News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

2.0 Upgrade (Tüm SMF Sürümlerinden 2.0 Sürüme Güncelleme)

Started by bolubeyi61, June 11, 2011, 09:18:19 PM

Previous topic - Next topic

turanordusu.tc

Ekte verdiğiniz Upgrade klasörünü, public_html klasörünü açtıktan sonra forum klasörünün bulunduğu yere mi atıyorduk yoksa forum klasörünün içinemi ?

turanordusu.tc

Forum klasörünü içinde, indirdiğim paketten çıkan 4 tane install.php dosyası var ve uzantı bu şekilde çıktı arkadaşlar; http://www.turanordusu.tc/forum/install.php? burdada veritabanı şifresi istiyor ve ben veritabanı şifrelerini kaybettim. Nerde hata yapıyorum yardım edebilirmi birisi.

Antes

Şifrenizi unuttuysanız yönetim paneliniz üzerinden (cPanel/DirectAdmin vb) yeni bir kullanıcı oluşturup onu veritabanınıza bağlayın ve o kullanıcı adı üzerinden işlem yapın.

turanordusu.tc

Böyle yaptığım zaman yeni sıfır bir forum kurmuş oldum ama eski üyeler ve mesajların tamamı gitti. Ben sadece sürüm yükseltmek istedim ve burda arkadaşın anlattığında veritabanı şifresi değilde forum hesabının şifrelerini soruyordu ama o bölüm bende çıkmadı. upgrade.php dosyasıda bende yok ve onun yerine install.php olarak devam ettiğim için yeni forum kurmuş oldum, çıkamadım işin içinden.

Emre Y

Quote from: turanordusu.tc on February 11, 2012, 10:33:36 PM
Böyle yaptığım zaman yeni sıfır bir forum kurmuş oldum ama eski üyeler ve mesajların tamamı gitti. Ben sadece sürüm yükseltmek istedim ve burda arkadaşın anlattığında veritabanı şifresi değilde forum hesabının şifrelerini soruyordu ama o bölüm bende çıkmadı. upgrade.php dosyasıda bende yok ve onun yerine install.php olarak devam ettiğim için yeni forum kurmuş oldum, çıkamadım işin içinden.

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

veritabanı hatası vermekte şuanda?

yalnız_genç

Güncelleme yaptım, başarılı da oldu ancak şu var;  ISO-8859-9 olan eski altyapım, güncelleme belgeleriniñ UTF-8 olmasına karşın, dil ayarlarından UTF-8'i séçtiğim anda karakter sorunu oluşuyor.
Gerçekler acıdır , baklava tatlı . Öyle ise baklava gerçek değildir.

yalnız_genç

Metin editörüm görünmüyor.   :-\

WYSIWYG editörü smf2 sürümünde kendiliğinden gelmiyor mu?

Emre Y

yalnız_genç

Quote from: ємяє on February 24, 2012, 05:15:29 AM
WYSIWYG editörü SMF 2.X sürümünde mevcut zaten

Bende görünmüyor, boş bir kutu var ve onun içine yazınca yayınlayabiliyorsun ancak simgeler görünmüyor. Nerede sorun olmuş olabilir?

Emre Y

Quote from: yalnız_genç on February 26, 2012, 12:20:25 AM
Bende görünmüyor, boş bir kutu var ve onun içine yazınca yayınlayabiliyorsun ancak simgeler görünmüyor. Nerede sorun olmuş olabilir?

mesaj yazma bölümünün sizden resim olarak görünümünü alabilir miyim?

yalnız_genç

serhadkulu

teşekkür ederim sağolasın büyük bir yük kalktı üstümden  :laugh:

turanordusu.tc

Arkadaşlar sorunsuz tüm dosyaları yüklüyorum ama ilk forumu kurarken oluşturduğum yönetici hesabının bilgilerini girdiğim halde kabul etmiyor ve yükleme gerçekleşmiyor resimdeki gibi oldu yine.

Emre Y

mySQL bilgilerini yanlış giriyorsun.

