News:

SMF 2.0.19 has been released! Please update. Read more.

Main Menu

Optimus

Started by Bugo, February 15, 2011, 03:48:12 PM

Previous topic - Next topic

anidea

Haha, very clever.  "Need to fix this language error Bugo" now appears where I assume Sitemaps is supposed to appear.

And it looks like the error is gone :)

Thank you.  It was a rough ride for a bit, but I appreciate your stick-to-it-iveness.

I can probably fix the "Need to fix this language error Bugo" item, but I think I'll leave it, just for kicks :D

Black Tiger

I had version 1.8.x and now installed version 1.9.6 but encountered an error about
https://www.myforums.org/Themes/default/css/sitemap.xsl on line 1 column xxxx. I don't remember the column number.
So I checked and there is no sitemap.xsl present neither created in the .css directory.
This occurs when I visit https://www.myforums.org/forum/sitemap.xml in my browser.

Am i doing something wrong or is this file missing from the zip? At this moment I used the sitemap.xsl from the 1.8.x version and then the error does not occur.


Optimus 1.9.6
SMF 2.0.14
Greetings, Black Tiger

Black Tiger

What is the changelog between 1.9.6 and 1.9.7?
Greetings, Black Tiger

Bugo

  • Favicon support
  • Custom metatags
  • Various fixes

-Rock Lee-

Very good @Bugo for updating the mod and step by step I leave the translation into Spanish Latin ;D


Regards!
¡Regresando como cual Fenix! ~ Bomber Code
Ayudas - Aportes - Tutoriales - Y mucho mas!!!

@rjen

#425
A glitch in the code

Optimus.template.php

<span>
<label for="optimus_favicon_text">Код для вставки favicon</label><br />
<span class="smalltext">', $txt['optimus_favicon_help'], '</span>
</span>


Should be
<span>
<label for="optimus_favicon_text">', $txt['optimus_favicon_text'], '<br />
<span class="smalltext">', $txt['optimus_favicon_help'], '</span>
</span>


And the corrected Dutch translations attached
Running SMF 2.1 with latest TinyPortal at www.fjr-club.nl

Bugo

Thanks. I have added your translations into package.

@rjen

Nice.

I have another question / issue:
I activated the setting for 'Open Graph support' linking to an image...

Now every time a topic is read with an attachment in the first message this error is written:

https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=22081.msg311175;topicseen
2: getimagesize(https://www.fjr-club.nl/index.php?action=dlattach;topic=22081;attach=11722;image): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden
File: /home/deb77453/domains/fjr-club.nl/public_html/Sources/Subs-Optimus.php
Line: 467

Running SMF 2.1 with latest TinyPortal at www.fjr-club.nl

Bugo

Open Subs-Optimus.php, find
function get_optimus_description()
{
global $smcFunc, $context, $txt, $board_info;

and add after
if (!allowedTo('view_attachments'))
return;


It should look like that:
function get_optimus_description()
{
global $smcFunc, $context, $txt, $board_info;

if (empty($context['first_message']))
return;


P. S. Or you can just allow guests to view attachments ;)

@rjen

That does NOT solve the issue.

I should have mentioned: error occurs for members that ARE allowed to see attachments...
Running SMF 2.1 with latest TinyPortal at www.fjr-club.nl

pocttopus

Quote from: Bugo on April 01, 2018, 05:57:04 PM
  • Favicon support
  • Custom metatags
  • Various fixes
This is awesome. Thanks!  :)

Bugo

Quote from: @rjen on April 03, 2018, 10:01:00 AM
That does NOT solve the issue.

I should have mentioned: error occurs for members that ARE allowed to see attachments...
Did you clean cache?

@rjen

Quote from: Bugo on April 03, 2018, 04:27:36 PM
Quote from: @rjen on April 03, 2018, 10:01:00 AM
That does NOT solve the issue.

I should have mentioned: error occurs for members that ARE allowed to see attachments...
Did you clean cache?

yes I did. And note my comment: error is showing for registered users, they have access to the attachments anyway...
Running SMF 2.1 with latest TinyPortal at www.fjr-club.nl

pocttopus

Another update? What's that all about?  :o Every second day something new... I am just wondering what is the chagelog?  :D

@rjen

Quote from: pocttopus on April 07, 2018, 06:42:02 AM
Another update? What's that all about?  :o Every second day something new... I am just wondering what is the chagelog?  :D

So was I. I believe a mod author should announce the changelogs every time an update is done.

I checked the package and I found that Bugo has made a few more changes related to my issue with the OG_image support...
I tested it again on my forum, and I now get different error messages...

https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=21625.msg311459;topicseen
8: Undefined offset: 0
File: /home/deb77453/domains/fjr-club.nl/public_html/Sources/Subs-Optimus.php
Line: 470
Running SMF 2.1 with latest TinyPortal at www.fjr-club.nl

alexetgus

Hello,

Good job, @Bugo ! :)
Thanks.

I had already modified my forum manually for SEO and social media.
Now that i found this mod, it's cool. He will do the rest! ;)


Translation :
- French UTF-8
- French

I converted "Webmaster Tools" to "Search Console" (the name as changed).


alexetgus

Forgotten variable $txt['optimus_robots_desc'] :-[

Complete french translation:

Bugo


njtweb

Thank you, I'm just getting started with mine. Couple questions.

1. Is there a quick and easy configuration manual for standard basic seo config? I'm not looking to get my site noticed on the first page or anything. I would like it indexed properly though.
2. I have sitemap.xml and robots.tx file at my site root already, should I remove them?

Thanks!

Bugo

I advice you to enable mod's options one by one and view what effect they produce. Read a hint for every option, if it there is.
When you enable "Sitemap XML" option, Optimus replaces the current sitemap.xml file. The robots.txt file you can change manually, on "robots.txt" page.

Advertisement: