• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
October 16, 2021, 05:48:27 AM

News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.


special chinese characters don't work

Started by CapriSkye, September 05, 2004, 11:49:21 PM

Previous topic - Next topic

CapriSkye

there's some chinese characters that don't work for the forum, characters like 許, 功, 蓋. those three characters have been causing problems with alot of forums and im not sure if the developers are aware of this. they work when posting though. they don't work when registering name contains those three characters. also when searching, those three characters won't come up in the results. those are problems so far.
also when i was translating, when either one of those characters are at the end of the line, i'd have to put a \ before '; or else they won't show up.
another problem with searching is some characters in the results get messed up, they just don't show up as the characters they're suppose to be...
if i was to change the encoding to utf-8 instead of big5 would that solve the problems? if not all?
ok thanks for reading, just thought the developers might wanna know about this. and thanks for the help.

[Unknown]

Why not try UTF-8?

Also, what encoding are you saving the file with under PHP?  Can you try a different one?

-[Unknown]

CapriSkye

Quote from: [Unknown] on September 06, 2004, 12:06:04 AM
Why not try UTF-8?

Also, what encoding are you saving the file with under PHP?  Can you try a different one?

-[Unknown]

do you mean when im translating the files? i didn't change the encoding, i use ultraedit to translate the files, and no change to the encoding.
i will try to convert the language files to utf-8 and see it works, thanks.

Alrescha

I'm also using SMF but in UTF-8. Those characters mentioned above do work with UTF-8 in searches as well.

Just an aside: the problem is with PHP itself, if I'm not mistaken.

[Unknown]

Quote from: Alrescha on September 10, 2004, 03:08:59 AM
Just an aside: the problem is with PHP itself, if I'm not mistaken.

I believe this to be so as well.  Thanks, though, for describing that it works for UTF-8.

-[Unknown]

jian

I have the same problem. All Chinese words just show as question marks (?).
How do I change the encoding setting to be utf-8.


arash123

very funny dear. Which characters you mention. I don't see them. I think this may fault in your windows or any other operating system which you use. Try to install Chinese language pack in your operating system. Believe me I was play french clay pigeon shooting game with installation of french language pack in my Windows.

BenJordan

I think the problem is with peoples windows operating systems. I have a Chinese section on my forum and have had complaints about these letters not appearing but when I'm on my work pc that runs the latest version of windows I can see the characters just fine so I think the only way to fix it is for people to run the latest version of windows. If someone knows any other way then please tell otherwise I'm going to have to temporarily close down the Chinese section of my forum.

Ben

CapriSkye

Quote from: BenJordan on December 04, 2009, 10:19:22 AM
I think the problem is with peoples windows operating systems. I have a Chinese section on my forum and have had complaints about these letters not appearing but when I'm on my work pc that runs the latest version of windows I can see the characters just fine so I think the only way to fix it is for people to run the latest version of windows. If someone knows any other way then please tell otherwise I'm going to have to temporarily close down the Chinese section of my forum.

Ben

the issue you described is not related to the original issue, which is no longer an issue. you'll just have to tell your users to install chinese language if they can't see it, which they can do with windows update.

VaTaN84


Sheepy

I can confirm that the characters can register and post when using UTF-8 SMF.

As I understand, not all Traditional Chinese characters work in GBK and similarly not all Simplified Chinese characters work in Big5, is this the case or are the characters being used in a Big5 environment?

silvana238

I have the same problem.How do I change the encoding setting to be utf-8.Reply me fast.

Sheepy

Admin > Maintenance > Forum Maintenance > Database > Converts to UTF-8

It is suggested to switch forum language to English before the conversion, since non-UTF-8 Chinese would be unreadable after switching database encoding.

If the forum is big, the conversion may takes a long time or even time out, which is hard to recover.  Any non-convertible data would also cause post content after it to be lost.  So always, always make a backup first.

Advertisement: