Advertisement:

Author Topic: Optimus  (Read 181768 times)

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 57,233
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Optimus
« Reply #400 on: August 06, 2017, 03:05:41 PM »
Well, for one, this mod is not designed for smf 2.1
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline SaidJan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 94
Re: Optimus
« Reply #401 on: August 06, 2017, 04:11:11 PM »
Well, for one, this mod is not designed for smf 2.1
Ok, NP.
I thought it's compatible as it says in Modification section of the site.

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 57,233
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Optimus
« Reply #402 on: August 06, 2017, 06:27:28 PM »
hmmm.... it does say that, doesn't it?   Bugo must have made a update or mistakenly clicked 2.1 when he meant 2.0.14


but it would require some changes since I believe we may have removed WAP from the 2.1 codebase
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline Bugo

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,482
  • Gender: Male
    • dragomano on GitHub
    • @dragomano on Twitter
    • Russian translations for SMF mods
Re: Optimus
« Reply #403 on: August 08, 2017, 04:19:11 AM »
Sometimes, I get this error with SMF 2.1 beta 3. How to fix it?

8: Undefined variable: mobile_type
file: .../Sources/Subs-Optimus.php
Line: 466

==>466:            'wap'      => $scripturl . '/?' . $mobile_type,
Thanks, I fixed it on GitHub (develop branch)

Offline SaidJan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 94
Re: Optimus
« Reply #404 on: August 08, 2017, 10:16:39 AM »
Thank you.
I think you missed ?> at the end of both files.

Offline Bugo

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,482
  • Gender: Male
    • dragomano on GitHub
    • @dragomano on Twitter
    • Russian translations for SMF mods
Re: Optimus
« Reply #405 on: August 08, 2017, 12:44:05 PM »
It's not required :)

Offline boyanova6

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Optimus
« Reply #406 on: September 15, 2017, 03:07:27 AM »
I can not activate this option. Please help.


Offline Bugo

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,482
  • Gender: Male
    • dragomano on GitHub
    • @dragomano on Twitter
    • Russian translations for SMF mods
Re: Optimus
« Reply #407 on: September 19, 2017, 01:17:26 PM »
This option is visible if there is sitemap.xml on the forum's root.

Offline boyanova6

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Optimus
« Reply #408 on: September 19, 2017, 01:35:56 PM »
It works. Thanks for the reply!

Offline Parmaster

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re: Optimus
« Reply #409 on: October 02, 2017, 07:10:50 PM »
Is this really the correct robots.txt?

Because in the Google Console I see the message that Google has no access to my site because of the second  Disallow: /

Code: [Select]
User-agent: MediaPartners-Google
Allow: /

User-agent: *
Allow: /*.xml
Allow: /*sitemap
Allow: /*.css
Allow: /*.js
Allow: /*.png
Allow: /*.jpg
Allow: /*.gif
Disallow: /*action
Disallow: /*board=*wap
Disallow: /*board=*imode
Disallow: /*topic=*wap
Disallow: /*topic=*imode
Disallow: /*topic=*.msg
Disallow: /*topic=*.new
Disallow: /*;
Disallow: /*PHPSESSID
Allow: /*board
Allow: /*topic
Disallow: /

Sitemap: https://mydomain.tld/sitemap.xml

Offline anidea

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 235
Re: Optimus
« Reply #410 on: October 21, 2017, 04:39:01 PM »
Hi!  I hate to be a pest, but this error started up again today.  It was resolved previously by winstar's post (change "Optimus Sitemap' to 'Sitemap' in languages), and nothing changed about the forum (that I know of/within my control) so I don't really understand what might've suddenly happened.  It is only generated when I am on the site, under my admin username.  Also I don't have the sitemap option enabled, and don't know where it can be found.

BTW my site has been 2.0.14 for months (since shortly after it was available).

If anyone could point me in a direction to fixing this, I'd be very grateful.

Hi All,

I just installed this mod on my site (2.0.12) and I keep getting this error.  Is anyone familiar with it and can help make it go away?  It generates a ton of errors at a time... (and I just noted the language error above me, is it the same thing?)

http://ragdollsunited.com/smf/index.php?action=admin;area=logs;sa=errorlog;desc
8: Undefined index: optimus_sitemap_title
File: /home/public/smf/Sources/Admin-Optimus.php
Line: 42

Thanks!  :)
« Last Edit: October 21, 2017, 04:57:25 PM by anidea »

Offline Bob Perry of Web Presence Consulting

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 968
  • Gender: Male
  • (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore
    • Bobert921 on Facebook
    • https://www.linkedin.com/in/bperry921/ on LinkedIn
    • @bperry921 on Twitter
    • Web Presence Consulting
Re: Optimus
« Reply #411 on: October 21, 2017, 05:38:13 PM »
Hi!  I hate to be a pest, but this error started up again today.  It was resolved previously by winstar's post (change "Optimus Sitemap' to 'Sitemap' in languages), and nothing changed about the forum (that I know of/within my control) so I don't really understand what might've suddenly happened.  It is only generated when I am on the site, under my admin username.  Also I don't have the sitemap option enabled, and don't know where it can be found.

BTW my site has been 2.0.14 for months (since shortly after it was available).

If anyone could point me in a direction to fixing this, I'd be very grateful.

Hi All,

I just installed this mod on my site (2.0.12) and I keep getting this error.  Is anyone familiar with it and can help make it go away?  It generates a ton of errors at a time... (and I just noted the language error above me, is it the same thing?)

http://ragdollsunited.com/smf/index.php?action=admin;area=logs;sa=errorlog;desc
8: Undefined index: optimus_sitemap_title
File: /home/public/smf/Sources/Admin-Optimus.php
Line: 42

Thanks!  :)

If you start at the beginning of this thread and read each post carefully you may find that somewhere along the line the file sitemap.xml got deleted, OR your language files did not install correctly, I've had experience with the latter in this module when installing on 2.1, which as Kindred stated this module needs to be updated for 2.1... its a fair module for what it does, but requires custom edits to install on 2.1, but you are on 2.0.14 yes? same issue maybe, check that the language files got installed correctly... because back when I was messing with this one there was a whole missing menu item because of the language files, simple fix though...

Best Regards,
Bob Perry



"The world is moving so fast these days that the man who says it can't be done is generally interrupted by someone doing it." Elbert Hubbard

Offline anidea

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 235
Re: Optimus
« Reply #412 on: October 21, 2017, 06:55:00 PM »
If you start at the beginning of this thread and read each post carefully you may find that somewhere along the line the file sitemap.xml got deleted, OR your language files did not install correctly, I've had experience with the latter in this module when installing on 2.1, which as Kindred stated this module needs to be updated for 2.1... its a fair module for what it does, but requires custom edits to install on 2.1, but you are on 2.0.14 yes? same issue maybe, check that the language files got installed correctly... because back when I was messing with this one there was a whole missing menu item because of the language files, simple fix though...

Thanks for the hint, it certainly sounds similar to my problem, BUT...

I went through 21 pages of discussion and didn't find anything addressing how to fix it.  A lot of work and no result :(  (and yes, I did uninstall and reinstall, which was the only thing I saw.)

If anyone can point me to something more concrete, I would really appreciate it.

Offline Bob Perry of Web Presence Consulting

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 968
  • Gender: Male
  • (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore
    • Bobert921 on Facebook
    • https://www.linkedin.com/in/bperry921/ on LinkedIn
    • @bperry921 on Twitter
    • Web Presence Consulting
Re: Optimus
« Reply #413 on: October 21, 2017, 07:05:05 PM »
If you start at the beginning of this thread and read each post carefully you may find that somewhere along the line the file sitemap.xml got deleted, OR your language files did not install correctly, I've had experience with the latter in this module when installing on 2.1, which as Kindred stated this module needs to be updated for 2.1... its a fair module for what it does, but requires custom edits to install on 2.1, but you are on 2.0.14 yes? same issue maybe, check that the language files got installed correctly... because back when I was messing with this one there was a whole missing menu item because of the language files, simple fix though...

Thanks for the hint, it certainly sounds similar to my problem, BUT...

I went through 21 pages of discussion and didn't find anything addressing how to fix it.  A lot of work and no result :(  (and yes, I did uninstall and reinstall, which was the only thing I saw.)

If anyone can point me to something more concrete, I would really appreciate it.

Oops, what I meant to say is that you should start at the top of this page of the thread, not meaning to suggestion the entire thread...

At any rate, so what you are saying is that you have physically checked and that sitemap.xml file does indeed exist in the root directory of the forum?

The error msg that you cited indicates to me initially that a manual edit of your language files will fix this, IF that file does indeed exist where it is suppose to be... especially if the module was working okay beforehand...

Best Regards,
Bob Perry



"The world is moving so fast these days that the man who says it can't be done is generally interrupted by someone doing it." Elbert Hubbard

Offline anidea

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 235
Re: Optimus
« Reply #414 on: October 21, 2017, 10:23:37 PM »

Oops, what I meant to say is that you should start at the top of this page of the thread, not meaning to suggestion the entire thread...

At any rate, so what you are saying is that you have physically checked and that sitemap.xml file does indeed exist in the root directory of the forum?

The error msg that you cited indicates to me initially that a manual edit of your language files will fix this, IF that file does indeed exist where it is suppose to be... especially if the module was working okay beforehand...

I'm still confused.

I made a txt document and renamed it to sitemap.xml and uploaded it to smf.  Didn't fix it.

I'm not sure what I should do.  If there's a manual edit of my language files needed, how do I find what/where to edit? 

On the other hand, if something was supposed to happen that didn't, shouldn't there be a reason *why* something didn't happen as predicted?  I checked the zip file for the mod, and there is no sitemap.xml in there.  What creates this file?  When?  And if it was supposed to happen on install, why didn't that happen?  'Cause obviously something is broken.  Re-install did not fix it.

BTW, that screenshot that Boyanova6 posted above?  I don't have anything looking like that in the mod.  There is nothing referencing sitemaps *at all* in any of the mod settings.  When I look through the language file, I see a whole section on creating a sitemap.xml.  Should I just delete all that?  Shouldn't that appear somewhere in the mod? 

Still confused.  :(
« Last Edit: October 21, 2017, 10:35:39 PM by anidea »

Offline Bob Perry of Web Presence Consulting

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 968
  • Gender: Male
  • (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore
    • Bobert921 on Facebook
    • https://www.linkedin.com/in/bperry921/ on LinkedIn
    • @bperry921 on Twitter
    • Web Presence Consulting
Re: Optimus
« Reply #415 on: October 21, 2017, 11:37:23 PM »
Yes, if you are unfamiliar with doing a manual edit, it can be confusing... been working with computers for longer than some have been alive, and they always do EXACTLY as they are told to do by the programmer, they do not make mistakes, ever... its the programmer's responsibility to account for every scenario & details of what the task at hand is doing.

Sometimes, if the forum admin has installed/re-installed several different modules, some modules change the language files and source code of the core software in a variety of ways, or are "suppose" to, but because some other module has already made changes to those files, and un-install re-install does not always fix some little quirk of the software and you must manually make the edits yourself to put things back in order...

SMF© makes that process relatively easy to spot and tells you where/what edits to make through the pre-install/uninstall test...

Best Regards,
Bob Perry



"The world is moving so fast these days that the man who says it can't be done is generally interrupted by someone doing it." Elbert Hubbard

Offline anidea

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 235
Re: Optimus
« Reply #416 on: October 21, 2017, 11:42:39 PM »
So what you're saying is my only choice is to delete the entire forum and start over?

SMF© makes that process relatively easy to spot and tells you where/what edits to make through the pre-install/uninstall test...

Not really, because there was never a single indication of the mod not installing properly.  Not the first time, and not when I uninstalled and reinstalled earlier today.

Unless there is some other pre-install/uninstall test that I am unaware of?
« Last Edit: October 21, 2017, 11:52:46 PM by anidea »

Offline Bob Perry of Web Presence Consulting

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 968
  • Gender: Male
  • (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore
    • Bobert921 on Facebook
    • https://www.linkedin.com/in/bperry921/ on LinkedIn
    • @bperry921 on Twitter
    • Web Presence Consulting
Re: Optimus
« Reply #417 on: October 21, 2017, 11:56:06 PM »
So what you're saying is my only choice is to delete the entire forum and start over?

In this case, no that is not the case, if you go in and un-install Optimus, then turn around and re-install it, the pretest phase will show where and what files need to be edited... familiarize yourself with this feature of the package manager, it will save you hours of fret, confusion, and headaches if you are trying to add functionality features new or old...

The wiki section of the online manual here has vast resources for a variety of scenarios that typically happen with the SMF platform, one of the moderators can point you to the section of the manual that covers manual edits of source code...

In your case, you should be able to quickly make a minor edit to the language files which are located in the Themes/default/languages sub-directory, but first you need to determine which one(s) to edit...

Best Regards,
Bob Perry



"The world is moving so fast these days that the man who says it can't be done is generally interrupted by someone doing it." Elbert Hubbard

Offline anidea

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 235
Re: Optimus
« Reply #418 on: October 22, 2017, 12:01:12 AM »
In this case, no that is not the case, if you go in and un-install Optimus, then turn around and re-install it, the pretest phase will show where and what files need to be edited... familiarize yourself with this feature of the package manager, it will save you hours of fret, confusion, and headaches if you are trying to add functionality features new or old...

I've uninstalled and reinstalled twice today.  The pretest phase does not show any issues AT ALL.  That's the problem.  So what do I do next?

Installations actions for "Optimus"
Installing this package will perform the following actions:
Type   Action   Description
1.   Extract File   ./Sources/Admin-Optimus.php   Core file
2.   Extract File   ./Sources/Subs-Optimus.php   Core file
3.   Extract File   ./Themes/default/Optimus.template.php   Template file
4.   Extract Tree   ./Themes/default/languages   Language files
5.   Extract Tree   ./Themes/default/css   CSS files
6.   Adapt Database   install.php

This is followed by a quick "successful install" screen that I don't even have the chance to read it is so quick, followed by the "Base Settings" page with these options:

Base settings
Extra
Verification meta tags
Counters
File robots.txt

Nothing about sitemaps.

STill getting this error:

8: Undefined index: optimus_sitemap_title
File: /home/public/smf/Sources/Admin-Optimus.php
Line: 42

The wiki section of the online manual here has vast resources for a variety of scenarios that typically happen with the SMF platform, one of the moderators can point you to the section of the manual that covers manual edits of source code...

In your case, you should be able to quickly make a minor edit to the language files which are located in the Themes/default/languages sub-directory, but first you need to determine which one(s) to edit...

I should also add that most of the descriptions for the code are in Russian.  While I can boast being able to utter a few Russian words/phrases, I can't read whatever the writing says in the Admin-Optimus.php file says.  I tried looking at places where "sitemap" is mentioned, but I can't find anything particularly wrong with it, other than that it doesn't work.  I'm not sure how the SMF wiki is supposed to help here... :-/  I came to the Mod thread hoping for help with the Mod, is that not what I'm supposed to do?
« Last Edit: October 22, 2017, 12:25:09 AM by anidea »

Offline Bob Perry of Web Presence Consulting

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 968
  • Gender: Male
  • (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore
    • Bobert921 on Facebook
    • https://www.linkedin.com/in/bperry921/ on LinkedIn
    • @bperry921 on Twitter
    • Web Presence Consulting
Re: Optimus
« Reply #419 on: October 22, 2017, 12:32:58 AM »
Okay, let me ask you this, is your forum utilizing utf-8 protocol? or no?

If it is, try replacing these two files in your Themes/default/languages directory... see attached...

Afterward you should see an additional option on the optimus admin menu regarding sitemap...

Best Regards,
Bob Perry



"The world is moving so fast these days that the man who says it can't be done is generally interrupted by someone doing it." Elbert Hubbard