• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 21, 2021, 10:15:00 AM

News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.


TinyPortal

Started by lurkalot, February 12, 2005, 04:43:00 AM

Previous topic - Next topic

IchBin™

You can't put it in the template_init() function because that loads everything before TP has had a chance to load it's own stuff. Put it in the template_html_above() function.
IchBin™        TinyPortal

bloc

Another way is to simply copy over TPBlockLayout.template.php from default theme to your theme, and within the 2 functions in it, simply add "return;" So it would like this on the first function:

function template_tp_above()
{
global $context , $scripturl, $settings, $language , $txt, $options;
       
        return;
       
       .....



That way the panels will never be rendered just for that theme.

ffingers

Bloc...thank you so much...this is the BEST solution as i found that just hiding the blocks was creating some css conflicts that i couldn't resolve....empty out the functions put everything back to normal...

no i have one more question....the mobile theme i have does not work well tiny portal's home page... rather than modify it for the tp...i would like to just redirect people landing on my root domain to http://domain/index.php?action=iphone which is the main forum in the mobile theme....

i understand i could do a browser check...but i think even easier would be to check what theme is being used and if it's the mobile theme...redirect to the forum page....i haven't done a lot of research into how to do it...sorry been busy with other stuff on the site....but any ideas on how to do a redirect to another page based on theme id to avoid tp's main index page?

thanks again!

bloc

Well, again lol, using a TP template could do the trick: copy over TPortal.template.php into your mobile theme and find the function "template_frontpage()" and empty that - but also add redirectexit('action=iphone'); inside it.

It could go into a loop though, so check on a slow time of the day first, so you can erase the template if it goes haywire.

Another but maybe better solution could simply be to empty that function still, but add the same code you would execute in the action=iphone page, maybe even just calling the function directly, if you have set it up that way.

ffingers

Bloc...you are WONDERFUL!!

worked like a charm....

i wish i knew all the php and smf functions and really had time to delve into how it calls things...i have been programming for quite some time, but have never taken the time to really figure out all the smf calls and how pages are actually built and whatnot....i know enough to be dangerous, but not enough to do things elegantly...thanks so much bloc...you rock!

tony

TheDel

I have a question about the blocks. Im trying to put my wordpress posts in there (like a last 3 or 5 posts). Ive found 2(both versions using a blog query.php file and iframe in the block) and both times I get a syntax error. Then I found one on Feed2JS that actually works but if I go back in the block to modify it, the code duplicates itself and I start getting double the output.

Come to think of it, Ive the same issue when I tried putting the facebook fan box on my page too.

I love TP(so sad to see the actual site go) so hopefully theres something out there that can help.

Thanks

IchBin™

The site still exists, only Bloc is not heading the project up anymore. TP.net forwards to TP.co.uk for now.

It might help if you tell us what versions you are using of SMF and TP. If you aren't using the latest TP 1 rc1 version that was released I'd suggest upgrading. If you are using the latest, please post one of the codes you are having a problem with, and the steps to confirm your problem if there are any things different than what you posted above.
IchBin™        TinyPortal

TeaTephi

I'm currently running SMF 1.1.10 and TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc but I would like to update my forum to SMF 2.0 and the new TinyPortal.  My current theme is Manuscript, and I have so many mods....woah I 'm scared to update.

I have downloaded my back up file, but can someone send me a link to step by step instructions to upgrade my forum?  Please!

It's been awhile since I've done any of this and I'm a little scared I'm going to mess up my forum.
SMF 2.0.2 | TinyPortal 1.107 Veterans day theme Opera 11.50
Mods:Profile Comments.....AEVA Media 2.10.....Activity in profile.....join-reason....Bookmarks 2.3.....SA Chat    Beta 4-1 Rev43....Tapatalk SMF 2.0 RC4/RC5/Final Plugin    3.0.1.....SMFPacks Likes Lite Mod

Thank you guys for all your support and development that you do.  I love my forum, and am so thankful to have a place to ask my questions.  I do love SMF 2.0 it's smoother and all my members love it!

IchBin™

The single best thing you can do is to do a test install. Copy your site files and database and create an exact duplicate of it. This way, you can run the upgrade and not worry about a thing. And in the process you learn how to do it, and will also catch any problems that you may run into before actually attempting to do it on your live site. Although, this isn't really the topic you should post to when needing help upgrading SMF :) Just remember when you upgrade from one major version to another you lose all your mods that you installed. So make sure your mods are compatible with the version of SMF that you're moving to. TP is compatible with the latest version of SMF so no worries there. Take a gander through the Docs and post in the support boards if you get stuck.

Upgrading SMF
IchBin™        TinyPortal

TeaTephi

Thanks so much IchBin!  so I do a test install on a subdomain like  www.mysitename/testinstallforum ?  Just copy everything over using an FTP client software?   Do I have to worry about using the database too? 

If there is a link to these directions then I'm ok going there.  I've been searching but everyone has a little different situation than me (meaning they know more haha).    Thanks again!
SMF 2.0.2 | TinyPortal 1.107 Veterans day theme Opera 11.50
Mods:Profile Comments.....AEVA Media 2.10.....Activity in profile.....join-reason....Bookmarks 2.3.....SA Chat    Beta 4-1 Rev43....Tapatalk SMF 2.0 RC4/RC5/Final Plugin    3.0.1.....SMFPacks Likes Lite Mod

Thank you guys for all your support and development that you do.  I love my forum, and am so thankful to have a place to ask my questions.  I do love SMF 2.0 it's smoother and all my members love it!

Arantor

Just as a random thought, how come TPortal.english.php declares the $txt['visual_verification_description'] string as 'Not Defined Yet'? It's loaded later in runtime than index.english.php is so it overwrites that string.
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

IchBin™

Quote from: TeaTephi on January 07, 2011, 05:59:53 PM
Thanks so much IchBin!  so I do a test install on a subdomain like  www.mysitename/testinstallforum ?  Just copy everything over using an FTP client software?   Do I have to worry about using the database too? 

If there is a link to these directions then I'm ok going there.  I've been searching but everyone has a little different situation than me (meaning they know more haha).    Thanks again!

Yep, just copy the files into another folder like you showed. Yes, duplicate your database and then in your Settings.php file all you have to do is tell it to use the new database by changing the database name. Usually your host has a control panel like CPanel that will allow you to copy files/folders. Which is generally much easier than using FTP.
IchBin™        TinyPortal

IchBin™

Quote from: IncognitoMuse on January 07, 2011, 07:37:06 PM
Just as a random thought, how come TPortal.english.php declares the $txt['visual_verification_description'] string as 'Not Defined Yet'? It's loaded later in runtime than index.english.php is so it overwrites that string.

Don't know, I didn't write the code and haven't noticed that yet.
IchBin™        TinyPortal

bloc

Quote from: IncognitoMuse on January 07, 2011, 07:37:06 PM
Just as a random thought, how come TPortal.english.php declares the $txt['visual_verification_description'] string as 'Not Defined Yet'? It's loaded later in runtime than index.english.php is so it overwrites that string.
Its a very old string - I don't remember the exact reason but it was to correct an error message occuring when it wasn't set when TP needed to use the captcha. It might be obsolete now(and might do some harm even).

QuoteDon't know, I didn't write the code and haven't noticed that yet.
Ichbin, thats one of the unfortunate things about taking anything over.. :)

Arantor

QuoteIt might be obsolete now(and might do some harm even).

That's why I'm reporting it, a user installed TP and was getting 'Not Defined Yet' in their CAPTCHA...
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

!RFAN

how can i turn off right panel in portal page and on in forum??
Thanks :)

BartB

Call me stupid, but I can't find Dutch language files for TP 1.102
I tried to register on the TP support site, but their activation e-mails never reached me so I can't log in there.

lurkalot

Quote from: !RFAN on January 08, 2011, 09:37:27 PM
how can i turn off right panel in portal page and on in forum??
Thanks :)

To stop it showing on front page.  Tp Admin/ settings / Front page.  scroll down and un-check the display right panel box.  Click save at bottom.

To stop it showing in forum, TP Admin / panels,  Scroll down to right panel, and change the setting, "Hide right panel when in forum?"   to Yes.  Click save at bottom.

IchBin™

Quote from: BartB on January 09, 2011, 08:19:20 AM
Call me stupid, but I can't find Dutch language files for TP 1.102
I tried to register on the TP support site, but their activation e-mails never reached me so I can't log in there.

I activated your account that uses the keyboard address.

Quote from: Bloc on January 08, 2011, 02:35:41 PM

QuoteDon't know, I didn't write the code and haven't noticed that yet.
Ichbin, thats one of the unfortunate things about taking anything over.. :)

Yeah, I realized that. Considering I don't think I'm a good coder yet, it's going to take me a very long time before I feel I grasp the whole TP concept. :( Anyway, I think there's a problem that I need your help with so you may get another message from me some time this week. :)
IchBin™        TinyPortal

Average Mom

I hope I'm posting in the right spot

SMF 2.0 RC4

with TP 1.102

I'm using the Outline by Dziner theme

my mods:
1.    Sitemap    2.2.0
2.    Member Awards    2.2.3
3.    Referrals System    3.0.1
4.    TinyPortal    1.102
5.    More Spiders    1.2
6.    Users Online Today    1.5.6
7.    Contact Page    2.1.1

/index.php?action=tpmod;sa=comment
Database Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 't wait to try it!','1','article_comment','1294689693',19)' at line 2
File: /....../forum/Sources/TPmodules.php
Line: 155

Basically, when a member tries to comment on an article, they can't post apostrophes,  they need to escape it, or else they get the error posted above.  I'm not sure how to correct this and I'm not sure my members would understand that they need to escape their ' every time they post a comment.  ::)  So for the time being, until I can correct this, I've disabled comments.

Any suggestions on what I need to do?

Advertisement: