Advertisement:

Author Topic: Preview not working...  (Read 5059 times)

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Preview not working...
« on: August 11, 2009, 04:30:04 AM »
Hello!

I just changed some stuff around on my SMF (only background colors, etc.), and added a button to my menu bar. Now, however, the "preview" function is not working with posts. It just says, "Fetching preview..." and then nothing happens.

I don't know if this is a result of my tinkering, or if this is due to something else. Should I paste my template code here? Has anyone had this prob before?

Oh- I am using 1.1.10, Darking theme.

Thanks!

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,665
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Preview not working...
« Reply #1 on: August 11, 2009, 06:01:17 PM »
That could be a variety of things.

Do you get any errors in the forum error log?
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #2 on: August 12, 2009, 06:48:16 PM »
No, nothing in error log.  Once I get the "Fetching preview" message, nothing happens at all- it just sits there. If I refresh the page, my post is still there, but the "fetching preview" thing is gone. If I click "preview" again, same thing happens.

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,665
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Preview not working...
« Reply #3 on: August 12, 2009, 07:03:12 PM »
Do you get a Javascript error on that page?
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #4 on: August 12, 2009, 09:16:39 PM »
No, nothing. It just sits there.

Offline N3RVE

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,907
  • Gender: Male
    • N3RVE.COM
Re: Preview not working...
« Reply #5 on: August 13, 2009, 08:52:57 AM »
Do you experience the problem on the default theme?
Run file_check.php (What is file_check.php?) ...and a link to your forum will help :).

-[n3rve]
Ralph "[n3rve]" Otowo
Former Marketing Co-ordinator, Simple Machines.
ralph [at] simplemachines [dot] org                       
Quote
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” - Carl Sagan

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #6 on: August 14, 2009, 11:06:59 PM »
OK- installed the file_check.php thing, and ran it, and got a bunch of errors... The first one was on the index page:

 /forum/index.php

    * File does not end with ?>

So I went there, and saw that I had put my web stats code in there after the ?>, so I moved the ?> to the bottom of the page (end of file), and then my forum page had a parse error, pointing to the line where my web stats code begins. Could this be causing problems I am unaware of? I moved the ?> back to where it was and my forum page is back to normal. But nothing is fixed as far as the preview, obviously, and that web stats code may be causing problems because I couldn't put it in the theme/template/index.php file and get it to work.

I am afraid now to correct the other errors... :(

Here is the filechecker url (I don't know if you can see it or not):
http://www.conciergedumonde.com/forum/file_check.php

And my forum is at:
http://www.conciergedumonde.com/forum

Thanks so much for all your help so far!! :)

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #7 on: August 14, 2009, 11:09:56 PM »
Oh- forgot to ask- is the default theme the theme I set for the board default, or is it the core default theme that came with SMF? Either way, I experience it on both themes. :(

Offline N3RVE

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,907
  • Gender: Male
    • N3RVE.COM
Re: Preview not working...
« Reply #8 on: August 14, 2009, 11:17:12 PM »
You shouldn't add the code to ./index.php. Add it to ./Themes/../index.template.php (somewhere before </body>).

-[n3rve]
Ralph "[n3rve]" Otowo
Former Marketing Co-ordinator, Simple Machines.
ralph [at] simplemachines [dot] org                       
Quote
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” - Carl Sagan

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #9 on: August 14, 2009, 11:59:46 PM »
So then do I have to add it to every theme in there? I think I tried that and got a parse error of some sort. I will try it again...

But the preview button was working even while my web-stats code was in there (it's been there since July 29th or 30th). It was only 4 days ago (when I first posted this thread) that it stopped working, after I changed the colors. And the way I changed the colors was that I just changed the original images in photoshop and uploaded them with the same names as the old ones (renaming the old ones as something different).

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,665
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Preview not working...
« Reply #10 on: August 16, 2009, 07:50:10 PM »
You should only need to change Themes/yourtheme/ and Themes/default/ files - not any others.

Do you need any more support with this?
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #11 on: August 17, 2009, 04:38:11 AM »
Yes, unfortunately I still don't know why the preview option doesn't work.  :(

Any help would be greatly appreciated! But if nobody can figure it out, I suppose it isn't the worst feature to be missing.  :D

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,665
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Preview not working...
« Reply #12 on: August 17, 2009, 08:21:54 AM »
So did you try adding ?> to files flagged by file_check.php ?

If you get a parse error, what files (and can you attach them here please)?
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #13 on: August 17, 2009, 08:37:11 PM »
Hi! OK- so I ran the file check thingy again and then went to each file:

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/ManagePermissions.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

It does begin and end with those, so I don't know why it is telling me it doesn't.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Login.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same- those characters are in there right at the beginning and at the end.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Reports.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Stats.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Who.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Help.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Wireless.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/ManageCalendar.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

/forum/Themes/default/languages/_vti_cnf/Install.english.php

    * File does not begin with <?php
    * File does not end with ?>

Same.

As a matter of fact, I think it lists each and every file in the forum folder! And then other theme folders. And each and every one so far seems to be the same- those characters are in there.  :(


Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,665
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Preview not working...
« Reply #14 on: August 17, 2009, 10:53:24 PM »
Can you attach one or two of them please?
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline N3RVE

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,907
  • Gender: Male
    • N3RVE.COM
Re: Preview not working...
« Reply #15 on: August 29, 2009, 09:28:06 AM »
If this is solved feel free to mark it as solved otherwise reply with what was requested :)
 
-[n3rve]
Ralph "[n3rve]" Otowo
Former Marketing Co-ordinator, Simple Machines.
ralph [at] simplemachines [dot] org                       
Quote
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” - Carl Sagan

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #16 on: August 30, 2009, 03:01:26 PM »
I am coming back with the files requested- I just had a crash on my main computer so I need to get the old one up and running again (thank goddess I saved everything on the old one!!!).

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #17 on: September 02, 2009, 06:09:23 PM »
Sorry this took so long. Here are two of the files: Manage permissions and display template.

Offline JimM

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,980
  • Gender: Male
    • Southern Spirit Hunters
Re: Preview not working...
« Reply #18 on: September 05, 2009, 05:10:55 PM »
Nothing wrong with those files other than you saved them as a txt file.  Normally when we ask for a file to be attached it is best to use your FTP client and copy the file to your desktop, then attach the file here.  Never edit php files with word, notepad, or wordpad.  Instead use a great text editor like Notepad++.

I'm curious.  Does your spellcheck work?
Jim "JimM" Moore
Former Support Specialist

Please do not PM me for support!                   
Installing SMF
Upgrade SMF
Manual Installation of Mods

Offline CDM

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Preview not working...
« Reply #19 on: September 09, 2009, 05:41:53 PM »
You mean on my forum? Or on this (simple machines) forum? On my forum we don't seem to have a spell check.  :(