Postavljanje Shoutboxa u temu

Started by litrica, March 05, 2009, 09:41:40 AM

Previous topic - Next topic

litrica

evo ako moze mi napravit uslugu da mi napravi u toj temu da stavi m unutra sve postavke za chat od nneonneo's Shoutbox verziju odaberite po volji samo da mi ipravno radi i stavite mi prijevod za hrvatski za cijeli forum jel ja sam par puta probo ali mi nikak nije islo pa ako moze neka strucna osoba napravit i pomogucnosti ako znate i imate volje da mi u sklopu cheta da mi stavite smalice obicne
hvala puno themu poslati na [email protected]
ja sam par putapokusavo stalno mi je javljo eror

[̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶

Pa to se ne moze napravit..barem koliko ja znam..samo preko FTP-a ili Admin panela..nema veze tema sa tim.. tj nemoze ti neko poslat temu di je to instalirano..al eto..neka me neko ispravi ako grijesim..

litrica

kolko ja znam mora se u temi podesit i imaju upute ali meni nikak ne uspijeva pa sam predlozio  da neko napravi jel me vec zivcira stalno krivo nesto

Pa vidi za hrv jezik.. odes u FTP.. i u themes, nadjes svoju temu, udjes u languages i uploadas hrv jezik..znaci ovako root/Themes/thema koju koristis/languages i tu uploadas hrv jezik.. onda sto se tice smiley-a.. odes na svoj forum u admin panel i tamo imas Smileys and "nesto".. i samo uploadas..ili mozes preko FTP, u folder Smileys pa mozes ubacit u Default folder i onda u admin panelu podesit te smajlice..a sad sto se tice shoutboxa..mozes preko paketa..ako imas 1.1.8 verziju..trebalo bi radit normalno..

litrica

ne radi mi chat kak se spada jel mi moze samo neko nesto napravit tu temu da mi slozi po manual u temu a ostalo cu ja

Ravac

Manual install

Tu ti sve pise, gde se nalaze fajlovi, i sta da menjas...

Samo umesto default/index.template.php otvaras tvoja_tema/index.template.php i menjas sta treba.

Ukoliko ti i dalje nije jasno, prelistaj FAQ and/or DOCs

ameo

Odeš u postavke trenutne theme - uredi index predložak

Nađeš ovo:
  // If we're in a board, or a topic for that matter, the index will be the board's index.
   if (!empty($context['current_board']))
      echo '
   <link rel="index" href="' . $scripturl . '?board=' . $context['current_board'] . '.0" />';

i nakon toga [copy - paste] zalijepiš ovo:
// YSHOUT HERE - <head> code
   global $boardurl,$shoutFile;
   $shoutFile='home';
   $scripturlparsed = parse_url($scripturl);
   $scriptpath=isset($scripturlparsed['path'])?$scripturlparsed['path']:'/';
   $args='';
   foreach($_GET as $key => $value) // passthrough $_GET
      $args.='&'.urlencode($key).'='.urlencode($value);
   echo '
   <script src="',$boardurl,'/yshout/js/moo.ajax.js" type="text/javascript"></script>
   <script src="',$boardurl,'/yshout/settings.js" type="text/javascript"></script>
   <script type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
   window.onload=function(){loadChat();};
   var shoutFile="',$shoutFile,'";
   var yshout_php="',$scriptpath,'?yshout',$args,'";
   // ]]></script>
   <script src="',$boardurl,'/yshout/js/yshout.js?July062008" type="text/javascript"></script>
   <style type="text/css">
      #yshout {
         font-size: 10px;
         overflow: hidden;
      }
      #yshout #yshout-toollinks { /* tool links (History, Commands, etc.) */
      }
      #yshout #shouts { /* main shouts area */
      }
      #yshout .shout { /* one shout */
         margin: 0 0 0; /* Top Bottom Linespacing */
         line-height: 1;
      }
      #yshout .shout-timestamp {
         font-style: normal;
         font-weight: normal;
      }
      #yshout .shout-adminlinks { /* del and ban buttons */
         font-size: 6pt;
         color: #141414;
      }
      #yshout #shout-form {
         margin: 0;
         padding: 0;
      }
      #yshout #shout-form fieldset {
         border: none;
      }
      #yshout #forum-name {
         width: 70px;
         margin-right: 5px;
      }
      #yshout #shout-text {
         width: 310px;
         margin-right: 5px;
      }
      #yshout #shout-button {
         width: 55px;
      }
      #yshout .shout-invalid { /* invalid shout (shout textbox) */
         background: #FFFDD1;
      }
   </style>';
   // YSHOUT END - <head> code

pa u istoj kućici odeš skroz do dolje, i baš prije zadnje zagrade }
staviš ovo:
// YSHOUT HERE - shoutbox code
      echo '
                     <br /><b>',$txt['yshout_shoutbox'],'</b><br /><br />
                     <div id="yshout">',$txt['yshout_loading'],'<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></div>';
      // YSHOUT END - shoutbox code

I kraj priče.

p.s. Prijevod vikalice na hrvatski imaš u support temi - tj.u prvom postu. To staviš u forum/Themes/blackrainv2/languages/

btw. ako koristiš hrvatski UTF-8 samo dodaš na kraju taj nastavak Modifications.croatian-utf8.
antechinus:
QuoteIf you are dying for a solution it may be wise to seek medical attention.
Get some Awesome Smileys for your forum

|±(ಠ_ಠ
)±|

litrica

e u tome je stavar nekaj uvijek zajebem to mi treba da mi neko npravi da mi to napravi kak se spada

Bernard T.

://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

ameo

Quote from: Jurek on March 05, 2009, 09:56:41 AM
Pa to se ne moze napravit..barem koliko ja znam..samo preko FTP-a ili Admin panela..nema veze tema sa tim.. tj ne moze ti neko poslat temu di je to instalirano..al eto..neka me neko ispravi ako grijesim..

Evo, da te ispravim, može se to napraviti, ali samo tako da čovjek svoj index.template.php
[i, ako je potrebno, ostale fajlove] attachne u post, pa onda to netko downloada, te uploada
izmjenjeno. Eto, toliko, samo da se zna.
antechinus:
QuoteIf you are dying for a solution it may be wise to seek medical attention.
Get some Awesome Smileys for your forum

|±(ಠ_ಠ
)±|

Ma da..to sam i ja mislio..samo to malo tko radi :D vecina samo da "upute" pa se ostali snalaze..al to se slazem sa tobom..moze se i tako

gogych

Isti problem imam ja,postavio sam shoutbox prema ovim uputama gore ali nitko ga ne vidi osim mene!Što da napravim,pomagajte?

Bilo bi u redu da si prvo pozdravio..posto ti je ovo prvi post..ali ajd :) posto si instalirao shoutbox..a samo ga ti vidis..probaj vidjet ako ima kakve dozvole..to mi sada pada napamet..vidi..mozda je u tome stvar..

gogych

Sorry,i zaboravih vas ve lijepo pozdraviti :( od brige :)
Riješio sam problem,da,trebalo je dati dozvole korisnicima za pisanje u sb....no u prvim trenutcima nisam ni imao opciju za dati takve dozvole u admin panelu,tek malo kasnije mu je sjelo.e sad,problem sa hrvatskim jezikom u sb,imam sb 1.22 i prevodi koje sam našao tu na forumu mi ne odgovaraju,tj izbacuje mi neku grešku tako da sam ostavio na engleskom.

eto.. dobro dosao na SMF :d sorry i ti radi toga..ali ono..neki red je da se pozz :d no nema veze..a eto i mislio sam da je problem u dozvolama..a sto se tice jezika..pa vidi jel editira neke jezicne fileove.. odes tamo na Parse pa ces vidjet..ako mjenja.. onda samo to prevedi i ponovo upload prek FTP i radit ce..

gogych

možeš li to molim te malo detaljnije objasnit?Nisam baš stručnjak,prilično sam novi u ovome...u temu koju koristim sam iskopirao datoteku modsetings.php iz default teme,e sad jel tu moram ubacit datoteku iz prevoda instal croatian?

Ajd ovako..daj prvo link do tog shoutboxa... pa cu ti probat malo bolje objasnit..ako cu znat naravno..

gogych

Advertisement: