• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 21, 2021, 12:31:43 AM

News:

SMF 2.1 RC4 has been released! Try it out and help us test! :) Read more.


kako uraditi backup foruma

Started by RQ 77, April 17, 2009, 08:54:01 AM

Previous topic - Next topic

Cola-Coca

Quote from: luisjanj on October 12, 2010, 01:41:23 AM
mislio sam na ovo:

Možeš slobodno da otvoriš cPanel backup sekciju i da downloaduješ kompresovanu i bazu i fajlove (backup celog Home-a) odatle. Tako će ti biti najbrže i najlakše.

gore sam vec citirao taj post
kad sam to skinuo gde da ubacim???

Backup skines dabi imao Backup, to jest ako ti neko hakne forum ili ti slucajno nesto pogrijesis ili ti server izbrise slucajno forum itd itd itd.... Sluzi da bi ga vratio nazad da forum nebi bio OFFLINE.

Kako ga vratit .  Vratis Backup od fajlova na nacin da podignes jednog po jednog preko FTP-a (FileZilla,CuteFTP,itd...) na server.
Backup od baze vratis na nacin preko opcije "phpmuadmin" -> IMPORT koja stoji u CPanelu.
I LOVE SMF

Swarog

July 24, 2013, 08:23:31 PM #81 Last Edit: July 24, 2013, 08:47:46 PM by Swarog
Pozdrav. Hoću u narednim danima da ponovo instaliram forum pa sam napravio poddomen da prvo testiram da ne bi napravio belaj sa forumom, uredno sam instalirao i kreirao bazu, sve prošlo ok e pošto već imam bazu od foruma koja je u funkciji nju sam backup-ovao pa sam pokušao da ju importujem u novokreiranu koja se drugačije zove i nisam uspio preko phpMyAdmin da importujem tu staru bazu u novu, izbaci mi error i ne može dalje. Prvo sam kreirao tu praznu bazu pa sam instalirao forum i onda ubacio backup foruma pa sam pokušao da importujem bazu. Zanima me mogu li bazu sa npr imenom smf importovati u npr test u kojoj je drugi user i drugi password??? Hoće li modovi uredno raditi nakon importa backupa foruma i kako srediti putanje, pokušao sam preko repair_settings.php ali ništa. Backup i Import baze sam radio preko phpMyAdmin. Ne znam gdje griješim :/
  

Skipper.

Nešto očigledno pogrešno radiš mada si krenuo kako treba.
Koliko ti je velika baza podataka? Imaš li limit za upload u phpMyAdmin?
Putanje sređuješ preko repair_settings.php fajla.
Modovi i podešavanja će ti normalno raditi ako si dobro importovao bazu i sredio putanje na tom test forumu.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Advertisement: