Проблем с ботве при версия 1.1.15

Started by Pasparty, April 23, 2012, 08:44:17 PM

Previous topic - Next topic

Pasparty

Здравейте,

ползвам версия 1.1.15, и не смятам да минавам на нова. От време на време(предимно нощем) влизат ботове и спамят с нови теми или във вече съществуващи теми. Малко е, по 4-5 поста на вечер, но все пак е дразнещо. Търсих модове в сайта, правих, струвах, но не открих такъв, който да помага, някой даже още повече влошаваха нещата. Някакви идеи?

Благодаря предварително!

Mavar

Препоръчвам ти да изтриеш всичките спам потребители във форума. В случай, че нямаш активен CAPTCHA код при регистрациите на форума, то е най-добре да сложиш такъв. CAPTCHA кодът представлява произволен код, най-често от букви и цифри, който трябва да се въведе от потребителя. Така се прави верификация дали регистрацията е от автоматичен бот или реален потребител. С цел съображения за сигурност би могъл да активираш новите регистрации да се одобряват от администратор и да се изпраща имейл за активацията, след като бъде одобрена.

Впрочем разбрах, че стандартния CAPTCHA код, който се предлага от форум системата SMF, не е особено надежден и е препоръчително да го заместиш с друг или да поставиш втори captcha код (re-captcha). В момента например, при опит за нова регистрация, системата генерира еднакъв captcha код при всяка следваща заявка. Също така можеш да поставиш и допълнителен въпрос при регистрация във форума.

На следният адрес може да откриеш анти-спам плъгини/модове за ползваната от теб система SMF:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=search;basic_search=spam

@Bogo

Здравей, не знам на старата версия дали е възможно да създадеш въпроси(капча), например "Кога е основана българската държава?". И бъди сигурен, че спам ботове няма да имаш.
Поздрави!

Advertisement: