• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
January 28, 2022, 07:40:05 AM

News:

Follow SMF on Twitter.


PHP 4.4.0 Compatibility

Started by Ben_S, July 13, 2005, 07:50:22 AM

Previous topic - Next topic

codenaught

Quote from: xtremecruiser on August 20, 2005, 09:37:09 PM
Ok stupid Question.
My host went to 4.4.0 and I did the update and it was fine.  They changed back to 4.3.1 :o will that cuase issues ?
Thanks
It should work fine doing the changes even if you are on PHP 4.3.
Dev Consultant
Former SMF Doc Coordinator

m0to

i cannot find the = &mysql_query....any ideas?
hxxp:www.krypticx.com [nonactive]

Compuart

Quote from: m0to on August 22, 2005, 01:37:11 PM
i cannot find the = &mysql_query....any ideas?
The link in your signature points to an SMF 1.1 forum, which isn't affected at all by this compatibility problem. The same goes for the current 1.0.5 on the download page.
Hendrik Jan Visser
Former Lead Developer & Co-founder www.simplemachines.org
Personal Signature:
Realitynet.nl -> ExpeditieRobinson.net / PekingExpress.org / WieIsDeMol.Com

m0to

oh im sorry i forgot to mention it is my friends that is messing up. he is upgrading to 1.0.5 and he says he cannot find the & thingy can you help?
hxxp:www.krypticx.com [nonactive]

Meriadoc

1.0.5 on our downloads page contains the fix already, so it seems that when your friend upgraded, he uploaded a fixed copy of Subs.php.
If I know the way home and am walking along it drunkenly, is it any less the right way because I am staggering from side to side? : Leo Tolstoy
Everything I know I learned from Calvin and Hobbes.
And patience is about the most useful thing you could ever have.  That and backups. : [Unknown]
If I choose to send thee, Tuor son of Huor, then believe not that thy one sword is not worth the sending. : Ulmo, Lord of the Waters - Unfinished Tales, by J.R.R. Tolkien

newbe

Please help, I just moved to a new server.  Everything was working fine on the old server.  When I did the move, I know get this error msg.  I already had installed the update on the old server.  But it left the & in the subs file.  When I manually delete it, the site does not come up at all.  Just a blank screen, no errors, nothing.  Any idea.

[Unknown]

Quote from: newbe on August 30, 2005, 05:23:43 PM
Please help, I just moved to a new server.  Everything was working fine on the old server.  When I did the move, I know get this error msg.  I already had installed the update on the old server.  But it left the & in the subs file.  When I manually delete it, the site does not come up at all.  Just a blank screen, no errors, nothing.  Any idea.

What text editor are you using?  Have you tried doing it with just Notepad?

-[Unknown]

newbe

yes. first I used dreamweaver.  Then I started over using notepad.  Both do the same thing.  If I return to the backup version the site comes back up, but so does the error.

[Unknown]

Are you uploading it using Dreamweaver?  Dreamweaver is known to mess up PHP files (like Subs.php.)

-[Unknown]

newbe


newbe

Thank you for your help.  I tried editing the file directly on the server.  This solved the problem.  For now.  I hope...

Aaron

Download the 1.0.5 package from the downloadpage and extract Subs.php from it. Then upload that file. Solved?

Dannii

that's a whole lot of work for removing only 1 letter. Use the package manager if you can, or else just edit the file directly.
"Never imagine yourself not to be otherwise than what it might appear to others that what you were or might have been was not otherwise than what you had been would have appeared to them to be otherwise."

Elmacik

my php version is 4.4.0 but got no errors about it till now..
Home of Elmacik

nobodyhere

SMF 1.1 Beta 3 Public spellcheck.js error?

SMF 1.05 upgraded to SMF 1.1 Beta 3 Public.
Spell check is enabled and working on my server.
php version to 4.4.0.

Click the Spell Check button and this error is displayed in a dialog box.

Problems with this Web page might prevent it from being displayed properly
or functioning properly. In the future, you can display this message .... etc.

Line: 9
Char: 2
Error: 'spell_formname' is null or not an object
Code: 0
URL: hxxp:domainname.com/testforum/index.php?action=post;board=1.0 [nonactive]

Did i do the upgrade wrong some how?
Is this a problem in spellcheck.js or somewhere else?
Any idea how to fix this?

I did search the board here and found nothing about this.
Did i miss it some how? Point me the right direction please?

[Unknown]

That has nothing to do with PHP 4.4.0, or if it does no one else has had the problem.

-[Unknown]

M@D-M@X

I load from the pages upgrade package (http://www.simplemachines.org/download.php/smf_1-0-5_upgrade.zip) and I drove its to the server but fault didn't repair.

Where is fault? in the forum is a few mod eg. bannermod and old warning mod which didn't operate (so sight) admin panel. Forum version is 0.5

Look http://www.newface2005.net/smf


[Unknown]

Your problem is a mod installed in the theme you're using.

Please start new topics for new requests, and we'll help you there.

-[Unknown]

Owdy

Her problem started with this:

Quote from: madamx on September 19, 2005, 01:02:38 PM
Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/newface2/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 232

Notice: Undefined index: is_admin in /home/newface2/public_html/smf/Sources/Security.php on line 556

Notice: Undefined index: permissions in /home/newface2/public_html/smf/Sources/Security.php on line 563

Warning: in_array(): Wrong datatype for second argument in /home/newface2/public_html/smf/Sources/Security.php on line 563
session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/newface2/public_html/smf/Sources/Subs.php:232)
Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/newface2/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 232


But its all fixed now.
Former Lead Support Specialist

Tarvitsetko apua SMF foorumisi kanssa? Otan työtehtäviä vastaan, lue:http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=375918.0

skyhigh007

My hosting company uses, PHP 4.3.11 and i download the smf 1.0.5.    and i got a  "Fatal error: Call to undefined function: db_error() in /home/placeto/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 234"

The code for the line 234

$ret = mysql_query($db_string, $db_connection);
   if ($ret === false)
      $ret = db_error($db_string, $file, $line);   <------234

What should i do ?

Advertisement: