@holodoc: Не лупетај, молим те. Дао сам ти цитате из релевантне литературе (РМС, Правопис, граматике). Ко има уши нека чује. Не пада ми на памет да се расправљам са таквима који иступају патерналистичким тоном, поврх тога што си ти већ унапред увртео себи у главу да је подфорум правилно, па те никаква литература неће убедити у супротно. Ја сам изнео аргументе, а потврдило их је сто лигвиста и граматичара (који су, уосталом, и описали те промене и дефинисали их), ти си изнео дивља наклапања и произвољна тумачења. Рекао сам ти већ где и кад долази до одступања од ЈПЗ, као и да префиксацијом (творба речи префиксима) не добијамо сложенице (има потврде и за то свим граматикама: Стевановићевој, Станојчић–Поповићевој, Клајновој , Творби речи и др.), а у П пише да до одступања долази понекад на саставу сложеница. Једини који овде тумачи Правопис и остало произвољно си ти, јер ти си неки самопрозвани стручњак, па „не улазиш у расправе с лингвистима, јер сви тумаче литературу произвољно“. Трт. Широко ти поље.
Ево, објаснићу још једном просто и једноставно. Форум је реч страног порекла. Ф је безвучни сугласник, д звучни, ЈПЗ се врши кад се сугласници различитих звучности нађу један до другога и увек се први једначи према другом (релевантна литература: све могуће граматике српског језика). Под- је префикс домаћег порекла, који пред безвучним сугласницима постаје пот- (релевантна литература: РМС и граматике које то описују под творбом речи). Префиксацијом не добијамо сложенице (такође је у свим граматикама описано под творбом, па пошто их имате, прелистајте). У П пише да понекад може доћи до одступања од ЈПЗ на саставу сложеница. Према свему овоме добијамо потфорум. Не знам коме то још није јасно.
До виђења.