News:

Join the Facebook Fan Page.

Main Menu

Adk Portal

Started by lucas-ruroken, March 06, 2010, 06:19:55 AM

Previous topic - Next topic

tzora

i hope i'm not interrupting in between Borg1of9 and ^HeRaCLeS^

recently a new patch was released for smf 2.0.4 .. and after installing that patch, i can no longer "edit" pages. i can create new pages but just can't edit them.

when i click on the "edit page" icon, i get this error:

Method Not Implemented

GET to /index.php not supported.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


i searched and found this discussion: http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=414388.0

ok i just created a new page and then tried editing. same result. the "edit" link looks like this:

index.php?action=admin;area=modules;sa=editpages;id=1;ada1bd595ae1=0f6f1cec081b28e4bd6ff576ba2626ad

if i replace ;id=1 to &id=1, it works like a charm:

index.php?action=admin;area=modules;sa=editpages&id=1;ada1bd595ae1=0f6f1cec081b28e4bd6ff576ba2626ad

i have tried looking for ;id=1 in all of the files but couldn't find it anywhere. can you point me to the file where i need to change the semi-colon to & sign?

thanks for your help!

NanoSector

If your host has mod_security enabled, ask them to disable it.
My Mods / Mod Builder - A tool to easily create mods / Blog
"I've heard from a reliable source that the Answer is 42. But, still no word on what the question is."

tzora

Quote from: Yoshi2889 on February 08, 2013, 01:27:14 AM
If your host has mod_security enabled, ask them to disable it.
you sure that's a good thing to do?

"ModSecurity is a web application firewall that can work either embedded or as a reverse proxy. It provides protection from a range of attacks against web applications and allows for HTTP traffic monitoring, logging and real-time analysis."

tzora

It's better to just turn off the one specific rule that is giving problems, rather than turning mod_security off altogether which is kind of leaving the front door wide open for problems down the track ...

www.webhostingtalk.com/showpost.php?s=90b2b9ed6dd17f519faabb49caf2599e&p=6384594&postcount=5

Arantor

It is hardly 'leaving the front door wide open'. The reality is that most mod_security installations are not actually set up properly in the first place, with many false positives and few actual meaningful rules that would protect against anything actually unpleasant.

tzora

hello Arantor, you may be right cuz ur experienced. but why should we disable the whole mod_security when we can just replace ;id= with &id=? i mean, everything is working absolutely just fine but one little part of the adkportal mod. and we have a readily available solution and if someone can point me in the right direction, which file would have this ;id thing, i could easily replace it with &id. problem can be solved easily :=)

Arantor

Actually, this particular part is really a bug - it shouldn't be using id at all for this very reason. The rest of SMF does not either.

This very rule is an example of what's wrong with mod_security. There is no security benefit whatsoever to preventing ;id= in the URL. NONE. There never has been, though mod_security claims it's about protecting against injections (which it doesn't)

I'm not disputing that there's an issue, and the ADK team should really fix it. But in the meantime, you can turn off mod_security, especially as it does cause other issues (as is well documented here) for posting legitimate content.

tzora

i understand Aranator what you are saying. however, the board i'm managing has some real hardcore rookies and i don't wish to take any chances with them. i'm sorry, i don't mean to be rude but i really don't wish to disable any security at all.

i'm still searching which file has the ;id that i can change to &id and fix this little problem. actually, i can't find that file where the link to "edit page" is hiding. seriously, where could that be :(

all i wish to know, which file has this link: index.php?action=admin;area=modules;sa=editpages;id=1;ada1bd595ae1=0f6f1cec081b28e4bd6ff576ba2626ad

please help me.

^HeRaCLeS^

Hi tzora.

In file Adk-Modules.template.php line 75

<a href="'.$scripturl.'?action=admin;area=modules;sa=editpages;id='.$pages['id_page'].';'.$context['session_var'].'='.$context['session_id'].'" title="'.$txt['editar'].' '.$pages['titlepage'].'"><img alt="" src="'.$boardurl.'/adkportal/images/b_edit.png" /></a> - <a href="'.$scripturl.'?action=admin;area=modules;sa=deletepages;id='.$pages['id_page'].';'.$context['session_var'].'='.$context['session_id'].'" title="'.$txt['borrar'].' '.$pages['titlepage'].'"><img alt="" src="'.$boardurl.'/adkportal/images/cancel.png" /></a>
^HeRaCLeS^
*¤×• Ni te molestes en enviarme un Mp porque el soporte lo doy solo por el foro •×¤*


SMFPersonal

Arantor

The correct thing would be for you to fix the mod to not use id, not to change it from ;id= to &id=... you should really fix this in the mod itself.

^HeRaCLeS^

Hi Arantor!

We are working on the new version of the portal ;)
^HeRaCLeS^
*¤×• Ni te molestes en enviarme un Mp porque el soporte lo doy solo por el foro •×¤*


SMFPersonal

ovidole91

i have problems with images
the images are not appear in posts after i insert the bb code,and i think it may be from adk portal
please help me

mashby

Quote from: ovidole91 on February 10, 2013, 12:15:03 PM
i have problems with images
the images are not appear in posts after i insert the bb code,and i think it may be from adk portal
please help me
This link might be helpful, too, as it has more information in it...:)
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=497159.0
Always be a little kinder than necessary.
- James M. Barrie

^HeRaCLeS^

Quote from: ovidole91 on February 10, 2013, 12:15:03 PM
i have problems with images
the images are not appear in posts after i insert the bb code,and i think it may be from adk portal
please help me

Disable watermark from the portal configuration
^HeRaCLeS^
*¤×• Ni te molestes en enviarme un Mp porque el soporte lo doy solo por el foro •×¤*


SMFPersonal

tommytoxen

#894
This just isn't working for me.

I can't add anything to the front page. I can't even add news. I add the news, press submit, go to home page.. the text has disappeared. When I click edit.. all the text that was there is gone. Infuriating.

I also can't add new blocks. Even though I have put text in the body it says "Message body required".

It's like ADK Portal doesn't recognize any text being input in the text boxes.

Think I'll just uninstall and go back to Dreamportal or something for now.

Chose ADK portal because of SEF links :(

^HeRaCLeS^

Showed some error when installing?
The error log shows something?
^HeRaCLeS^
*¤×• Ni te molestes en enviarme un Mp porque el soporte lo doy solo por el foro •×¤*


SMFPersonal

PuckinNutz

Anything I can do for now to get my adk portal 2.1.1 shoutbox to auto refresh yet? Great work to this point Devs, cant wait for version 3....any time table as to when you may launch it?

tommytoxen

It's okay I fixed it, it's a problem with the editor.

Thank you for reply though.

Second question, can I buy the right to have "Adk Portal by SMF Personal" removed from bottom of pages? If so where do I send the money to, how much?

Makes my site look ugly and unprofessional  :P

^HeRaCLeS^

PuckinNutz We do not have a date. But soon ...
^HeRaCLeS^
*¤×• Ni te molestes en enviarme un Mp porque el soporte lo doy solo por el foro •×¤*


SMFPersonal

PuckinNutz

Quote from: ^HeRaCLeS^ on February 21, 2013, 12:35:08 PM
PuckinNutz We do not have a date. But soon ...

How about the Auto refresh on the current shoutbox, a quick tweak available for that? So we dont have to refresh ourselves when someone posts..Thanks

Advertisement: