Advertisement:

Author Topic: kako uraditi backup foruma  (Read 45267 times)

Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #40 on: July 27, 2009, 02:39:37 AM »
pod obavezno kao sto je Bernard rekao iskljuci Extended inserts
+ isljuci complete inserts, takodje iskljuci ADD IF NOT EXISTS
a obavezno ukljuci ADD DROP TABLE/WIEV/ PROCEDURE/FUNCTION
i neces imati problema pri importu...

Da još pojasnimo malo za nekog ubuduće oko tih opcija phpMyAdmin exporta :
- DROP TABLE = prije importa briše istoimene stare tablice (ako postoje), dobro ako importirate u bazu koja već ima smf tablice (ali radije prije ručno počistite bazu u koju importirate, pa vam onda ovo ne treba);
- IF NOT EXISTS = dodaje tu naredbu iza CREATE TABLE a to znaći da će napraviti tablicu samo ako već ne postoji istoimena, a ako postoji neće zaustaviti izvršavanje greškom nego će je preskočiti (i ostaviti postojeću). Zbog toga je bitno prije importa obrisati postojeće tablice iz baze ili koristiti DROP TABLE
- COMPLETE INSERTS = nije loše, i po mojem iskustvu nikad nije smetalo, radi to da ubacuje INSERT naredbu koja sadrži nazive kolona...
- EXTENDED INSERTS = LOŠA IDEJA, izbjegavati
« Last Edit: July 27, 2009, 02:42:41 AM by Bernard T. »
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Offline Nebojsa

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #41 on: August 02, 2009, 03:48:09 PM »
Pokusavam da prebacim forum sa free na placeni host, uradio sam backup baze i fajlova kako ste ovde napisali i sve to ubacio na novi host medjutim imam sledeci problem: www.srbfudbal.com
Kako rijesiti ovo?

Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #42 on: August 02, 2009, 03:50:46 PM »
Pokusavam da prebacim forum sa free na placeni host, uradio sam backup baze i fajlova kako ste ovde napisali i sve to ubacio na novi host medjutim imam sledeci problem: www.srbfudbal.com
Kako rijesiti ovo?

open_basedir restriction in effect = postavka PHP-a, a da ne ulazim u detalje što i kako - ukratko nešto je tvoj hosting zeznuo, obrati se njima za pomoć
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Offline Nebojsa

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #43 on: August 02, 2009, 03:53:49 PM »
Evo dosla mi je ova poruka na imejl:
Quote
There has been a problem with the database!

This is a notice email to let you know that SMF could not connect to the database, contact your host if this continues.

Sad cu da ih kontaktiram pa cu izvjestiti. A moze li biti da sam ja nesto zezno prilikom ubacivanja fajlova?

Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #44 on: August 02, 2009, 04:22:40 PM »
Evo dosla mi je ova poruka na imejl:
Quote
There has been a problem with the database!

This is a notice email to let you know that SMF could not connect to the database, contact your host if this continues.

Sad cu da ih kontaktiram pa cu izvjestiti. A moze li biti da sam ja nesto zezno prilikom ubacivanja fajlova?
Jesi uredio putanje pomocu repair_settings.php ??
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Offline Nebojsa

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #45 on: August 02, 2009, 04:40:26 PM »
Sad sam ubacio taj fajl ali mije jasno kako se koristi.

Offline Bernard T.

  • Senior Translator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 809
  • Gender: Male
  • Linux SysAdmin
    • Federation Servers
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #46 on: August 02, 2009, 04:50:55 PM »
Sad sam ubacio taj fajl ali mije jasno kako se koristi.

pa otvori ga u browseru, npr. www.tvojforum.com/repair_settings.php ili koji bi ti već bio URL do fajla... a zatim idi redom putanju po putanju i provjeri što ti skripta nudi a što je tebi upisano u polju.

http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=663.0

Uglavnom je dovoljno poklikati na svaki od tih generiranih putanji da se one prebace u polja pa onda spremi i to je to... ako i dalje ne radi - kontaktiraj hosta
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Offline Nebojsa

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #47 on: August 02, 2009, 05:10:00 PM »
Evo ga radi! :D
Hvala mnogo Bernarde.
Ovaj tvoj post treba procitati svaki pocetnik, kao sto sam ja.

Offline susok

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 117
  • Gender: Male
    • BH-FORUM.com
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #48 on: November 15, 2009, 06:36:18 PM »
Kad skidam bazu podataka iz adminisracije foruma jel treba uključiti ovu opciju
Spremi strukturu tablice kao na slici

i moželi mi ko objasniti sta to znači.

