Advertisement:

Author Topic: kako uraditi backup foruma  (Read 47758 times)

Offline Ox

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #60 on: June 02, 2010, 06:36:49 AM »
ako imas nesto protiv mene koristi pp. ( mozda ti i odgovorim )  ;)
a sto se tice ovoga sto si napisao u vezi kopiranja i reklamiranja na pp mislim da ti ne bi trebao o tome nista da pises.
a sto se tice izgleda mog sajta ,on izgleda tako kako izgleda zahvaljujuci nekim ljudima kao sto je steven80 koji su mi dali neke stvari sa svojih sajtova tako da zaobidji me.

btw. sto se tice ovog mog problema sa backupom ,snaci cu se ja vec nekako i bez tvog saveta ako nista drugo ponovo cu instalirati sve.  :)





Offline dan555

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 654
    • SF tim
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #61 on: June 02, 2010, 06:43:44 AM »
Otvori novu bazu i dodeli joj korisnika (sebe) i to je sve.

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #62 on: June 02, 2010, 08:21:32 AM »
Quote
Error

SQL query:

--
-- Database: `information_schema`
--
CREATE DATABASE `information_schema` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL said:
#1044 - Access denied for user 'xxxxxxxxxxxxxxx' to database 'information_schema'


Po toj greski koju vidim tu povise meni se cini isto da je problem do USERA jel pise ovo zadnje ovako:


MySQL said:
#1044 - Access denied for user 'xxxxxxxxxxxxxxx' to database 'information_schema'


Neznam nisam 100% siguran ali mislim da nesto ima veze sa userom od te baze podatak ili privilegijama tog usera.
Neznam kako si tocno (detaljno) radio ali da sam na tvom mjestu napravio bi
novu bazu podataka s drukcijim imenom baze i novog usera isto s drukcijim imenom koji ima sve privilegije.
I nakon toga pokusao bi ici na "import" baze.
I LOVE SMF

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #63 on: June 02, 2010, 08:49:53 AM »
Quote
ako imas nesto protiv mene koristi pp. ( mozda ti i odgovorim )
Nemam ništa efikasno  ;D
Lepo sam ti napisao obrati se tehničkoj podršci. Neće da importuje velike baze. Ubaci je preko ftp na server i zamoli da ti urade bekap u neku bazu koju si otvorio.
Tvoji spameri su uvek dobrodošli  :D :D :D :D :D

Offline Bob Marley

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 679
  • Gender: Male
  • n008
    • KSFB
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #64 on: June 02, 2010, 12:37:50 PM »
Nemam ništa efikasno  ;D

Buhahahahahahahaha :D Koji sam off topic :D

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #65 on: June 02, 2010, 02:28:07 PM »
Mozda je glupo pitanje ali evo da pitam.
Da li je bolje raditi backup baze iz phpMyAdmin ili iz Cpanel-a?
Realno,u oba slucaja isto je,gzip fajl se sacuva i to je to ali me interesuje da li ima razlika jer je par ljudi ovdje savjetovalo da se prilikom exporta baze iz phpMyAdmin-a odredjena polja cekiraju ili decekiraju a to nije moguce odraditi iz cpanlea prilikom exporta?

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #66 on: June 02, 2010, 03:28:22 PM »
Quote
Da li je bolje raditi backup baze iz phpMyAdmin ili iz Cpanel-a?       

Je si me nasmijao . Mislis valjda AdminCp-a  a ne Cpanela. PhpMyadmin stoji u CPanelu (Control Panelu).

Puno bolje je iz PhpMyAdmin-a procitaj ovaj post cjelokupno jos jednom.
I LOVE SMF

Offline mladja037

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 287
  • Gender: Male
    • Muzikasrbija.com
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #67 on: June 22, 2010, 11:22:43 AM »
Da li treba napraviti samo backup baze one koja pise u admin panelu ili jos neka, posto pored baze koja pise u admin panelu imam i _fusion
_localhost a na hostu imam samo taj forum

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #68 on: June 24, 2010, 04:57:08 PM »
Da li treba napraviti samo backup baze one koja pise u admin panelu ili jos neka, posto pored baze koja pise u admin panelu imam i _fusion
_localhost a na hostu imam samo taj forum

Sve ti pise ljepo u ovom postu. Nerazumjem zato ljudi ne razumju ovaj post a toliko je opsiran sveukupno,
Backu od baze readi preko phpmyadmina koji stoji u CPanelu ili Hosting panelu od tvoh hostera
I LOVE SMF

Offline luisjanj

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #69 on: October 11, 2010, 07:36:30 AM »
zbog greske hosting provajdera pao mi je forum.
imam sve fajlove iz public html skinute ftp klijentom na hard disk 4 dana pre pada ali kad sam vratio sve na server forum nece da radi
probao sam instalaciju novog foruma i ubacio podatke ali opet ne radi
molim za pomoc

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,917
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #70 on: October 11, 2010, 07:39:49 AM »
...Treba ti baza podataka, ako je nemaš ne možeš vratiti forum na predjašnje stanje.

Offline luisjanj

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #71 on: October 11, 2010, 08:03:41 AM »
odakle se skida baza podataka???

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #72 on: October 11, 2010, 08:31:45 AM »
odakle se skida baza podataka???

procitaj malo bolje ovaj cjeli post pa ces svatit.
I LOVE SMF

Offline luisjanj

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #73 on: October 11, 2010, 08:56:46 AM »
koliko sam shvatio sa ovim sto imam nema sanse da vratim forum na staro???

Offline luisjanj

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #74 on: October 11, 2010, 02:33:50 PM »
Možeš slobodno da otvoriš cPanel backup sekciju i da downloaduješ kompresovanu i bazu i fajlove (backup celog Home-a) odatle. Tako će ti biti najbrže i najlakše.
i gde se onda ovo ubacuje???

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #75 on: October 11, 2010, 03:21:13 PM »
odakle se skida baza podataka???

Baza podataka se skida iz CPanela ili vec kojeg ima tvoj hosting. Kad si kupio hosti paket dobio si
podatke kako se spojit preko FTP-a i kako se spojit u CPanel.

Trebas uc u CPanel preko User-a i Pasword-a i onda jednom kad si usao trazi opciju "phpmyadmin"
odatle se skida baza podataka na tvoj PC (backup).
Druga varijanta je da preko Admin Panela u forumu skines bazu podataka.

Admin -> Forum Maintenance ->  Forum Maintenance - Backup Database

Cekiraj opciju "Save the table structure." i onda Download .
I LOVE SMF

Offline luisjanj

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #76 on: October 11, 2010, 03:55:45 PM »
ok hvala to sam nasao
sad me interesuje gde da ubacim kompresovanu i bazu i fajlove (backup celog Home-a) koji sam skinuo iz backup sekcije kao sto je rekao x3mE???

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #77 on: October 11, 2010, 05:07:16 PM »
ok hvala to sam nasao
sad me interesuje gde da ubacim kompresovanu i bazu i fajlove (backup celog Home-a) koji sam skinuo iz backup sekcije kao sto je rekao x3mE???

Neznam sto je rekao "x3me". Ti si ovde postavio pitanje kako da napravis backup od baze podataka i
dobio si moj odgovor. A sad sljedece tvojer pitanje nerazumjem. Izjasni se detaljno. !!
I LOVE SMF

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,599
  • Gender: Male
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #78 on: October 11, 2010, 05:10:33 PM »
Moraš imati backup i baze i fajlova. Bazu možeš skinuti odatle, a možeš i iz Backup sekcije cPanela. Fajlove možeš takođe skinuti iz backup sekcije, možeš i fajl po fajl preko FTPa (najsporija varijanta), a možeš i da otvoriš File Manager u cPanelu i da kompresuješ sve fajlove i downloaduješ odatle.

Kako god to uradio, za full backup moraš imati i fajlove i bazu.

Ako si mislio na ovo onda ovde user  "X3mE" govori od Backup-u od fajlova tj. forumu.
I LOVE SMF

Offline luisjanj

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: kako uraditi backup foruma
« Reply #79 on: October 12, 2010, 01:41:23 AM »
mislio sam na ovo:

Možeš slobodno da otvoriš cPanel backup sekciju i da downloaduješ kompresovanu i bazu i fajlove (backup celog Home-a) odatle. Tako će ti biti najbrže i najlakše.

gore sam vec citirao taj post
kad sam to skinuo gde da ubacim???