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=412465.0

ayrıntıları ile nasıl güncelleceğini adım adım anlattım. Umarım bu konu sana biraz daha yardımcı olur

turanordusu.tc

Konunun başında bolubeyi61 isimli arkadaşın verdiği upgrade dosyasını indirip incelerseniz hatanın sebebini anlıycaksınız. Benim bildiğim upgrade.php dosyası ekte verdiğim gibi olmalı. Ben burdan 1.1.rc2 için olanını buldum ama 2.0.2 olanını bulup forum dizinine atarak doğru şekilde çalıştırırsam sanırım sorunu çözücez bu sefer. Bunun 2.0.2 için olan upgrade.php dosyasını nerden bulabiliriz nereye eklenmişti acaba ? çünkü ben çalıştırdığımda upgrade.php dosyası yerine, .install.php dosyasını buluyor ve otomatikmanda veritabanı şifresi istiyor ve yeni bir forum kurmuş oluyoruz, oysa .upgrade.php olarak çalıştırmam lazım ama upgrade.php dosyası yok burda.

Emre Y

Neden böyle extra dosya yükleyip kolaya kaçar gibi kurulum / güncelleme yapmaya çalışırsınız anlamam :) upgrade.php / hatalarionar.php gibi dosyaları ben 7-8 yıldır hiç kullanmadım ve bir kez olsun kalkıpda güncellemede hata, kurulumda hata gibi mesajım hiç olmadı benim :)

Arkadaşlar yönetici arkadaşlar ne düşünüyor bilmem ama saygı duyarım. Burada benim 1 saatlik bir çalışma ile adım adım anlattığım kurulum ve güncelleme dökümanı var. Adım adım yaparsanız emin olun daha çabuk kavrayıp daha hızlı yapacaksınız.

Yani extra bir php dosyası kullanmanızada gerek yok. Zaten indirdiğiniz dosyaları simplemachines.org sitesinden indirip dosyaları atıyorsunuz. upgrade.php olarak girdiğinizde adımları izliyorsunuz ve güncelleme bitmiş oluyor :)

Saygılar.

yalnız_genç

Quote from: yalnız_genç on February 27, 2012, 01:40:10 PM
Ekteki gibi.

Arkadaşlar, sorunum hala sürüyor. :(
Biçare oturmuş, yanıt bekliyorum sizlerden.

turanordusu.tc

Şimdi tüm upgrade dosyalarını eskileriyle değiştirdim bu seferde ilk yükleme denememde şifreleri yanlış girdiğim için bu şekilde bir veritabanı hatası verdi; Unable to connect to database - please check username and password are correct in Settings.php http://www.turanordusu.tc/forum/upgrade.php olarak girdiğmde bunu veriyor, çözüm yolu nedir ?

barbossa

2 defa denedim.burada anlatılanları aynen yapıyorum ama hep aynı fatal eror hatasını alıyorum.source/load.php içinde hata veriyor.
sağlolsunlar host firmesı sık yedek aldığı için en son yedeği kurdurarak düzelttirdim 2 kez.
forum dizinindeki htacces dosyasını siliyorum öyle upgrade işlemine.
işlem sırasında hata vermiyor.herşey mükemmel ama bitip foruma tıklayınca hata alıyorum...

vaz geçtim artık yükseltmeyi denemekten...

Emre Y

Quote from: barbossa on April 25, 2012, 08:05:03 AM
2 defa denedim.burada anlatılanları aynen yapıyorum ama hep aynı fatal eror hatasını alıyorum.source/load.php içinde hata veriyor.
sağlolsunlar host firmesı sık yedek aldığı için en son yedeği kurdurarak düzelttirdim 2 kez.
forum dizinindeki htacces dosyasını siliyorum öyle upgrade işlemine.
işlem sırasında hata vermiyor.herşey mükemmel ama bitip foruma tıklayınca hata alıyorum...

vaz geçtim artık yükseltmeyi denemekten...

Şu başlığı dener misin?

Advertisement: