News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!

Main Menu

Česta Greška

Started by mobilmega, January 21, 2009, 06:54:18 PM

Previous topic - Next topic

mobilmega

da ne otvaram novu temu:

nešto sam čačkao u adminu,Priložene datoteke i avatari i sada kada otvaram neku novu temu,tj kada hoću nešto da upload-ujem na forum izbaci mi sledećeDošlo je do greške!
Direktorijum za dostavu priloženih datoteka nije otvoren za pisanje. Datoteka koju ste priložili ili avatar ne može da bude sačuvan.X3mE

Chmoduj folder za attachmente putem FTP-a na 777.
Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is - never try.

My mods:
OS & Browser Detection (1.5 is out!) | Skype Profile Field | GTalk Profile Field | AllCaps Blocker | SMF Syntax Highlighter (Beta) + 2 in development!

Personal websites:
Mobilize.rs (and forum) | Lolmao.infomobilmega

uradio i ne vredi...samo sam hteo promeniti rezoluciju avatara,umesto standardnih 65x65 stavio 100x100 recimo i sada nema šanse ništa da postavim na forum :( vratio sam i na standard ali ne vredi

Strelac

Imam ovde gresku...A ne razumem gde?

Forum radi a napravi kamaru logove..

// Is it a redirection board?

    if ($board['is_redirect'])
echo '<img src="', $settings['images_url'], '/redirect.png" alt="*" title="*" border="0" />';

Braca

#44
Quote from: MarkoWeb on January 22, 2009, 04:54:23 PM
Ako mod nece iz nekog razloga da se "sam" uninstalira moraces iz baze rucno da ga obrises, kada sve modove pobrises iz baze samo prekopiraj instalaciju smf-a i izmeni podatke u settings.php fajlu i radice naravno ako sve dobro podesis.

Maрko,пoшто сам коначно спреман за тај подухват хајде да само појаснимо нешто јер нисам рад да ово утврдим методом грешака.Дакле да поновимо :

1.Избришем из базе све табеле које су креирали модови
2.Подигнем свежу инсталацију форума коју повежем са том (и таквом) базом
3.Инсталирам модове који су ми потребни
4.Срећно и задовољно користим форум

Само једно питање : с обзиром да на форуму користим Hidetag модул,да ли ће постови у којима је он садржан и даље бити сакривени за нерегистроване посетиоце форума ако све урадим како је горе описано ?
Односно,шта се дешава када обришем његову табелу из базе па потом новоинсталирани мод креира своју ?Чим (ако)добијем одговор на ово питање,"рушим" форум.
Хвала унапред.

                                 пс

Накнадно сам се сетио: тренутно имам SMF 1.1.7 i TP 0.9.8 ,да ли свежа инсталација може да буде SMF 1.1.8 TP 1.0.5,односно дали ће бити конфликта са базом ако тако урадим ?

MarkoWeb

Dok ne budes imao instaliran hide tag neces imati sakriven sadrzaj ali cim ga budes instalirao mocices da ga podesis kako je i sad i ponasace se isto :)

Za TP ne znam nisam koristio nikad.

Braca

Evo,odradio sam posao pa da iznesem utiske :
Prvo,nisam mogao da se povežem sa starom bazom (zbog izmenjenih verzija SMF-a i TP-a i đavo će ga znati čega još) pa sam uradio ovako:sveza instalacija SMF-a na praznu bazu,pa pešaka unošenje (zamena) jedne po jedne tabele u bazi prilikom čega su,naravno izbačene tabele od svih modova koji su bili instalirani na stari forum.
E sad,evo pitanja (nije tema,al da ne otvaram novu):

a) Kada sam,još u fazi traženja rešenja pokušao da podignem off-line prepravljeni back-up baze (zipovan) imao sam prijavu CRC greške fajla.Šta bi mogao biti razlog ?

b) Razzipovan fajl nisam mogao da podignem u celosti jer mi je ograničena veličina fajla na nekih 7 i kusur MB a baza mi je višestruko veća.S toga sam morao da podižem tabelu po tabelu.Znima me zbog eventualnih budućih back-upova baze šta se radi kada je veličina fajla koji se uploaduje ograničena u bazi (pročitao sam help u phpMyAdmin ali nisam baš najbolje razumeo).
Sve u svemu,operacija - uspela (još samo ima da se sredi css teme) ali je ne preporučujem.

MarkoWeb

a. Kako mislis offline? na svom racunaru? mozda nesto na njemu nije podesen kako treba.
b. Kada ti phpmyadmin kaze da je doslo do greske i da je baza prevelika trebalo bi da postavi i link do nekog teksta... u tom istom tekstu bi trebalo da ima i linka do jedne skripte koja sluzi da upload velikih baza.

Braca

Quote from: MarkoWeb on February 09, 2009, 06:25:50 AM
a. Kako mislis offline? na svom racunaru? mozda nesto na njemu nije podesen kako treba.
b. Kada ti phpmyadmin kaze da je doslo do greske i da je baza prevelika trebalo bi da postavi i link do nekog teksta... u tom istom tekstu bi trebalo da ima i linka do jedne skripte koja sluzi da upload velikih baza.


a)Da,loshe sam konstruisao rečenicu.Bazu sam editovao u mashini pa zipovao i kad sam hteo da je podignem prijavila mi se CRC greška.Čudno je što mi se ista greška javila i kad sam,probe radi pokušao da podignem i original back-up.

b)Pročitao sam ja to a pitanje je bilo da mi se malo pojasni jer nisam razumeo kako se koristi ta skripta.

MarkoWeb

uploadujes bazu na host gde je i ta skripta, podesis u skriptu podatke koje trazi pokrenes je i posle toga pratis uputstva :D

Braca

Hvala Marko,to je objašnjenje koje mi je trebalo.Ja sam sa svojim "svaka druga reč" engleskim potpuno drugačije protumačio onaj tekst na php MyAdmin-u. :)

Advertisement: