News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!

Main Menu

Background/ Mijenjanje na forumu !

Started by edinzulic, November 25, 2011, 08:55:30 AM

Previous topic - Next topic

edinzulic

Molio bih vas za pomoc. Zanima me kako da promijenim pozadinu background na forumu. Gledao sam nesto i cuo sam da to moze ovako

body
{
   background: #505050;
   font: 12px/140% Tahoma, sans-serif;
   margin: 0;
   padding: 0;
}

i sad se umjesto ovog prvog stavim ovo !

background: url(../images/theme/slika.jpg) no-repeat;

I ja tako sve uradim odredim url gdje je slika na hostu itd. i ne ocitava mi sliku na forumu. Sve bijelo samo u pozadini, a kad stavim samo kod boje ono #i neki kod boje onda radi, a sliku nikako nece da ucitava. Sad jel treba biti odredjenih dimenzija slika itd. Jel mozete malo objasnit

Cobra 11

nije da znam,ali pretpostavljam da je do formata,pa probaj jel ti u istom formatu ko i slika prije...

edinzulic

prije nije bilo slike bio je samo kod boje , a ja sam umjesto tog koda stavio ono za sliku ... mnogima radi, ali meni nece

edinzulic

Evo napravio sam al me zanima kako da ta slika sama stoji kad pomjeram dole gore forum da se ona ne pomjera, da sama stoji .. ako stavim da se no-repeat  onda slika stoji i kad listam dole forum kraj slike onda sve bijelo!

edinzulic

IZVINJAVAM SE NA TRODUPLOM POSTU , PROBLEM JE RIJESEN. :)

Dzonny

Napiši kako si rešio, možda nekome zatreba u budućnosti :)

Pozdrav.

edinzulic

samo ubacio ovaj kod. Mislim da je kod mene bila greska sto nisam dobro upisao url do slike ..

background: url(/Themes/Astonished_20/images/background.jpg) no-repeat;
font: 78%/130% "Verdana", "Arial", "Helvetica", sans-serif;
margin: 0 auto;
padding: 0;
        background-attachment: fixed;

mladi1

Gdje treba izmijeniti ili dodati taj kod?

Madzgo

U index.css (nalazi se u folderu "css" u root direktorijumu tvoje teme)

mladi1

Misliš na style.css, jer index.css nema.
Verzija foruma je 1.1.15

Skipper.

It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

mladi1

mladi1

E sad problem sa URL adresom...kako to treba izgledati?
Uploadao sam sliku preko ftp-a na host.

mladi1

Izgleda ovako

background: url(home/zabokrib/public_html/ribomanija.net/Goran_pozadine za teme/P1010044.JPG) no-repeat;

Madzgo

Ovako

background: url('http://ribomanija.net/Goran_pozadine%20za%20teme/P1010044.JPG') no-repeat;

Advertisement: