• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

SMF i IE

Started by mladi1, January 24, 2012, 12:21:36 PM

Previous topic - Next topic

mladi1

Korisnici koji koriste IE 8 ili 9 browser ne vide neke stvari na forumu kao npr. shoutbox ili ikone iznad prostora gdje pišu post. Savjetovao sam ih da obrišu cache i cookies ali očito ne pomaže. Ima li još netko takav problem i što bi moglo uopće uzrokovati isti? Forum je verzija 2.0.2.....Sa drugim preglednicima problema nema, ja koristim mozillu, kolega Chrome i funkcionira kako treba.

Skipper.

Quote from: mladi1 on January 24, 2012, 12:21:36 PM
...Savjetovao sam ih da obrišu cache i cookies ali očito ne pomaže...
Posavetuj ih da promene pretraživač.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Braca

Ili ti promeni temu koju koristis

mladi1

Neki članovi su uvjereni da je problem u forumu i nekim postavkama.

Zuća

Quote from: mladi1 on January 25, 2012, 05:03:15 AM
Neki članovi su uvjereni da je problem u forumu i nekim postavkama.

nije uopste problem u forumu ...nego u IE koji je hrpa od pretrazivaca i uvek najvise glavobolje zadavao programerima i dizajnerima....
tako da reci ti tvojim korisnicima da je tvoj forum Kompatibilan sa firefox-om ,chrome-om i operom ...a da batale tu glupost od IE

mladi1

Da li postoji mod (ili je možda bolji izraz mogućnost) da sve što sadrži default tema bez puno muke prebacim na neku drugu temu. Naime na default temu sam instalirao shout i sve što sam mislio da trebam ali kad promijenim temu nekih stvari nemam. Da li je potrebno sve ponovno instalirati na novu temu?

Branko.

Ne postoji takva kombinacija.Ako je u pitanju samo jedan mod dovoljno je da ga deinstaliraš bez brisanja, ubaciš željenu temu i instaliraš ponovo mod.To važi i za druge modove (ako ih imaš) koji vrše promjene u temi.Ako odlučiš da sve takve modove deinstaliraš vodi računa da (ako te na to upozori) ne brišeš podešavanja iz baze da ne bi morao ponovo podešavati kad ih instaliraš opet.Ostaje pitanje hoće li se pojaviti neka greška kod deinstalacije, pogotovo ako si nešto ručno dodavao.Valja znati da puno modova kod instalacije koriste npr. instrukciju "dodaj na kraju" ili "traži i zamijeni" i reverzibilnu kod deinstalacije.Korisno bi bilo da u tom slučaju pokreneš deinstalaciju i vidiš za svaki mod što će pokazati.
Mnogo puta je naglašavano ovdje da je najbolje prvo dodavati sve planirane jezike i teme pa tek onda modove da ne bi bilo ovakvih komplikacija.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Dzonny

Samo da napomenem što se IE problema tiče da je IE opšte poznat browser koji pravi probleme, te se za njega mora često praviti poseban kod, klase etc... Default tema smf-a je ista na svim browserima, ali kada promeniš temu, ubaciš modove i vršiš izmene može doći i često dođe do problema sa nekim broserima a to je najčešće IE (pogotovu starije verzije). Sve se to može srediti, ali je potrebno previše posla, googlanja, menjanja stila i kodova... Ako imaš volju za tim sve o tome možeš naći na netu, ali ne znam koliko se isplati obzirom da mali broj korisnika koristi IE generalno.

Advertisement: