Δεν εμφανίζοντα οι χαρακτήρες του captcha

Started by yameth, September 04, 2010, 02:39:31 PM

Previous topic - Next topic

yameth

Φιλοι μου γεια σας. Θα σας πω τον πόνο μου βήμα-βήμα. :'(
Εκανα μετατροπή της βασης σε UTF-8 γιατί θέλω να τρέχω παράλληλα scripts μελλοντικά.
Ταυτόχρονα δημιούργησα μια νέα UTF-8 βάση σε νέο dedicated server και ανέβασα την μετατροπή.
Ολα έδειχναν καλά και το σάιτ δουλεύει καλά μια βδομάδα τώρα μέχρι που συνειδητοποίησα ότι το captcha δεν εμφανίζει τους χαρακτήρες στην εγγραφή μέλους.
Ακολούθησα οδηγίες μεσα από εδώ http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=253223.0 (paths, php errors, κ.α.) χωρίς να βγάλω άκρη και τελικά απηυδισμένος κατέληξα να εγκαταστήσω το reCAPTCHA mod.
Αυτό εμφανίζεται μια χαρά μόνο που όσο και να προσπαθεί κανείς να δώσει τους ζητούμενους χαρακτήρες, πάντα καταλήγει στο "The letters you typed don't match the letters that were shown in the picture." (το error αυτό είναι στα αγγλικά γιατί είναι η τελευταία προσπάθεια εγγραφής που έκανα και στα αγγλικά). Περίεργο...
Τελικά είτε με το default είτε με το reCAPTCHA δεν έχω τρόπο να ασφαλίσω το σάιτ.

Εχω την εντύπωση ότι πιθανώς έχει να κάνει με την μετατροπή της βασης σε UTF-8. Οταν τρέχω το status.php βλέπω κάποια ύποπτα στοιχεία:

MySQL variables
auto_increment_increment: 1
auto_increment_offset: 1
automatic_sp_privileges: ON
back_log: 50
basedir: /usr/
binlog_cache_size: 32768
bulk_insert_buffer_size: 8388608
character_set_client: latin1
character_set_connection: latin1
character_set_database: utf8
character_set_filesystem: binary
character_set_results: latin1
character_set_server: latin1
character_set_system: utf8
character_sets_dir: /usr/share/mysql/charsets/
collation_connection: latin1_swedish_ci
collation_database: utf8_general_ci
collation_server: latin1_swedish_ci

Αλλά και πάλι τι σχέση έχει το reCAPTCHA με τη βάση...
Εχω σβήσει τα ελληνικά και τα αγγλικά σαν γλώσσα και άφησα τα greek-utf8 και english-utf8.
Θα ήμουν υπόχρεος για κάποια χρήσιμη ιδέα.
SMF 2.0.11, EZPortal, Ad Management, SMF Articles, Simple Audio Video Embedder, SMF Trader System, SMF Packs SEO

nikan

Από ότι βλέπω δεν έκανες όλο το mysql utf-8 αλλά μόνο τα database. Η σύνδεση και τα άλλα είναι latin1.
Μήπως να τα έκανες όλα utf-8;

agridoc

Quote from: agridoc on January 19, 2009, 04:08:03 PM
Πιθανότατα κάποιο αρχείο γλώσσας έχει BOM.

Quote from: agridoc on November 16, 2007, 04:14:19 PM
Τα "ακαταλαβίστικα" είναι ένα πρόθεμα (EF BB BF σε δεκαεξαδικό) που λέγεται Byte Order Mark ή BOM και ενημερώνει οτι πρόκειται για UTF-8 αρχείο.

Φαίνεται όμως οτι μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα. Μου αναφέρθηκε σε PM στο site του TP ότι με Opera μεγαλώνουν οι γραμματοσειρές στην διαχείριση. Τα προβλήματα δεν είναι σταθερά αλλά εξαρτώνται από το πρόγραμμα και την version.

Στο συγκεκριμένο θέμα της οπτικής επαλήθευσης επιβεβαιώθηκε οτι υπάρχει πρόβλημα που λύνεται όταν αφαιρεθεί το BOM από το TPortal.greek-utf8.php.

Εχω δει πολλά αρχεία PHP με BOM και δεν το θεωρούσα πρόβλημα. Υπάρχουν όμως λίγα μηνύματα σε SMF και TP που επιβεβαιώνουν μια ποικιλία προβλημάτων και πείθουν οτι καλό είναι τα UTF-8 αρχεία του SMF να σώζονται χωρίς BOM.

Δοκίμασε να κατεβάσεις πάλι τα ελληνικά για 1.1.6 και κάνε αντικατάσταση των υπαρχόντων αρχείων (μόνο τα *.greek-utf8.php). Νομίζω όμως οτι δεν υπήρχαν αρχεία με BOM στην 1.1.6.

Αν έχεις κάνει editing για να προσθέσεις κάτι μπορεί να οφείλεται σε αποθήκευση με BOM.

Αν το φόρουμ σου λειτουργεί καλά η μετατροπή σε UTF-8 είναι εντάξει. Τα collations στους πίνακες του SMF και τα πεδία τους θα τα δεις με το PhpMyAdmin, μην ασχολείσαι με το τί δείχνει η βάση.

Το UTF-8 πιθανώς σχετίζεται με το BOM. Αν στα αγγλικά το Capthca δουλεύει καλά είναι σχεδόν σίγουρο. Συχνή περίπτωση αρχείο γλώσσας που δημιούργησες ή τροποποίησες ο ίδιος.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Advertisement: