Advertisement:

Author Topic: Quick Translation  (Read 60723 times)

Offline BaghdadGhost

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #120 on: December 23, 2011, 03:29:51 PM »
do you use any FTP software at all?

Offline krash661

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
Re: Quick Translation
« Reply #121 on: December 23, 2011, 03:34:57 PM »
No, you need put mod archive to Package dir and then uninstall mod via Package Manager area.
can you explain how to do this?, i dont understand

Offline krash661

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
Re: Quick Translation
« Reply #122 on: December 23, 2011, 03:36:05 PM »

Offline BaghdadGhost

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #123 on: December 23, 2011, 03:37:33 PM »
check your personal messages

Offline krash661

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
Re: Quick Translation
« Reply #124 on: December 23, 2011, 04:22:15 PM »
Bugo,
do you think the old version conflicts with new version?or changes anything?..cause if not,then it doesn't matter that the old version is installed.but at this moment,it seems like it doesn't matter..everything appears to be fine so far.

Offline teos55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 376
  • Gender: Male
    • Culturel heritage photography blog
Re: Quick Translation
« Reply #125 on: January 02, 2012, 05:03:00 PM »
  Great mod, thanks ...

  One thing to clerify, installed 0.7 ( without newhooks) and it shows only oneline "translate" in the posts in the topic and translates to English only and to original.

  Sometimes members post in other languages as well,  like italian.  There is no dropdown language selection menu.

Is it working as designed, am I suppose to customize something ?

All the best

Offline BaghdadGhost

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #126 on: January 02, 2012, 05:51:20 PM »
Quote
and translates to English only and to original.


Hi teos55,

could you please advice how did you manage to make it translate to original also? mine just translates from original to english.


thank you

Offline teos55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 376
  • Gender: Male
    • Culturel heritage photography blog
Re: Quick Translation
« Reply #127 on: January 02, 2012, 05:54:05 PM »
 The clickable text "translate"  switches to "show original" ...

Offline BaghdadGhost

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #128 on: January 02, 2012, 06:07:15 PM »
The clickable text "translate"  switches to "show original" ...

thanks but this does not mean it translates from english to original.



Offline teos55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 376
  • Gender: Male
    • Culturel heritage photography blog
Re: Quick Translation
« Reply #129 on: January 03, 2012, 03:38:30 AM »
 Oooops sorry, misunderstood .  Yes you're right,  english text is not translated to original language. 

Offline Surferbird

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 473
Re: Quick Translation
« Reply #130 on: January 08, 2012, 05:20:31 AM »
Why the icon translate.png not show up on messages?

The language choice only shows up on main page, nowhere else?

I have installed this Quick Translation into version 202. does this have something to do with this?
All parse for 202 version is done, but something is missing, the arrow image in messages. There
is only the "TRanslate" text bold and it seems to working.

I would appreciate help with this problem!

Thanks in advance :)
.:: Always something to ask - always grateful for assistance ::.

Offline teos55

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 376
  • Gender: Male
    • Culturel heritage photography blog
Re: Quick Translation
« Reply #131 on: January 10, 2012, 04:11:26 AM »
No reply yet ...

  Great mod, thanks ...

  One thing to clerify, installed 0.7 ( without newhooks) and it shows only oneline "translate" in the posts in the topic and translates to English only and to original.

  Sometimes members post in other languages as well,  like italian.  There is no dropdown language selection menu.

Is it working as designed, am I suppose to customize something ?

All the best

Offline BaghdadGhost

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #132 on: January 10, 2012, 04:35:38 AM »
No reply yet ...

  Great mod, thanks ...

  One thing to clerify, installed 0.7 ( without newhooks) and it shows only oneline "translate" in the posts in the topic and translates to English only and to original.

  Sometimes members post in other languages as well,  like italian.  There is no dropdown language selection menu.

Is it working as designed, am I suppose to customize something ?

All the best

I also hope that Bugo consider adding an option to translate back from English to site language. He recommended to use google translate mod bit it just ruins the whole display of the page.


Offline Surferbird

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 473
Re: Quick Translation
« Reply #133 on: January 10, 2012, 03:01:07 PM »
Author doesn't bader to reply, why?
.:: Always something to ask - always grateful for assistance ::.

Offline Bugo

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,538
  • Gender: Male
    • dragomano on GitHub
    • @dragomano on Twitter
    • Russian translations for SMF mods
Re: Quick Translation
« Reply #134 on: January 10, 2012, 03:37:51 PM »
Author wants to you read a description.

Offline Abavagada

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 75
Re: Quick Translation
« Reply #135 on: January 13, 2012, 01:34:25 PM »
I apologize, in case someone asked this question already.
With the change in Google API access, this mod now works only with SMF 2.0.
Is there a chance it can be made to work again with SMF 1.1?

 

Offline OCJ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 494
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #136 on: October 01, 2012, 11:31:05 AM »
You were right in your mod description... it doesnt work! No link for translation showing.

Doesn't work? Just intall New Hooks package!
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=405224.msg3226439#msg3226439

The linked reply gives no  information about the ' new hooks package. No link no location, nothing in search of smf mods using the keyword 'hooks'.

As this was just updated what is going on?

Mod Name:
    Quick Translation
Created By:
    Bugo
Type:
    Socialization
First Created:
    October 10, 2010, 01:46:53 AM
Last Modified:
    September 28, 2012, 02:26:36 PM

Offline Bugo

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,538
  • Gender: Male
    • dragomano on GitHub
    • @dragomano on Twitter
    • Russian translations for SMF mods
Re: Quick Translation
« Reply #137 on: October 01, 2012, 11:39:42 AM »
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=405224.msg3226439#msg3226439
Just install New Hooks, then this mod.
The "translate" link doesn't displaying if translation is not needed.

Offline OCJ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 494
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #138 on: October 01, 2012, 11:55:36 AM »
Needed for what?

Quote
Description: The modification can be used to translate a text in all the languages provided by the API.

API...? Not very clear what is Api you talking about. This is SMF languages or just what you decided?

It only works from 'other languages' to English on our site. Not from say, English to Japanese which is needed.

Offline OCJ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 494
  • Gender: Male
Re: Quick Translation
« Reply #139 on: October 01, 2012, 11:57:38 AM »
If it is from other languages to only English and Russian, I think you should clearly state that in the mod description on the mod page.
Now looking a the 7 pages of replies, many people were confused. It would save everyone, including yourself, a lot of time by stating exactly what it does.