[Tutorial] Instalare SMF 2.0

Started by -=[Vyorel]=-, January 15, 2010, 06:13:46 AM

Previous topic - Next topic

-=[Vyorel]=-


Atentie: Acest tutorial a fost facut pentru versiunea 2.0 RCx, dar este la fel si pentru 2.0 Final chia rsi pentru 2.0.1

Instalarea forumului SMF 2.0 este la fel de usoara ca instalarea forumului SMF 1.1.X

1. Downloadati de pe site-ul oficial versiunea SMF 2.0 de aici.
2. Copiati prin FTP fisierele din SMF dupa ce le-ati dezarhivat.
3. Se acceseaza in browser-ul preferat fisierul install.php ( http://adresa-forumului/install.php ).


4. La primul pas va v-a aparea mesajul de bun venit. Click pe butonul Continue


5. La pasul urmator sunt setarile bazei de date. La Database type lasati selectat pe MySQL. La Server name puneti numele server-ului de la firma de web-hosting (in general este localhost). La Username puneti username-ul de la contul dumneavoastra la firma de web-hosting (asa este in general). La Password puneti parola de la contul dumneavoastra de la firma de web-hosting. La Database name puneti numele bazei de date. La Table prefix lasati asa cum este (smf_). Click pe butonul Continue.


6. La Forum Name va dati seama ca trebuie pus numele forumului. La Forum URL puneti adresa forumului daca nu este pusa automat. Bifati UTF-8 Character Set (doar daca doriti ca baza de date sa aibe setul de caractere UTF-8). Click pe butonul Continue.


7. Acum trebuiesc create tabelele bazei de date. Click pe butonul Continue.


8. Acum trebuie creat contul de utilizator. La Your username va puneti numele de utilizator dorit. La Password puneti parola dorita. La Email Address va puneti adresa de email. Mai jos, la Database Password puneti parola de la baza de date (in general este cea de la contul de la firma de web-hosting). Click pe butonul Continue.


9. Daca va apare ca in imaginea de mai sus, inseamna ca forumul a fost intalat iar fisierul install.php trebuie sters. Pentru a-l sterge, bifati acea casuta care este incercuita cu rosu.
Click unde scrie your newly installed forum. Acum puteti accesa si administra forumul linistit(a).


Daca aveti probleme cu instalarea forumului SMF, va rugam sa postati aici.
My mods for SMF - [6].

Advertisement: