Advertisement:

Author Topic: Wrong upgrade pack  (Read 3340 times)

Offline NanoSector

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,500
  • Gender: Male
  • VC321xb47@aperture:~#
    • Yoshi2889 on GitHub
Re: Wrong upgrade pack
« Reply #20 on: March 18, 2011, 04:53:08 PM »
large

that was quick. thanks Illori

Update:
I still got the same problem.

Can I just reinstall my whole SMF from scratch?
I just need to know how to keep the posts and the members.. How do can I do that?
Make a database backup, clear your database, reinstall SMF and clear your database again. Then import the database backup (extracted!!!!!) again.

Need more instructions?
My Mods / Mod Builder - A tool to easily create mods / Blog
"I've heard from a reliable source that the Answer is 42. But, still no word on what the question is."

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 52,479
Re: Wrong upgrade pack
« Reply #21 on: March 18, 2011, 05:41:28 PM »
you dont need to reimport the database like you suggest, just overriding the files with the large upgrade package then installing your mods again will give you a fresh set of files and fix most issues that are not database related.

Offline NanoSector

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,500
  • Gender: Male
  • VC321xb47@aperture:~#
    • Yoshi2889 on GitHub
Re: Wrong upgrade pack
« Reply #22 on: March 18, 2011, 05:51:56 PM »
you dont need to reimport the database like you suggest, just overriding the files with the large upgrade package then installing your mods again will give you a fresh set of files and fix most issues that are not database related.
The user asked if he could reinstall the whole forum.
My Mods / Mod Builder - A tool to easily create mods / Blog
"I've heard from a reliable source that the Answer is 42. But, still no word on what the question is."

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 52,479
Re: Wrong upgrade pack
« Reply #23 on: March 18, 2011, 05:53:36 PM »
usually by that they mean the files, the database is usually just fine the way it is. and if they want a clean install with the old database it may also need an upgrade so putting it in place first then running upgrade.php would be preferable.

Offline reinner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 71
Re: Wrong upgrade pack
« Reply #24 on: March 19, 2011, 02:30:30 AM »
thanks for all the help. all issues are solved. iam now going to mark this as solved.
i used the 'upgrade from scratch thing then imported my database/