News:

SMF 2.0.19 has been released! Please update. Read more.

Main Menu

Optimus

Started by Bugo, February 15, 2011, 03:48:12 PM

Previous topic - Next topic

Xpresskonami

Quote from: Bobby on March 13, 2020, 10:20:51 PM
I'm seeing now:
1. You sitemap at url/sitemap.xml is working well
2. You forum is working well, too (while enable prettyurl)
So I don't see any errors with your boards url  ;)
Did you get error when generate new sitemap xml or something else? I'm confused!  :-\


1. My sitemap at url/sitemap.xml is working well ✔
2. My forum is working well, too (while enable prettyurl) ✔
But while pretty url is working, the url submitted in sitemap is not rewriting. it suppose to be this www.url.com/i-am-a-member-on-this-forum/

See the urls link in the sitemap.xml



Bobby

It's so strange! I'm not using prettyurl but I'll test it with Optimus mod to check your problem. Maybe tonight when I work with my computer! :-)

Kindred

AFAIK, this sitemap does not pair with prettyurls.

the scripts find/address the contents of the forum separately and do not talk to each other.
Слaва
Украинi

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Bobby

Quote from: Kindred on March 17, 2020, 09:17:54 AM
AFAIK, this sitemap does not pair with prettyurls.

the scripts find/address the contents of the forum separately and do not talk to each other.

I had pm to Xpresskonami and he fixed the problem (download all new files and replace to old). Actually this sitemap pairs with prettyurls!

Xpresskonami

From this new optimus brave mod, The scheduled Task was set to be 1 week, Is this means the New Urls topics post should get submitted to sitemap after 1 week or what? I am confused about this. If set to (Hourly, Daily) Will that affect the sitemap ?

For example if a forum is with 10 topics today, and i added another 5 new topics in the next day, making 15 topics. Will the 15 topics get submitted to sitemap after 1 week if the scheduled task was set to be 1 week. or it will get submitted daily and got index on SEO weekly/Daily?? Need better explanation about how the scheduled task works please!

Bobby

Quote from: Xpresskonami on March 20, 2020, 10:06:59 PM
From this new optimus brave mod, The scheduled Task was set to be 1 week, Is this means the New Urls topics post should get submitted to sitemap after 1 week or what? I am confused about this. If set to (Hourly, Daily) Will that affect the sitemap ?

For example if a forum is with 10 topics today, and i added another 5 new topics in the next day, making 15 topics. Will the 15 topics get submitted to sitemap after 1 week if the scheduled task was set to be 1 week. or it will get submitted daily and got index on SEO weekly/Daily?? Need better explanation about how the scheduled task works please!
Go to Admin CP —> Scheduled Task —> Click "Optimus Brave" to change your scheduled time

Aaron10

2.1 RC2
Pretty URLs 2.3
ehPortal 1.24

"Token verification failed. Please go back and try again."

When trying to save any settings

marcosbr

happens to me too, only in Base settings
Nothing in life is absolute. We are always learning... Did you know that?
https://amigosdaeletronica.com.br

Aaron10

Is there anywhere in mySQL that I can edit the <title> layout thing? That's mainly what I need.

abdurhman

Upon installation, this message appears
Fatal error: Class 'Bugo\Optimus\Subs' not found in /home/anime50/public_html/forums/Sources/Optimus/Integration.php on line 60

Kindred

Seems that it did not actually, fully install on your server
Слaва
Украинi

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

abdurhman

Quote from: Kindred on April 25, 2020, 08:24:46 PM
Seems that it did not actually, fully install on your server
What's the solution  ??

Bobby

Quote from: Aaron10 on March 25, 2020, 05:23:09 PM
2.1 RC2
Pretty URLs 2.3
ehPortal 1.24

"Token verification failed. Please go back and try again."

When trying to save any settings
With SMF 2.1, you need the latest Optimus version from Github

Quote from: abdurhman on April 25, 2020, 06:09:30 PM
Upon installation, this message appears
Fatal error: Class 'Bugo\Optimus\Subs' not found in /home/anime50/public_html/forums/Sources/Optimus/Integration.php on line 60
Seem you're missing the file Sources/Optimus/Subs.php
But what's your SMF, Optimus version?

abdurhman

Quote from: Bobby on April 25, 2020, 11:09:05 PM
Quote from: Aaron10 on March 25, 2020, 05:23:09 PM
2.1 RC2
Pretty URLs 2.3
ehPortal 1.24

"Token verification failed. Please go back and try again."

When trying to save any settings
With SMF 2.1, you need the latest Optimus version from Github

Quote from: abdurhman on April 25, 2020, 06:09:30 PM
Upon installation, this message appears
Fatal error: Class 'Bugo\Optimus\Subs' not found in /home/anime50/public_html/forums/Sources/Optimus/Integration.php on line 60
Seem you're missing the file Sources/Optimus/Subs.php
But what's your SMF, Optimus version?

SMF 2.1 RC2
Optimus (v 2.3.3 [03/10/20])

Bobby

For SMF2.1, you need to download Optimus version from github: https://github.com/dragomano/Optimus

abdurhman

Quote from: Bobby on April 26, 2020, 04:40:43 AM
For SMF2.1, you need to download Optimus version from github: https://github.com/dragomano/Optimus
The same problem, but in another file
The control panel has crashed completely
Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/anime50/public_html/forums/Sources/Optimus/Settings.php on line 384

Bobby

The sign ?? is null coalesce operator just available in php7. What's your PHP version? If possible you should change to php 7.2 or 7.3

abdurhman

Quote from: Bobby on April 26, 2020, 05:51:55 AM
The sign ?? is null coalesce operator just available in php7. What's your PHP version? If possible you should change to php 7.2 or 7.3

php5.6
You deleted this line
$robots_path = ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ?? $modSettings['optimus_root_path'] ?? '') . "/robots.txt";
Now the control panel and plugin are working
But why do these links not work after activating the (Remove "index.php" from the forum urls) feature?
https://www.anime-network.org/forums//board,1.0.html

Bobby

You shouldn't enable that option, removing index.php from url doesn't make sense for people and SEO, too

Arantor

Quote from: abdurhman on April 26, 2020, 06:01:28 AM
Quote from: Bobby on April 26, 2020, 05:51:55 AM
The sign ?? is null coalesce operator just available in php7. What's your PHP version? If possible you should change to php 7.2 or 7.3

php5.6
You deleted this line
$robots_path = ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ?? $modSettings['optimus_root_path'] ?? '') . "/robots.txt";
Now the control panel and plugin are working
But why do these links not work after activating the (Remove "index.php" from the forum urls) feature?
https://www.anime-network.org/forums//board,1.0.html

Because for those style of links the index.php MUST be there. It WILL NOT work without it.

Advertisement: