Advertisement:

Author Topic: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867  (Read 6587 times)

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« on: January 03, 2009, 11:52:17 AM »
I've had a small number of errors logged as above in my 2.0 b4 forum.

The line in question is:

Code: [Select]
$isBlockLevelTag = $valid_tags[$tag];
Doesn't seem to be anything major but may be WYSIWIG related.

Any ideas?
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #1 on: January 09, 2009, 03:41:17 PM »
Bump - can anyone help?
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline SlammedDime

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,276
  • School of Air Ride
    • matt.zuba on Facebook
    • @mattzuba on Twitter
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #2 on: January 09, 2009, 03:45:01 PM »
What is the full error?  And can you post at least 10 lines before that, and 10 lines after that? Also, what mods do you have installed?
SlammedDime
Former Lead Customizer
BitBucket Projects
GeekStorage.com Hosting
                      My Mods
SimpleSEF
Ajax Quick Reply
Sitemap
more...
                     

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #3 on: January 09, 2009, 05:13:22 PM »
Thanks Slammed Dime...

Undefined index error line 867 in Subs-Editor.php

File attached.

Mods installed:

1. Show Joined, Location, Username In Topic View 1.0
2. Add Favicon.ico Support 1.0
3. ThemePermissions 1.0
4. Look But No Read 1.3
5. Ignore Board In New Posts 1.0   
6. Hide Info Center From Guests 1.0 
7. Bakers Dozen Pages 1.1 
8. Fix totalMembers undefined error 1.0 
9. Bookmarks 2.2.1
10. Global Headers Footers 2.0   
11. Images On Board 1.1 
12. Users Online Today 1.5.4
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline SlammedDime

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,276
  • School of Air Ride
    • matt.zuba on Facebook
    • @mattzuba on Twitter
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #4 on: January 09, 2009, 05:45:12 PM »
There should be more of an error message... like what the undefined index is.
SlammedDime
Former Lead Customizer
BitBucket Projects
GeekStorage.com Hosting
                      My Mods
SimpleSEF
Ajax Quick Reply
Sitemap
more...
                     

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #5 on: January 09, 2009, 06:39:59 PM »
Gonna have to wait until I can replicate as error log cleared... sorry.
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #6 on: January 11, 2009, 12:49:30 PM »
Finally...

user got this logged today while posting:

Type of error: Undefined 
http://www..../forum/index.php?action=post2;start=0;msg=1511;sesc;board=19 
8: Undefined index: 
File: /.../.../public_html/forum/Sources/Subs-Editor.php
Line: 867

Also, have been testing Articles mod and I get similar:

Type of error: Undefined 
http://www..../forum/index.php?action=articles;sa=editarticle2 
8: Undefined index: 
File: /.../.../public_html/forum/Sources/Subs-Editor.php
Line: 867 

Do you need more?

What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline SlammedDime

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,276
  • School of Air Ride
    • matt.zuba on Facebook
    • @mattzuba on Twitter
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #7 on: January 11, 2009, 12:52:32 PM »
That'll work, I'll look at this further when I get home from work.
SlammedDime
Former Lead Customizer
BitBucket Projects
GeekStorage.com Hosting
                      My Mods
SimpleSEF
Ajax Quick Reply
Sitemap
more...
                     

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #8 on: January 13, 2009, 03:08:22 PM »
FYI this error also gets logged when using mod 'Articles' - see post http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=259659.msg1877197#msg1877197 - which uses the WYSIWYG editor.

When you turn off WYSIWYG no more errors logged so I'm pretty sure my earlier assumption is close!

Not that it helps me but may help you?
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline SlammedDime

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,276
  • School of Air Ride
    • matt.zuba on Facebook
    • @mattzuba on Twitter
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #9 on: January 13, 2009, 03:46:31 PM »
Can you post something repeatedly to make this error occur?

Your mods list above doesn't include the 'Articles' mod... are there any other mods installed not on the list?
SlammedDime
Former Lead Customizer
BitBucket Projects
GeekStorage.com Hosting
                      My Mods
SimpleSEF
Ajax Quick Reply
Sitemap
more...
                     

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #10 on: January 13, 2009, 05:35:50 PM »
I have just made it happen three times but still can't work out what is causing it so now going over step by step. The problem is you can appear to do the same steps again and it is fine. It could be the order in which font changes are made eg. if bold changed after colour or maybe a certain combination is used in a certain order of clicks? Who knows? Hellishly hard to replicate - I posted/edited 20 times to get three errors.

The error is obvious when it occurs always while WYSIWYG editor is on and seems to be related to combinations of changing text font, colour or size within a post, possibly on second edit or subsequent edits. Each time the error occurs the post formatting is dotted with BBC escape code eg. '[/]' showing something is not closing off correctly in the formatting.

Will keep trying but away from PC for two days so bear with me if I can't get back with more detail tonight.

Re other mods, Articles was under testing on a test board when I first posted (and at time of errors was not installed on main user forum) but has now been installed. With WYSIWYG editor off no errors either through that mod or through posting...
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)

Offline willerby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 437
  • Gender: Male
Re: Subs-Editor.php Undefined Index error line 867
« Reply #11 on: January 26, 2009, 06:33:15 PM »
Since upgrading to RC1 this no longer appears to be an issue...

Topic closed
What type of washing machine is September?

An autumnatic. :)