• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 03, 2021, 10:44:19 AM

News:

SMF 2.1 RC4 has been released! Try it out and help us test! :) Read more.


SSI Dersleri - İleri Seviye

Started by [SiNaN], May 21, 2008, 10:34:43 AM

Previous topic - Next topic

Fussilet

hocam çok teşekkür ederim, çok güzel oldu...

saygılarımla...

Balaban

kavradım sayılır . fakat bir sorum olacak .
bir html tasarımda ssi fonksiyonunu kullanabilir miyiz ?
eğer kullanabilirsek , forumda belli bir bölüm haricindeki(Arşiv bölümü,eski konular felan) son konuları çekebilir miyiz ?
.

Yağız...

Quote from: justblbn99 on March 06, 2009, 03:09:39 PM
kavradım sayılır . fakat bir sorum olacak .
bir html tasarımda ssi fonksiyonunu kullanabilir miyiz ?
eğer kullanabilirsek , forumda belli bir bölüm haricindeki(Arşiv bölümü,eski konular felan) son konuları çekebilir miyiz ?
.shtml uzantısıyla kullanabilirsiniz. Benim pek bilgim yok fakat Google'a sorarsanız size cevap vereceğinden eminim.

Balaban

denedim :=) .. google , benden bile daha az şey biliyor :D
.shtml uzantısı yaptığımda da  çalışmadı :(
artık entegre çalışan sistemlere kaldım (joomla!,mambo ? ) .
neyse yine de bilen  varsa cevaplarsa bilgilenmiş oluruz. hm bende ssi portalımı yapar başka bir yerde kullanırım :D
.

Yağız...

HTML'de sadece iframe ile kullanabilirsiniz, söylemeyi unutmuşum :)

Balaban

tam olarak nasıl ?
iframe_name="" şeklinde mi ?
ya , bu smf'den konuları başka bir yöntemle çekemiyor muyuz ya :D
.

Yağız...

Quotetam olarak nasıl ?
iframe_name="" şeklinde mi ?
http://www.w3schools.com/TAGS/tag_iframe.asp
Quote
ya , bu smf'den konuları başka bir yöntemle çekemiyor muyuz ya :D
Malesef, yok.

koftee

merhaba öncelikle çok güzel makaleleriniz için teşekkür ederim. ben forum sayfamdan ayrı çalışan bir .php sayfamda o anda forumda olan ziyaretçi ve online üyeleri bu yöntemle çekip çalıştırabilirmiyim. eğer bu mümkünse nasıl yapabilirim. şimdiden tşk ederim.

Balaban

tabi koftee...aşağıdaki fonksiyon ile istediğini gerçekleştirebiirsin.

<?php ssi_whosOnline(); ?>
.

Evo™

koftee öncelikle http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=47018.0 burdaki konudan Bölüm 2: Kullanım kısmındaki değişikliklere göre aşağıdaki içeriği değiştirir ve bir php dosyası olarak kayıt edersen farklı bir sayfada sorunsuz gösterebilirsin.
<?php require("e:program fileseasyphp1-8wwwsmf_2-0-rc1_installSSI.php"); 
echo
'
<table width="100%" class="tborder" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4">
<tr><td class="catbg"><span class="smalltext"><center>Online Üyeler</center></span></td></tr>
<td>'
;
ssi_whosOnline();
echo 
'</td></table>';                           
?>

veya justblbn99 dediği gibi aşağıdaki gibide gösterebilirsin.
<?php require("e:program fileseasyphp1-8wwwsmf_2-0-rc1_installSSI.php"); ?>
<?php ssi_whosOnline(); ?>

veya bu şekilde
<?php 
require("e:program fileseasyphp1-8wwwsmf_2-0-rc1_installSSI.php"); 
ssi_whosOnline();
?>


Hepsi aynı kapıya çıkar hangisi kolayına gelirse. Değiştirmen gereken alan sadece aşağıdaki kısım.
e:program fileseasyphp1-8wwwsmf_2-0-rc1_installSSI.php

Balaban

he ben hazır bir sayfa var ona ekleyeceksiniz sanmıstım..Kusura bakmayın o yüzden sadece fonksiyonu vermiştim...
.

Balaban

[SiNaN]   loadMemberContext() fonksiyonunun kullanımı biraz acar mısın..mesela fonksiyonu kullanarak ,üye bilgilerini çeken,yeni bir ssi fonksiyonu nasıl oluşturabiliriz ?
.

XxN!N3

Sinan Yazın Çok Faydalı Olmuş Teşekkürler :)

Konudışı: Spnin ana dosyasıyla ssi.php benziyor :D

HasR

  Merhaba  Arkadaşlar SSI  Gerçekten Güzel Şeylere sebep oluyormuş. 
kolay  orta  ve  ileri düzey tüm konularıcı cevaplarla okuduğum halde  Bi konuda  kanaat  edemedim.

HTML de iframe  ile çalışıyor  güzel.

Ama Şöyle bir Şey olur mu?.  Aynı resellerdeki bir Forum sitesini Diğer Forum sitesi olmayan tamamen Html  ile çalışan siteye (veya sitelere) sitelerin  sayfalarının Başına bir php Kodu ekleyerek   sitede sadece üyelik Hizmeti Alamazmıyız Bu SSI'dan. Üye oluncada Siteden çıkmayacak şekilde ayarlansa olur mu. Yani forumdan Habersiz bir üyelik hizmeti gibi bir şey. 
üyeliğin görüneceği .html     Sayfaları     .php ye  çevirsek veya  Varmı Böyle Bir  Çözüm.?

Merakla Bekliyorum  Saygılar

sempoo

function ssi_harita()
{
global $db_prefix, $context, $user_info;
global $scripturl, $category;

// Find the boards/cateogories they can see.
$request = db_query("
SELECT c.name AS catName, c.ID_CAT, b.ID_BOARD, b.name AS boardName, b.numTopics, b.childLevel
FROM {$db_prefix}boards AS b
LEFT JOIN {$db_prefix}categories AS c ON (c.ID_CAT = b.ID_CAT)
WHERE $user_info[query_see_board]", __FILE__, __LINE__);
$context['jump_to'] = array();
$this_cat = array('id' => -1);
while ($row = mysql_fetch_assoc($request))
{
if ($this_cat['id'] != $row['ID_CAT'])
{
$this_cat = &$context['jump_to'][];
$this_cat['id'] = $row['ID_CAT'];
$this_cat['name'] = $row['catName'];
$this_cat['boards'] = array();
}

$this_cat['boards'][] = array(
'id' => $row['ID_BOARD'],
'name' => $row['boardName'],
'child_level' => $row['childLevel'],
'is_current' => isset($context['current_board']) && $row['ID_BOARD'] == $context['current_board'],
'topics' => $row['numTopics']
);
}
mysql_free_result($request);

foreach ($context['jump_to'] as $category)
{
// edit the following line if you want to change the style of the category text.

echo '<img src="pimages/arrow.gif" alt="', $txt['sp-arrow'], '" /><span style="line-height: 10px; font-weight: bold;" class="normaltext" ><b>', strtoupper($category['name']), '</b></span><br />';


foreach ($category['boards'] as $board)
{

    /*if (!$board['child_level'])
{
//edit the following line for the regular board text
echo '<a href="' , $scripturl , '?board='. $board['id']. '">'. $board['name']. '</a><br />';
}
else{
//this line you can edit to change the child board text
echo '<a class="normaltext" style="margin-left: 20px;" href="' . $scripturl . '?board=', $board['id'], '">', $board['name'],'</a><br />';
}*/
         

}
}
}



Portalım SSI tabanlı ve localde çalışıyorum. Bahsettiğim ssi fonksiyonu bu. İçerik olarak kalabalık olan bir forumda bunu portala koydukmu baya bir uzun liste çıkıyor. Bunun engellenmesi için açılır menü yapmayı amaçladım ama beceremdim Smiley sizden yadım beklıyorum.
İstediğim menu kodlarıyla bırlıkte verecegım lınkte mevcut

http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/drilldownmenu.htm

şimdiden sağolun.
anlatıma yardımcı olmak ıcın bır resım

01usagi01

paylaşım için tşk sinan

arkadaşlar

portala temayı çektim ama title gittti ve title yok şuanda nasıl bi öneriniz olur ayrıyeten <title></title> var ama title hala gözükmü

grafitus

Portal dosyanızı açın. <?php'den sonra aşağıdaki kodu düzenleyip ekleyin:
$context['page_title'] = 'Portal';

01usagi01


Advertisement: