• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 03, 2021, 12:17:22 PM

News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!


Always notified that I have 1 private message, but there's nothing there

Started by mikev, November 14, 2009, 02:24:09 PM

Previous topic - Next topic

mikev

I'd guess this is a database issue, but my PM notification is always showing that I have 1 unread PM, which is untrue.

I don't have the first clue what to look at for something like this.  Any suggestions?

hadesflames

I tried to replicate this issue, and managed to fix it by having another user send me another pm. It will say messages[2] and then when I clicked on it I will have one message, then it disappears. See if that works.

mikev

Nope, It'll say messages[2] and then go back to messages[1] after I delete.

hadesflames

Take a look at your database using phpmyadmin. In the table you should see dbprefix(generally smf)_pm_recipient

open that table and you should see that message. Edit the value "is_new" to 0.

busterone

If it occurs again- try going to Admin-Maintenance-Forum Maintenance-Routine- and click Recount all Forum Totals and Statistics.
I have had that happen a couple of times, also had it telling me that there was a member awaiting admin approval in registration when there was none. Doing the above always cleared it.

mikev

Quote from: busterone on November 14, 2009, 02:46:55 PM
If it occurs again- try going to Admin-Maintenance-Forum Maintenance-Routine- and click Recount all Forum Totals and Statistics.
I have had that happen a couple of times, also had it telling me that there was a member awaiting admin approval in registration when there was none. Doing the above always cleared it.

That fixed it. Thanks.

mikev

This came back.  It appears to happen every time a PM is received, the notification does not go away. 

Advertisement: