News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

O mica intrebare!

Started by -=[Vyorel]=-, September 25, 2009, 06:11:06 AM

Previous topic - Next topic

-=[Vyorel]=-

Eu am activat optiunea de a nu vizualiza forumul vizitatorii (Admin/Features and Options si debifez unde scrie "Allow guests to browse the forum").

Am aflat ca motoarele de indexare nu pot vizualiza forumul din cauza asta.
Este adevarat?
My mods for SMF - [6].

Relyana

Da, este adevarat. Roboteii motoarelor de cautare (numiti in engleza spiders sau crawlers) intra in randul vizitatorilor al caror acces pe forum il blochezi prin acea setare.

Exista o modificare Spider Board & Topic Access cu ajutorul careia poti permite anumitor vizitatori sa iti acceseze forumul, dar prin folosirea ei risti sa fii banat de motoarele de cautare (vezi mesajul postat de karlbenson). In Termenii si Conditiile de folosire ale Google se prevede expres ca NU TREBUIE sa permiti motoarelor de cautare acces la continut pe care vizitatorii umani nu il pot vizualiza. Termenul folosit pentru aceasta situatie este Cloaking, iar atunci cand esti "prins" practicand asa ceva (mai devreme sau mai tarziu tot esti prins) te alegi cu o interdictie temporara sau permanenta a forumului /site-ului tau in rezultatele motoarelor de cautare. 

Concluzia : informatiile oferite online trebuie sa se adreseze in primul rand utilizatorilor umani, nu motoarelor de cautare, altfel va trebui sa iti asumi riscurile la care te expui nerespectand aceasta regula de baza.

-=[Vyorel]=-

#2
Am inteles! Multumesc mult! Acum am facut forumul vizibil pentru toata lumea.

Off-Topic: Mai am o mica intrebare legata de motoarele de indexare aici. Un raspuns si acolo daca se poate! ;)
My mods for SMF - [6].

Advertisement: