Advertisement:

Author Topic: fleš umesto texta....  (Read 1807 times)

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
fleš umesto texta....
« on: January 02, 2010, 04:20:45 AM »
Da li je umesto texta moguće ubaciti fleš animaciju tj fleš skriptu???

Primer...


zameniti sa nečim sličnim


Znam kako ubaciti nove tabove, ali ne znam da li je ovo  moguće  :(

Edit.....ubacuje se gotova skripta, a ne tab po tab.
« Last Edit: January 02, 2010, 04:26:27 AM by Ljubavnik »

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: fleš umesto texta....
« Reply #1 on: January 02, 2010, 06:33:20 AM »
Moguce je, u index.template.php fajlu imas funkciju koja sluzi za tabove, nju mozes editovati i ubaciti flash animaciju.

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #2 on: January 02, 2010, 07:31:16 AM »
Ovako izgleda za novi tab   
Quote
// Show the [xxxxxxxxx] button.

   echo   '<li><a href="putanja do teme" title="xxxxxxxx">xxxxxxxx</a></li>';

Kako bi izgledala postavka za flesh animaciju koja izgleda ovako   

Quote
<script src="putanja skripte" type="text/javascript"></script>

i da li se ona ubacuje na mestu gde se nalaze sadašnji tabovi???

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,923
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: fleš umesto texta....
« Reply #3 on: January 02, 2010, 10:00:05 AM »
Ako hoćeš da taj flash meni zameniš sa već postojeći onda prvo moraš izbrisati taj koji je sada.
Onda dodaješ kod za svoj meni na istom mestu.

Uradi backup fajla pre nego ga edituješ.

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #4 on: January 02, 2010, 10:03:08 AM »
Imam bekap index-a, a izbrisaću već postojeće tabove.
Kako bi izgledao pravilno napisan kod za ovu skriptu
Quote
<script src="putanja skripte" type="text/javascript"></script>
???

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,923
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: fleš umesto texta....
« Reply #5 on: January 02, 2010, 10:39:15 AM »
Imam bekap index-a, a izbrisaću već postojeće tabove.
Kako bi izgledao pravilno napisan kod za ovu skriptu
Quote
<script src="putanja skripte" type="text/javascript"></script>
???
Taj kod koji si ti naveo nema veze sa flashom. (tj ne možeš samo sa njim ubaciti flash kod)
Pogledaj ovo, može ti pomoći:
http://www.tizag.com/flashTutorial/flashhtmlcode.php

Koju verziju smfa koristiš?
Ako trebaš pomoć i dalje prikači u sledećem postu index.template.php i kod menija.


Edit:
Evo sad sam isprobavao nešto i može se ubaciti bez problema. Slika dodata kao attachment, kao i primer index.template fajla. (traži u komentarima    // Show the start of the tab section. )
Meni sam napravio ovde:
http://www.flashmenus.net
« Last Edit: January 02, 2010, 11:09:38 AM by Dzonny »

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #6 on: January 02, 2010, 03:21:41 PM »
Koristim 1.1.10
Evo u prilogu index moje teme.
Ovo sam hteo da ubacim
Code: [Select]
<script src="http://h1.flashvortex.com/display.php?id=3_1262463470_54557_260_0_577_85_6_71" type="text/javascript"></script> To je samo probna varijanta.
Drugi prilog je meni sa sajta koji si ostavio.

Ja se ne snalazim- ne poalzi mi da ubacim kod.

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,923
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: fleš umesto texta....
« Reply #7 on: January 03, 2010, 05:37:10 AM »
Ok, evo ga, sa kodom tvog menija.
Imaj u vidu da moraš promeniti url tim dugmićima tako da odgovaraju sa default urlovima koji su na smfu.
Elem, ako hoćeš da promeniš flash, potraži u ovom indexu komentar:
Code: [Select]
// Flash menu

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #8 on: January 03, 2010, 08:55:18 AM »
Hvalaaaaaaaa!!!
Sada ću da isprobam :D

Ono je samo probna varijanta, zameniću ceo izgled ;D
« Last Edit: January 03, 2010, 08:59:12 AM by Ljubavnik »

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #9 on: January 03, 2010, 12:28:34 PM »
Kako je naziv ove trake gde su ispisani nazivi tabova???


Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,923
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: fleš umesto texta....
« Reply #10 on: January 03, 2010, 12:46:59 PM »
maintab_

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #11 on: January 03, 2010, 01:20:00 PM »
Tnx....
Ostane mi malo crne pozadine kada ubacim odrađeni meni pa moram da je obojim :o

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,923
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: fleš umesto texta....
« Reply #12 on: January 03, 2010, 05:27:55 PM »
Nema na čemu.
Ajde samo kad budeš završio, ostavi nam link (ili mi pošalji na pp) da pogledamo kako to izgleda. :)

Tema obeležena kao solved.

Offline Ljubavnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 246
  • Gender: Male
    • ljubavnici.com
Re: fleš umesto texta....
« Reply #13 on: January 03, 2010, 05:34:29 PM »
Dogovoreno.
Danas sam isprobavao neke menije.
Instaliraću test forum pa ću tamo sve podesiti i onda ubaciti.