Advertisement:

Author Topic: No captcha verification image  (Read 5967 times)

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
No captcha verification image
« on: December 28, 2008, 08:09:59 PM »
Hi,

One user could register yesterday but some time later captcha verification image got lost. I cannot see it anymore: http://salsamadrid.org/register/
I have tried this but no result (also i have SMF installed without using cache): http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=249032.0

Could anyone help me? Where are captcha images stored?
Thank you very much in advance

Offline vbgamer45

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 21,140
    • smfhacks on Facebook
    • VBGAMER45 on GitHub
    • @createaforum on Twitter
    • SMF For Free
Re: No captcha verification image
« Reply #1 on: December 28, 2008, 10:40:23 PM »
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
Re: No captcha verification image
« Reply #2 on: December 29, 2008, 06:20:32 AM »
I have no error about this on my error log :(
I thin that this should be a permission broken file or anything else :(
Also GD is ok, because i use Media Gallery and captcha displayed some time ago

ThorstenE

  • Guest
Re: No captcha verification image
« Reply #3 on: December 29, 2008, 07:36:09 AM »
please try it with "english" as default language. maybe it's an issue with your language files..

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
Re: No captcha verification image
« Reply #4 on: December 29, 2008, 08:06:40 PM »
I tried it before but no results :(
I think that there could be a permission problems in files or a mod that deleted it... then tomorrow i will try with original files :(

ThorstenE

  • Guest
Re: No captcha verification image
« Reply #5 on: December 30, 2008, 03:00:18 AM »
any changes made to your files recently before the captcha disappears? maybe you have saved one or more files with UTF-8 BOM in it. when editing files use an Editor like Notepad++ (free).

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
Re: No captcha verification image
« Reply #6 on: December 30, 2008, 06:18:27 AM »
Sure!!! I have change my template files to UTF-8 because i need to use accents, then this should be the problem. Is it any way to use template in UTF-8 without BUM and captcha?

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
Re: No captcha verification image
« Reply #7 on: December 30, 2008, 06:29:22 AM »
You were right... i installed other theme and it worked. But i would need to use my them in UTF-8 without BOM because i have modificated my language file to use accents (if not it shows very bad). Is there any way to solve it?

Offline tatore

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,259
  • Gender: Male
    • salvo.franchina on Facebook
    • @tatore on Twitter
    • SalvoFranchina.it
Re: No captcha verification image
« Reply #8 on: December 30, 2008, 06:51:00 AM »
From the page source, I see an extra line above the first sentence:
Quote
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Can you upload here in the nex post your index.template.php file?
Usually this is the main issue, even if I'm not sure.
If the new adopted language (utf-8) pack does't affect the other themes, I'm thinking that it should be a theme's related problem.

*Salvo*




Quote from: Rumbaar
I wont jump to conclusion, but you might be hacked?

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
Re: No captcha verification image
« Reply #9 on: December 30, 2008, 06:55:33 AM »
Here you are :)
Thanks in advance
It is in ASCII (ISO-8859-1) because i have changed all the files of this theme to ASCII but no results :(
Also i have problems with cache (my forum does not work) using UTF-8 without BOM spanish files in the language folder of the SMF default theme :S
« Last Edit: December 30, 2008, 07:00:04 AM by magarto »

Offline tatore

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,259
  • Gender: Male
    • salvo.franchina on Facebook
    • @tatore on Twitter
    • SalvoFranchina.it
Re: No captcha verification image
« Reply #10 on: December 30, 2008, 08:29:17 AM »
The problem is this string:
Code: [Select]
$boarddir;loadLanguage('usercp');
That I've replaced with the original one, at the beginning of the template.

Code: [Select]
// Initialize the template... mainly little settings.
function template_init()
{
    global $modSettings,$context, $settings, $options, $txt, $boarddir;

Now I'm testing a different location for that string, but at the moment the visual verification should work.
« Last Edit: December 30, 2008, 08:30:57 AM by tatore »
*Salvo*




Quote from: Rumbaar
I wont jump to conclusion, but you might be hacked?

Offline magarto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 115
  • Gender: Male
    • SalsaMadrid
Re: No captcha verification image
« Reply #11 on: December 30, 2008, 10:35:15 AM »
I have commented it and you are right... i will let "user control panel mod" team know about this.
Thank you very much tatore... i have tried to move this to other line but i do not know where.
To "solve" this bug i have added     
Code: [Select]
$txt['usercp'] = 'My profile';  to my index.mylanguage.php file on Themes/Default/languages/mylanguage where "mylanguage" is my default language for SMF.

Offline tatore

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,259
  • Gender: Male
    • salvo.franchina on Facebook
    • @tatore on Twitter
    • SalvoFranchina.it
Re: No captcha verification image
« Reply #12 on: December 30, 2008, 10:40:53 AM »
I'll check later how to do.
The main thing is that users may register now ;)
*Salvo*




Quote from: Rumbaar
I wont jump to conclusion, but you might be hacked?

Offline Blackbirdadvice

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • LaVoIP
Re: No captcha verification image
« Reply #13 on: January 21, 2009, 11:54:38 AM »
Hi everybody,

I've a little trouble with the captcha picture, she's gone, really.   :P

I'm working with a custom theme ( kelto ) in french, made few modifications, and since.. I don't know when, people can't register! Very serious problem for a forum with something about... 30/40 people/day and need new members ASAP.

I don't understand this fact because I've nether touch the file register.php or anything look like that, and I've just checked the mods (4/5), they didn't do that too.. so.. where it come from?

His there someboy use the theme kelto and have the same problem? Because the captcha is well display with all the others mod.. Fortunatlly..

MyForum [nofollow]

Thanks.

And as a picture is much better than a long text..
« Last Edit: January 21, 2009, 11:58:53 AM by Blackbirdadvice »
LaVoIP.info [nofollow]
Forum francophone sur la VoIP