirse aynı görüntüyü yakalayabiliriz =)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #17 on: July 04, 2008, 07:49:31 AM »
Anladım. Ama yüzdelere her zaman güvenemiyorum. :)

Mantıklı ama tebrik ederim.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,634
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #18 on: July 04, 2008, 03:37:22 PM »
Sinan Alundra'nin ki gibi nasıl yapabiliriz ? İstedigimiz bölümleri bölmek, istemedigiklerimiz %100 lük kalması gibi.

Offline Mr.CoWbOy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 306
  • Gender: Male
    • Silkroad Online - Turkiye
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #19 on: August 15, 2008, 11:27:42 AM »
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..