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,560
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #49 on: November 16, 2009, 07:02:14 AM »
Kad skidam bazu podataka iz adminisracije foruma jel treba uključiti ovu opciju
Spremi strukturu tablice kao na slici

i moželi mi ko objasniti sta to znači.

Gledaj. Ako pitas ovde na ovom forumu 10 ljudi dali ti predlazu skidat bazu podataka preko foruma , od tih 10 ceti odgovorit 9 da NE i "moguce jedan"  DA.

Baza podataka se skida preko PHPMYADMIN koja stoji u CPenelu !  ;)
I LOVE SMF

Offline susok

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 117
  • Gender: Male
    • BH-FORUM.com
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #50 on: November 16, 2009, 09:43:00 AM »
Ja skidam iz control panel jednom mjesečno kompletan backup cijelog foruma što znači sve i e mail, i baze podataka, a svaki dan skidam sa foruma u administraciji samo bazu, pa zato vas pitam sta znači kad uključim spremi strukturu tablice,

Offline ▓▒RapidBelgrade▒▓

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,716
  • Gender: Male
  • The GOD is bussy.............. may I help you.. ?
    • RapidBelgrade™
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #51 on: November 16, 2009, 11:29:55 AM »
ako skidas odatle obavezno nek ti je i to ukljuceno....

 ;)


My working day begins with awakening drink coffee and then steal all day...

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,560
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #52 on: November 16, 2009, 01:55:52 PM »
Ja skidam iz control panel jednom mjesečno kompletan backup cijelog foruma što znači sve i e mail, i baze podataka, a svaki dan skidam sa foruma u administraciji samo bazu, pa zato vas pitam sta znači kad uključim spremi strukturu tablice,

Ja ti predlazem da samo bazu skidas preko phpmyadmin.
I LOVE SMF

Offline CaSiNo RoYaLe

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,472
  • Gender: Male
  • vBulletin < SMF
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #53 on: November 18, 2009, 09:16:12 AM »
takoder kad skidas s admin panela meni se uvijek greska pojavi

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,560
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #54 on: November 18, 2009, 09:23:10 AM »
takoder kad skidas s admin panela meni se uvijek greska pojavi

Ma uvjek se pojavi a ja citajuci po ovom forumu i po stranim ma nitko to nepredlaze svi su protiv toga da se skida iz AdminCP.
Skida se sa phpmyadmin i to je to.
I LOVE SMF

Offline Ox

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #55 on: February 17, 2010, 04:32:58 PM »
...


Edit: Izvinjavam se svima zbog glupog pitanja...

   
« Last Edit: February 18, 2010, 06:35:18 AM by Ox »

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,725
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #56 on: February 18, 2010, 05:11:30 AM »
Kolega Bernard i još par ljudi je u ovoj temi objasnilo većinu (ako ne i sve) opcije za backup.
Pročitaj temu od početka i biće ti sve jasno. :D

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,560
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #57 on: February 18, 2010, 07:16:31 AM »
...


Edit: Izvinjavam se svima zbog glupog pitanja...

 

Netrebas se izvinjavat jer niko se nije rodio pa da sve zna , a sto je najbolje sto si postavio pitanje na pravi mjesto.
SMF sopor forum sluzi bas za to ;)
I LOVE SMF

Offline Ox

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #58 on: June 01, 2010, 02:59:08 PM »
pozdrav;

pokusao sam da uradim backup restore ali me nesto zeza u cpanelu....( Dzonny ,nemoj sada opet da kazes procitaj temu od pocetka   :) )


evo ovako:
prvo sam preko ftp ubacio sve sto imam u docroot-u,
zatim u cpanelu sam napravio novu bazu i preko phpmyadmin otisao u Operation i promenio latin1_swedish_ci u utf8_general_ci

Your SQL query has been executed successfully

zatim sam isao na Import i dobio ovo:

Error

SQL query:

--
-- Database: `information_schema`
--
CREATE DATABASE `information_schema` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL said:
#1044 - Access denied for user 'xxxxxxxxxxxxxxx' to database 'information_schema'

 
da li mi neko moze reci gde gresim?  :(



« Last Edit: June 01, 2010, 03:09:51 PM by Ox »

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #59 on: June 02, 2010, 05:57:00 AM »
OX spamer se javio  :o

Naravno da si pogrešio, nisi trebao menjati informacionu šemu. Otvori novu bazu i nju ubaci bekap koji imaš sačuvan. U nekoj temi sam napisao da skidaš tabelu po tabelu (koristimo isti host), ali tebi je preče kopiranje sadržaja, izgleda tuđih foruma i reklamiranje tvojih sajtova putem pp nego da malo pročitaš. Kontaktiraj tehničku podršku.  ;)