Advertisement:

Author Topic: Online Üyeler Kısmına Toplam Online Sayısını Yazdırma (Kod)  (Read 17798 times)

Offline Badboy

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,456
  • Gender: Male
Online Üyeler Kısmına Toplam Online Sayısını Yazdırma (Kod)
« on: September 16, 2008, 05:46:56 AM »
Evet arkadaşlar smf'de standart olarak online üyeler kısmında toplam yazmaz. Küçük bir kodlama ile bunu halledebiliriz. Daha açıklayıcı olması açısından aşağıdaki resime bakabilirsiniz.



Not: Yapılam işlem default tema ve modifikasyon kurulmamış halde uygulanmıştır.

boardindex.template.php dosyamızı açıyoruz.

Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', $txt[94], ': <b>', $toplam = $context['num_guests'] + $context['num_users_online'], '</b> (', $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? '</a>' : '', '
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? ')</a>' : ')', '


Googlebot & Spiders modifikasyonunu kurmuş olanlar ise (Default tema için)

boardindex.template.php dosyamızı açıyoruz.

Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', (empty($context['spiders']) ? '' : $context['num_spiders'] . ' ' . ($context['num_spiders'] == 1 ? $txt['ob_googlebot_spider'] : $txt['ob_googlebot_spiders']) . ', '), $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', $txt[94], ': <b>', $toplam = (empty($context['spiders']) ? 0 : $context['num_spiders']) + $context['num_guests'] + $context['num_users_online'], '</b> (', (empty($context['spiders']) ? '' : $context['num_spiders'] . ' ' . ($context['num_spiders'] == 1 ? $txt['ob_googlebot_spider'] : $txt['ob_googlebot_spiders']) . ', '), $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? '</a>' : '', '
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? ')</a>' : ')', '
Kolay gelsin.
« Last Edit: September 16, 2008, 06:36:19 AM by Hoochie Coochie Man »
Nothing is true, everything is permitted.

Offline Gurbet_42

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,327
  • Gender: Male
Re: Online Üyeler Kısmına Toplam Online Sayısını Yazdırma (Kod)
« Reply #1 on: September 19, 2008, 11:20:30 PM »
Teşekkürler işime yaradı.

Offline breaker1999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Online Üyeler Kısmına Toplam Online Sayısını Yazdırma (Kod)
« Reply #2 on: September 28, 2008, 04:57:56 PM »
Googlebot & Spiders modifikasyonu kurmuş olanlar için olan kodları uyguladım fakat, şöyle bir hata aldım.

Out of memory (Needed 201326552 bytes)
Dosya: /home/xxxxxxxx/public_html/forum/Sources/Subs.php
Satır: 2573


Alakasız bir hata gibi, yaptığım değişikliği geri aldım fakat hala bu hatayı alıyorum. Ne yapmalıyım?

Edit: Tamam problem şimdi gitti, bekleyince gidiyor galiba, ve bu arada kodlar çalıştı. Güzel paylaşım teşekkürler.
« Last Edit: September 28, 2008, 05:03:14 PM by breaker1999 »


Offline Restorasyon

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 637
    • Restorasyon Forum
Re: Online Üyeler Kısmına Toplam Online Sayısını Yazdırma (Kod)
« Reply #4 on: May 17, 2009, 05:28:52 PM »
arkadaşlar bende zaten bugün online olanlar modu kurulu ama üyeler ve gizli var benim yapmak istediğim böyle birşey altta jpeg ekliyorum sizinkisi ise ziyaretçileri sayıyor yani ziyaretçi ziyaretçi ziyaretçi diye kaç tane girmiş onu sayıyor benim anlatmak istediğim öyle deil

bu örnek yapmak istediğim


« Last Edit: May 17, 2009, 05:37:35 PM by emreistanbul »
“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır 
Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır.“

Restorasyon - Gece Görüş Dürbünü - Mimari Forum

Offline bilasdem

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 585
  • Gender: Male
Re: Online Üyeler Kısmına Toplam Online Sayısını Yazdırma (Kod)
« Reply #5 on: June 27, 2009, 02:38:11 PM »
Evet arkadaşlar smf'de standart olarak online üyeler kısmında toplam yazmaz. Küçük bir kodlama ile bunu halledebiliriz. Daha açıklayıcı olması açısından aşağıdaki resime bakabilirsiniz.



Not: Yapılam işlem default tema ve modifikasyon kurulmamış halde uygulanmıştır.

boardindex.template.php dosyamızı açıyoruz.

Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', $txt[94], ': <b>', $toplam = $context['num_guests'] + $context['num_users_online'], '</b> (', $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? '</a>' : '', '
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? ')</a>' : ')', '


Googlebot & Spiders modifikasyonunu kurmuş olanlar ise (Default tema için)

boardindex.template.php dosyamızı açıyoruz.

Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', (empty($context['spiders']) ? '' : $context['num_spiders'] . ' ' . ($context['num_spiders'] == 1 ? $txt['ob_googlebot_spider'] : $txt['ob_googlebot_spiders']) . ', '), $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
', $context['show_who'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=who">' : '', $txt[94], ': <b>', $toplam = (empty($context['spiders']) ? 0 : $context['num_spiders']) + $context['num_guests'] + $context['num_users_online'], '</b> (', (empty($context['spiders']) ? '' : $context['num_spiders'] . ' ' . ($context['num_spiders'] == 1 ? $txt['ob_googlebot_spider'] : $txt['ob_googlebot_spiders']) . ', '), $context['num_guests'], ' ', $context['num_guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' . $context['num_users_online'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];
Code: (ŞUNU BULUYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? '</a>' : '', '
Code: (ŞÖYLE DEĞİŞTİRİYORUZ) [Select]
echo $context['show_who'] ? ')</a>' : ')', '
Kolay gelsin.


arkadaşlar bunu ben sitemde uyguladım ama yazı yazmıyor sadece 3 kişi diyor ne yapmam gerekiyor
şu an localde çalışaçağım