Advertisement:

Author Topic: Problem me një error (nuk funksionon forumi)  (Read 19359 times)

Offline akifix

 • Newbie
 • *
 • Posts: 9
Problem me një error (nuk funksionon forumi)
« on: November 07, 2011, 06:18:59 PM »
Përshendetje!
Duke edituar temat (bord), gabimisht hoqa nga një bord "Prindin" e tij. Fillimisht kishte pasojë të mos mund të futem të editoj apo të krijoj një bord. Sa herë përpiqesha të bëj diçka të tillë më jepte një error ku thoshte që x bord nuk ka prind, korigjojeni dhe pastaj vazhdoni dhe në forum shtohej një bord i ri. Fili problematik që më jepte ishte Subs.php
Line: 2644
Sot, mbas një postimi të ri në forum, vonon të hapet dhe kur hapet më jep errorin:
"database is locked

File: / home /xx/ public_html / xx / Sources / Subs.php
Line: 2644 "
Mund të më ndihmoni si ta rregulloi këtë problem?
Faleminderit!

Offline mondiuk

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 42
 • SMF Albanian Translator
  • Emigrimi Online
Re: Problem me një error (nuk funksionon forumi)
« Reply #1 on: November 08, 2011, 09:39:30 PM »
Ok si duket eshte nje difekt tek dosja subs.php. , shkarkoni smf edhe njeheri dhe shiko e gjej dosjen subs.php qe ndodhet brenda dosjes Sources dhe ngarkonje kete tek : / home /xx/ public_html / xx / Sources kjo mendoj se do ta rregulloje problemin.

Nese kjo nuk ju ndihmon me thuaj perseri...
If you need help about Albanian translation you can find me here www.emigrimi.eu

Offline akifix

 • Newbie
 • *
 • Posts: 9
Re: Problem me një error (nuk funksionon forumi)
« Reply #2 on: November 09, 2011, 05:03:54 PM »
Faleminderit per pergjigjen!
E provova te zevendesoj subs.php me ate ekzistuesin dhe nuk problemi vazhdon.
Ka ndonje menyre te fshij kete bord ngan donje file apo me ndonje menyre nga dbaze?

Offline mondiuk

 • Semi-Newbie
 • *
 • Posts: 42
 • SMF Albanian Translator
  • Emigrimi Online
Re: Problem me një error (nuk funksionon forumi)
« Reply #3 on: November 09, 2011, 09:18:31 PM »
Un u rregjistrova ne forumin tend dhe nuk pashe asnje difekt vetem ndoshta shfaqet kur ju hyni tek qendra administrative.
I vetmi problem qe ke eshte aj me gjuhen shqipe kur zgjedh te perdoresh gjuhen shqipe faqja del jasht funksionit. Kete problem mund ta rregullosh duke ngarkuar dosjet e gjuhes..
Nese me lejon do te futem une dhe ti kontrollloj, duhet te shof problemin qe ka ne menyre qe mund te ndihmoj..

Une bera nje prove ne forumin test qe kam, te fshi prindin e forumeve dhe kur ben kete veprim fshin te gjitha nenforumet. E vetmja gje tjetr mund te jete eshte damtuar datbaze..
If you need help about Albanian translation you can find me here www.emigrimi.eu

Offline akifix

 • Newbie
 • *
 • Posts: 9
Re: Problem me një error (nuk funksionon forumi)
« Reply #4 on: November 10, 2011, 04:36:34 PM »
Difekti eshte se une nuk mund te editoj forumet sepse nje forum duke e dashur ti ndryshoja renditjen shtypa move dhe nuk e di se si i vura prind te njejtin forum. Pas kesaj nuk mund te editoj asnje forum.
Problemi i gjuhes eshte se versioni i forumit eshte 2.0 dhe kisha kerkuar per gjuhen shqip dhe nuk e kisha gjetur dhe vendosa ta perkthej vete. Eshte vetem dosja pa asnje arkiv brenda sepse nuk kisha kohe te perktheja (kam perkthyer vetem admin.php)

Offline Poshnjari

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 122
  • GreekNeaTech on Facebook
  • @GreekNeaCom on Twitter
  • Free Full Software
Re: Problem me një error (nuk funksionon forumi)
« Reply #5 on: January 28, 2012, 07:07:44 PM »
Nuk e di a ke te aktivizuar Pretty sepse me RC5 edhe mua me jepte probleme por kur e caktivizoje ishte ne rregull, provo ta caktivizosh nese e ke te instaluar.